Miss Baglady

Idag har jag lekt duktig tjej igen och storstädat hela lägenheten. Har faktiskt inte fuskat nånstans (blev lite inspirerad av onsdagens "Rent Hus") så nu känns det fräscht och luktar gott här hemma. Jag var tillochmed så duktig så jag tog tag i mej själv och bar iväg med alla flaskor som jag hade i köket.. de har ju liksom blivit ståendes i påsar i köket efter min inflyttningsfest (för en månad sen, erhm..) och jag har skyllt på att jag inte får med mej alla och inte vet vart de ska osv. Men efter att alla talat om för mej att det tydligen tillochmed finns här nästan där jag bor kände jag inte att jag kunde skjuta på det längre.. sagt och gjort! Fick bara gå två vändor också, hur smidigt som helst.. men det kändes lite smått odiskret måste jag säga, folk tittade en aningens konstigt på mej när jag kom klirrandes och slamrandes med alla påsar som värsta bagladyn.. Jaja, nu är det gjort iaf!

Idag är det ju självaste skottdagen också, om nån nu skulle ha missat det. Så ska man passa på att va onyttig så ska man verkligen göra det idag tycker jag, för va man än gör idag så kan det ju inte räknas eftersom dagen inte riktigt finns på riktigt, om ni fattar ;p Är lite fascinerad över det här med skottdag jag, har aldrig träffat nån som är född den 29:e februari men har alltid undrat hur man firar då.. det känns ju som att man vill fira 1:a mars eftersom det är den dagen som kommer om inte det blir 29:e liksom.. fast då blir det ju en helt annan månad, så det är säkert många som väljer att fira den 28:e.. hm, jaja. Lite häftigt iaf. Är ju idag som alla vi kvinnor får fria också.. så grattis alla ni som dels har någon att fria till, dels känner er friar-sugna.. hoppas ni tog chansen! ;)

Märkte en sak idag också när jag städade. Det kommer nya knoppar på min orkidé, det ni! Hur kul som helst! :) 

                                                                               

Okej, jag vet att det kanske inte är världens happening för de flesta andra men för mej är det något nytt och ovanligt, det är ju faktiskt första gången någonsin för mej som jag har en blomma som inte dör efter nån vecka utan tillochmed får nya knoppar! Och okej, en orkidé tänker ni, de är ju i princip odödliga och går inte att missköta och allt vad man brukar säga, men joodå. Jag har haft orkidéer förut och de har minsann dött. Men nu ni! Nu jävlar!

Nu blire tv-tittande för hela slanten, har varit nog med duktig idag. Tror minsann käraste grannen skulle kika förbi efter jobbet och sen blir det kanske till att avsluta kvällen med lite Gevalia kaffe.. Har hört att det sitter fint ibland! ;p

Bananglass!

Okeeeeej, håll i er! Läste lite info om årets nya glassar:

image2123Solero Strawberry & Banana Smoothie. En riktig må-bra glass med endast 99 kcal. Bananglass med jordgubbar i, mums tyckte vi i panelen. Riktigt fräsch. Betyg 4/5.






image2125Cornetto Frutti Disc är en cheesecakeglass med skogsbärssås.
Väldig god men skogsbären förstörde lite. Cheesecaken var dock
underbar! Av oss i panelen fick den 3+/5






Gissa om jag längtar till sommarn hur mycket som helst helt plötsligt!! Bananglass med jordgubbar... behöver jag ens säga nåt mer?! Mmmm!

Så Sant Som Det Var Sagt


                                                                     "När livet är surt, gör citronsaft!"

Såg det på tv:n, vet inte vem som sa det och när, men hur som helst så stämmer det ju faktiskt. Det är väl så man får försöka göra i vissa stunder, I guess.

Idag var min röst mycket bättre, snart kan jag prata normalt igen utan att låta som en liten treåring/målbrottskille. Skönt skönt, börjar bli lite trött på det här nu faktiskt. Jobbet idag gick bra, var inte så mycket barn där eftersom många antagligen passar på att vara lite extra lediga under lov och sånt. Lättförtjänta pengar, fast lite mysigt ändå och ha en liten barngrupp.. man kan göra saker som inte alltid går annars då! Ska jobba imorrn med, och en liten sväng på torsdag.. superbra!

Nu ska min kära hyresvärd få in lite stålar, sen blir det sängen för mej. Gonatt på er!

Harry Kan Man Lita På!

