Dags för lite Alanya-rapport

Okej, eftersom jag har ett par minuter över innan kvällens kalasande drar igång så kommer här en liten snabb-rapport från "Sun Alanya":

Lördag:

Dagen D. Dagen som vi väntat på i tre månader, äntligen var det dags att få åka till Turkiet. Vi packade in oss i Jeffys fiskiga bil och sjöng med högt i låtarna på vår "Turkiet 08-skiva". Flygningen gick bra men tyvärr valde Elins väska att ta svängen förbi Gardemoen.. Hm, lite panik utbröt när bagage-bandet slutat snurra men det hela löste sej ganska smidigt ändå. Tack och lov!

Söndag:

Det va ungefär här vi upptäckte att Alanya är ett väldigt varmt ställe, på riktigt. Solkrämen som vi försökte smörja in gled bara runt runt runt och vi kunde inte göra så mycket annat än att skratta åt hur svettiga och ofräscha vi var. Vi begav oss ner till frukosten och lassade på av osten, det vita brödet och de sockriga röda juicerna. Första anstalten var supermarket precis vid vårt hotell där vi köpte luftmadrasser. Elin och Teta köpte en varsin billig för tio kronor, själv ville jag ha den lite häftigare för 30. Tyvärr såg han i kassan att jag var en vilsen jävel och tog ut det dubbla priset för min utan att jag fattade det först. Jag visste att jag inte är så superduktig på att pruta, men hade heller inte räknat med att få betala dubbelt.. ;p

Hela dagen tillbringades på stranden och i vattnet på våra luftisar. Det var här vi fick träffa vår strandraggare "Spice Boy" för första gången, tänk vilken ära..! På kvällen var det drinkar&dans som gällde. Tur att Elins väska behagade att komma tillrätta då, det hade inte vart allt för kul för Elin att gå ut naken. Först smugglade vi (ni trodde väl inte att man fick ha med ät/drickbara saker på rummet..?!) in chips, sprit och blanddricka på rummet, sen bar det av mot Alanyas centrum. Med tanke på att det var över trettio grader ute mitt i natten så var det tur att vi träffa så gulliga killar på Bellman som servade oss med "torka-bort-svetten-servetter" hela tiden. Mm, som sagt. Frääääscha tjejer!



Våra insmugglade varor och våra fina nyinköpta glas :)

Måndag:
Såg ungefär ut som dagen innan. Vitt bröd, sol&bad, insmugglad sprit, drinkar och dans. Först var vi på Crazy Horse och drack deras goda Frozen strawberry daquiries och sen var det Havanna som fick besök av oss. Trevliga killar även där, men tyvärr inga servett-pojkar.. Det hade behövts! Natten avslutades med fyllekäk på BK, där min expedit blev sur för att jag ville ha liten dricka och liten pommes till mitt "Chicken meal junior". Förlåt, jag visste inte att det var några större problem, jag trodde nämligen att det var det som var själva grejjen med junior... att det ingår små saker liksom. Men hur dum är inte jag ^^


Jag dansar i taxin medan Elin försöker fixa "nice price" i framsätet.

Tisdag:
Behöver jag säga att även denna dag tillbringades mestadels i vattnet? Havet och våra flytmadrasser blev lite av våra bästa vänner där nere, skulle man kunna säga. På kvällen konstaterade vi att eftersom vi faktiskt inte är 18 längre så avstod vi festande idag. Självklart hade vi tagit vår dagliga vilo-timme, men vi kände oss ändå upplagda för en liten lugnare kväll. Kvällen spenderades på Bistro King där vi åt supergod texmex-mat och betalade ungefär hälften av vad vi borde ha gjort. Tackar tackar!

                                                                    Vi och våra bästisar

Onsdag:
Nu va det båttur som gällde. Hela dagen tillbringade vi ombord på Brothers Five Besler och där trivdes vi :) Det var badande i grottor, hopp från båten (de häftigaste hoppade från klipporna), lite kalasmusik, god lunch och solande som gällde. Skönt att komma ut lite där det fläktade liiiiite iaf! På båten jobbade allas vår käre "Apollon" aka Mr Paparazzi och han erbjöd Elin egna privata grott-visningar och även lite massage. Det konstiga var bara att när vi gått av båten så ropade de andra i personalen "Mehmet" efter honom. Vi kunde inte tro våra öron, vadå, hade han ljugit för oss?! Så kundet det väl ändå inte va, vi tror absoluuuut att hans riktiga namn verkligen var Apollon... ;p

Även om vi inte är 18 längre så är vi ju heller inte 40 ännu, så därför orkade vi oss ut på fest när vi vilat up oss från båtturen. Här drog vi av lite av en barrunda; vi hann med Mamba, Robin Hood, Havann och Bellman. Tackar tackar för ställen med gratis inträde :D



Vår fina båt där vi trivdes så bra. Det var massa badstopp och i fick också simma in i grottor

Torsdag:
I frukostmatsalen väntade en liten överraskning, nämligen någon form av grovt bröd. Och! Håll i er; gul juice! Detta kändes lite som en happening ,p Sen var vi tillbaka till våra älskade bästisar havet och luftisarna. Mmm! Åter igen en dag full med sol&bad och förfest inne på hotellet med "smuggelspriten" Bazooka i högsta hugg. Trevligt ändå! Oftast brukar man ju häga på balkongen men vi valde att förfesta i sängen med min (efter en vecka något uttjatade) mobil-musik och AC:n. Tack gode gud för den uppfinningen!!

                                                          Förfest ala Alanya. Say no more

Fredag:
Kors i taket! Vädret var mulet men fortfarande väldigt varmt. Nästan lite skönt med skugga, så vi låg på stranden och läste hela dagen. På kvällen fixade vi oss fina inför middagen på Red Tower som vi sett fram emot så. Detta var tydligen ett av Tetas favoritställen i Alanya när hon jobbade som guide där förra året, så hon hade gått och frestat oss med prat om deras mycket trevliga chokladkaka hela veckan. Väl på plats upptäckte vi att hon inte överdrivit utan den var verkligen väääldigt trevlig..! Även maten var hur god som helst här så det var en lyckad avlutningsmiddag på en lyckad vecka :)


Både maten och efterrätten slank ner kan jag lova ;)

Lördag:
Dags att åka hem till vårat Sverige igen. Tiden går fort när man har roligt och helt plötsligt var veckan slut. Fast vi hade iaf hela dagen kvar i Alanya innan transer-bussen skulle hämta upp oss. Vi tillbringade dagen på stranden och vår kära reception-guy var snäll och fixade ett duschrum till oss på kvällen innan vi skulle åka. Gött! Man känner sej nämligen inte helt fräsch efter en dag på stranden; sandig, salt och svettig... :S Hemresan gick bra men var lite seg. När man väl är på väg så vill man bara hem så fort som möjligt, liksom. Men den jobbiga och sega hemresan var värt det, för hemma i sängen låg Mange och väntade <3. Och saken blev inte sämre av att det fanns riktig juice och grovt bröd hemma och väntade på mej heller! :)

Men men, vi var iaf hur nöjda som helst med vår vecka och vi var också ganska överens om att de flesta överdriver när de tjatar på om att "turkar är så jävla jobbiga" osv. Visst fanns de tjatiga och jobbiga turkar, men va fan. Går man ut på Nöjes kan man också få äran att känna något hårt och felplacerad mot ryggen på en när man dansar ibland... Så ja, vi är inte helt främmande inför tanken att återvända till Alanya nån gång i framtiden :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0