Idag har det gått i ett (man säger väl så?) men ändå så känns det inte som jag gjort så mycket vettigt. Kanske för att klockan är halv elva och jag fortfarande varken öppnat skolboken som jag skulle, eller diskat upp all disk som på något konsigt sätt letat sej upp just till min köksbänk ;p

Men iaf så var jag duktig och började dagen med en långpromme redan klockan åtta. Huvudet var ändå fullproppat med tankar så jag kände ingen större idé att försöka somna om, lika bra att försöka ta tag i dagen på ett bra sätt.. ja menar det är ju faktiskt måndag idag! Även om det fortfarande är februari, alltså skottmånaden it self, och det är ju bra att ha som reserv-ursäkt om det skulle skita sej även denna måndag ;p

Sen tog jag mej en runda på stan med pappa som blev mycket dyrare än jag tänkt mej, men kände ändå att det var värt det. Fick med mej ett par rätt snygga nya uteskor hem, jag som bara hade tänkt kika. Men men är ju något vettigt att "investera" i iaf, en sån sak måste man väl ta sej råd till antar jag. I morgon ska jag iaf skynda mej att betala hyra och räkningar innan jag shoppar upp alla pengar jag fick idag..

Hann knappt innanför dörren förrän Maria kom med den briljanta idén att vi skulle ta oss en sväng i Mariebergsskogen i det soliga vädret. Självklart skulle vi det tyckte jag, och vilken tur att vi gjorde det, annars hade vi aldrig fått träffat på varken Elias med sina stora horn eller den fule grisen Harry som blev otroligt upphetsad när han såg oss. Och vem skulle inte blivit det, känner jag, när två såna pinglor som vi vandrade förbi den lilla hagen? ;) Vi kom fram till att det känns tryggt att veta att Harry alltid finns där och är villig om vi någon gång skulle känna oss oälskade och lite ensamma.. Harry ställer upp liksom!

 När vi fick se Harry så bönade vi och bad, vi plutade och lockade..


 och till sist gav han med sej och både jag och Maria kände oss mer än nöjda ;D


Sen bar det iväg vidare på träningar och med min röst som i princip är obefintlig nu (har ju varit hes i flera dagar nu) så skrattade bara alla tjejer åt mej så fort jag försökte säga nåt. Bestämde iaf att vi skulle ta ledigt från träningarna på onsdag, tjejerna behöver lite sportlov (det hörs ju på namnet att man ska ta lov från själva sportandet...) Tillochmed jag som går på universitetet har ju fått mej lite extra sportlov denna veckan, tur för mej känner jag eftersom jag blev erbjuden jobb nästan hela veckan :) Extrapengar, tackar tackar!!!

Nu blir det sängen för min del, börjar åtta imorgon. Ser nu när jag läser igenom mitt inlägg för dagen att jag lyckats skriva hur mycket som helst om hur mycket ointressant som helst.. hm, man behöver inte läsa allt, bara så ni vet ;p

Sussa sött!

Dear Diary

Så var "hatmatchen" äntligen spelad och en liten sten föll nog från mina minsta tjejers axlar tror jag. Skönt! Kul med handboll hela dagen, blev lite smårädd när jag kom på att jag inte hade några planer för söndagskvällen men det ringde ju Elin och styrde upp. En annan del av Köping på tv ikväll ju, det höll jag på att glömma!

Jag känner mej så jävla trött. Lilla Ego, fy skämms... jag måste sluta att tycka så synd om mej själv så fort det blir nåt. Jag är ju tyvärr lite för bra på sånt, även om det inte ens handlar om mej! Men imorgon ska jag iaf köpa mej en dagbok det första jag gör, det är nog något jag borde gjort för längesen, kanske redan i juni 06. Jag funkar ju lite så, att jag blir tokig om jag inte får skriva ner mina tankar och det var alldeles för längesen som jag skrev dagbok..

Nåt man iaf kan lita på när andra saker är lite uppochner är lördagssamtalen. Världens bästa Per inledde telefonskiftet 02.10, A tog över klockan 03,05 och P-A avrundade det hela vid 03.30-snåret. Ni hör ju själva hur påställt jag har det! Haha, det är inte så att jag klagar; jag är alldeles för nyfiken för att kunna stänga av mobilen under natten.. man vet ju aldrig om man missar nåt spännande ;p

Nu blire iaf Elins place. Härrå!

Tankspridd Och Livsfarlig

Jag har varit väldigt frånvarande och tankspridd de senaste dagarna. Jag har kommit på mej själv med att glömma bort helt vanliga saker; försvinna med tankarna ifrån lektioner och helt enkelt varit rörigare än vanligt. Men nu tog jag verkligen priset! Har precis kommit hem från en trevlig afton hos Katherine (idag la jag upp mina skor hatthyllan just in case en viss katt skulle få för sej att uträtta sina behov i närheten av nåt som är mitt) och kände redan när jag kom in här att nåt inte stämde. De va väldigt varmt i köket och ganska fort förstod jag varför.. jag hade helt enkelt glömt plattan på imorse när jag gick hemifrån! Fy farao, om jag har haft ont i magen de sista dagarna är det inget mot vad jag fick när jag upptäckte detta, va fan, jag hade verkligen kunnat bränna ner hela huset! Shit va hemskt! Jag måste verkligen försöka koncentrera mej mer på vad jag gör igen, det här håller inte!

Nu ska jag krypa ner i sängen och fortsätta läsa i boken jag lånade av Katherine, "Den lilla fången". Handlar om en tjej som blir misshandlad fysiskt och psykiskt av sin styvfar. Snacka om att inte ha det jobbigt  och hemskt på riktigt!

Billig Var Ordet

Det är inte varje dag man går till krogen och köper sej en fylla. Och det är definitivt inte varje dag man går till krogen och köper sej en fylla tre dagar innan löning. Men igår var det tydligen dags! Haha en kombination av billig dricka och att vara billig i drift gjorde susen, himlans gött måste jag säga. Haha, man kanske kan säga att hela kvällen gick i billighetens tecken, eftersom Elin passade på att avslöja mitt rätta jag för M-E, vilket ledde till att han tyckte detta var så kul så han sålde mej för hundra spänn... Haha, what to say egentligen.

Nu har jag varit på 79-årskalas och tänkte snart sätta mej på bussen hemåt. Blir en lugn kväll hemma hos Katherine idag, vi kom fram till att eftersom jag är så lat och inte har skaffat batterier till min tv-dosa än så var det hennes place som lockade mest ;p

Ha en kul lördagskväll :)

Vilse Med Bussen

Fick mej ytterligare ett skratt igår kväll faktiskt, eller två närmare bestämt. De första var på bussen ut till hockeyarenan, busschauffören passade på att köra fel väg med hela bussen proppfull med massa ungdomar. Stackarn, han fick höra en del syrliga kommentarer om jag säger så. När chauffören började backa och göra en smidig u-sväng med bussen så gick mina tankar iaf till en viss bussfärd i Sthlm för ca ett år sen när jag och Elin var med om samma sak. Elin påpekade att "jaha, de har visst bytt tur här i Sthlm, den här vägen brukar vi inte ta" och det dröjde heller inte lång tid förrän chaffisen ropade ut att han åkt fel och att han så snabbt som möjligt skulle försöka vände med den dubbelbuss han körde. Haha, pinsamt. Inte direkt något man bara kan rätta till, utan att nån märker det :p

Andra gången jag föll i skratt igår var på hockeyn när gubben som var "häftiga-eld-sprutaren-ansvarig" kom in på isen för att ta bort manicken efter att alla spelare åkt igenom den, och han halkade och stöp raklång på näsan. Tur för honom att det var nersläckt och att det hände i hörnet, men jag såg honom iaf och det såg jävligt kul ut!

Lunchade med mamma som vi brukar göra på fredagar och jag åt som jag inte sett mat på hundra år. Att koncentrera sig på att tugga kan va jävligt effektivt ibland.. sen kikade grannen förbi och förgyllde vår lunch med att berätta att hon minsann är reklamationsansvarig nowdays. Hur vuxet och glammigt låter inte det?! ;)

Nu blir det till att piffa upp sig lite, after work står på schemat för dagens afton. 21.30 är det HJÄLP också, det får man bara inte missa! ;D


Morfar

Min morfar är rätt "gå-påig" och kan upplevas en aningens okänslig i vissa stunder. Jag skulle tillochmed kunna sträcka mej till att han ibland är rent ut sagt elak i vissa lägen, eller iaf alldeles för ärlig. Jag måste erkänna att jag ibland klagar väldigt mycket på honom och suckar högt när han vill att jag ska hjälpa honom osv, fast jag vet att det finns en anledning till att han "är som han är" och att jag säkert heller inte kommer va den mest muntra när jag är gammal och har ont lite här och var... Men idag kände jag faktiskt att han är inte så tokig ändå, idag när jag pratade med honom kom jag på att jag blev besviken över att det inte blev nån städning idag som det var tänkt. Han gav mej tillochmed dagens första skratt när jag pratade med honom (självklart var han arg på Jim, hans vän och irritations-objekt) och det kändes så gött. Att skratta alltså, inte att han var arg :p

Pappa ringde precis och ville bjuda mej på hockey, skönt. Hade inga planer för idag och var inte alls sugen på att bara va här hemma heller. Plus att de borrar och har sej på andra sidan väggen (fortfarande!) och jag blir tokig snart. Så de passar verkligen bra att komma härifrån en sväng! Ska för övrigt ha håret nersläppt på hockeyn idag, sist jag försökte mej på att va lika hockey-chic som grannen trodde ju folk att jag var en kille... Hahahaha!






Förlåt för att jag fick det att låta tvärtom vad jag menade förut. Jag önskar bara att jag kunde trolla, du vet ju att det är lite sån jag är. Jag har ju en förmåga att försöka vara nån slags Florence även då jag kanske inte borde och det är väl hon jag vill vara just nu. Men oroa dej inte, på mej går det aldrig nån nöd! :)


Jakten På En Mördare

Eftersom bloggen inte funkade igår kväll så fick ni aldrig höra om min otrooooligt spännande dag som jag hade igår. Den innehöll både jobb och TV-kväll me Maria och Elin, ni hör ju vad ni missade! Fast de är väl ungefär så jag vill att mina dagar ska se ut; först tjäna lite pengar och sen träffa de man gillar mest.

Idag har jag varit i skolan och gjort grupparbete. Vi passade också på att planera in vår "lek-kvart" som varje studiegrupp har ibland. Vi ska göra en samling, och leka både hundbenet och sjunga namnsånger. Blir antagligen jättekul för oss vuxna människor att krypa runt på golvet och voffa på varann.

Tänkte bjuda pappa på lunch idag också, men han var redan bokad. Han och mamma skulle tydligen luncha och det kanske var lika bra det med tanke på hur pepparstark maten blev :p Jag har gått framåt, men jag är inte helt kung på det här med kryddor måste jag erkänna ;p

Nästan det sämsta med min nya TV är att det inte medföljde batterier till dosan och det sämsta med mej är ju att jag inte tar tag i det och går och köper (försökte göra ett halvdåligt försök att skylla på att jag inte vet vilka det ska va igår, men det löste Maria åt mej på en sekund). Detta leder till att det program som är på när jag slår på TV:n blir liksom det jag ser, eftersom jag inte alltid orkar gå och byta. Nu är det någon serie som har ett timglas i startlåten, (kan heta nåt i stil med Våra bästa år eller så) och jag märker att det har inte hänt nånting på typ 2 månader. Hahaha! När jag flyttade in här så var det på någon gång och då letade de efter en mördare som sprang runt bland dem.. vilket de även gör i detta avsnitt.. :p Ändå såg jag någon gång att den där mördaren var i samma hus som typ poliserna å sånt där, och ändå kom hon undan. Såklart. Haha, vilka personer ser på sånt här egentligen?? (Okej, jag, uppenbarligen) men hallå? Fast å andra sidan, superbra med ett TV-program som man kan följa, sedan åka jorden runt på semester och komma hem och kunna hänga med från första scenen liksom. Asbra! ;p

Nu ska jag fixa klart med lite papper och sen bege mej till dagens träningar. De yngsta tjejerna jag tränar ska ta "handbolls-körkort" idag så vi ska ha ett "prov" på träningen. Hihi, de är hur söta som helst, springer runt och är nervösa och oroade över frågorna (som alla garanterat kommer klara). Goa tjejer helt enkelt! Jag vill också spela handboll, vore både behövligt och väldigt kul :) Var ju två år sen snart som vårt lag slutade.. tråkigt!


Drogtestad

Sådär ja, då vade avklarat. Brukar inte ha några problem med det där att kissa på beställning alls, men idag var det faktiskt lite svårt att klämma fram det som behövdes, om jag får vara lite frispråkig sådär. Och det får jag ju, eftersom det är min blogg och jag bestämmer vad jag skriver. Smart!

Idag ska jag försöka mej på att laga en så avancerad lunch som strimlad lövbiff och bambuskott. Kan bli hur spännande som helst ju! Fast för att kunna ta mej fram till spisen och göra någon mat överhuvudtaget så borde jag ta tag i all jävla disk som är kvar sen i lördags.. Okej, dåligt av mej, men jag va faktiskt inte hemma nåt igår, så de så! Och så kom jag på den briljanta idén att försöka använda min diskmaskin (jag har ju faktiskt en sån!) för första gången. Glatt stoppade jag in så mycket det bara gick och kände mej nöjd med livet. Ända tills de va dags att ta i pulvret och sätta igång... va fan, får ju inte igen pulver-locket, fattar verkligen inte hur det ska gå till! Hur svårt kan det va, känner jag? Jävla skit, jag har ju fortfarande lika mycket disk kvar :( Ska ta å klura lite på det där en sista gång annars ger jag upp. Ingen som kan säga att jag inte försökt då iaf!

igår var jag och grannen på bio, PS I Love You. Hur bra och mysig som helst, när dyker vår Gerry upp?! Det är väl dags snart känner jag ;D



                    Titta, vilken söt present man fick i torsdags! PS, I Love You, glöm inte det!

Välkommen Felix!

Här sitter man då med turban i håret och försöker göra sej lite lördagsfin. Det är ju faktiskt ett kusin-kalas som väntar också, min lilla Linnea-kusin blir 19 år idag. Grattis till henne! Hoppas hon blir nöjd med sina paket, för i år har jag ju verkligen ansträngt mej och lagt ner mej lite extra. Det tog flera timmar att slå in alla 19 paket, men tillslut blev jag ändå klar och kan nu stolt visa upp resultatet :

                                                                   Titta så tjusigt det blev! :D

Nu på förmiddagen så har vi varit med morfar och hämtat hans lilla katt. Hur söt som helst! "Välkommen till Skived, Felix!" sa morfar och lät jättestolt å glad på rösten åt sin nya lilla vän. Åååh, va go vettu. Nästan så att jag själv skulle kunna tänka mej.. ja menar, ja har ju ändå jobbat mycket på det här med katter på sistone.. och har ju kommit rätt långt om jag får säga det själv. Så länge de inte kissar på mej eller biter mej så måste jag erkänna att de är rätt mysiga, speciellt när de är såhär små å goa. Jag och Felix lekte lite ett tag, sen blev vi så trötta så vi la oss och vilade på mattan en sväng ;D 

                                                                                
                               De gäller nog att passa på å mysa ordentligt, hans far är redan hur stor som helst!



 Nu ska jag koka ris, sen är det kalastajm. Efter kalaset så vankas det tacos hemma hos mej, jag och Elin slår på stort å fixar lite mys.. (Katherine gjorde ju världens goaste wokgryta å bjöd på i torsdags! Mums, tillochmed jag blev alldeles till mej och jag är inte den som jublar över wokade grönsaker annars liksom) Fördelen med att ha vänner som bor så nära är ju att även om jag blir sen hem ikväll så kan de gå hem till mej och börja göra maten. Så är den liksom klar lagomt i tid tills ja anländer till myset ikväll.. Kan inte bli så mycket bättre! :D Ha en trevlig lördag alla!


Jag Är För Trött

Jag är för trött för att blogga nu egentligen eftersom jag har tillbringat kvällen med att slå in 19 paket till min kusin och ringt runt till ledare och spelare runt om i Värmland och ställt in matchen som skulle varit imorgon. Dryyygt! Dagen var kanonbra ända tills den blev jävligt dryg.. Haha, men ett par roliga inslag lättade ändå upp min tillvaro ;p Ja menar, jag kan väl också spela dum (och vääääldigt omtänksam) om det ska va så! ;D

Imorse blev jag förresten väckt av chefen från sommarjobbet, som undrade om jag kunde tänka mej att va uppskriven på vikarielistan. Oh ja! Absolut kände jag! Dels ger det massa pengar och det kanske även är en bra grej inför sommarn... jag vill ju verkligen få jobb där även i år och de skulle ju typ inte ta in nåra vikarier alls i år hörde jag.. så de gäller att sköta sej och visa hur otroligt duktig jag är på att skära papper om jag nu får chansen!

Nu blire sängen. Imorgon ska katten Felix tydligen hämtas :) Gonatt gonatt

Många Säger...

att Alla Hjärtans Dag är till för den man är ihop med... inte sant. Ialla fall inte helt sant. Jag ser dagen som en dag då man kan visa lite extra hur mycket de man tycker om betyder för en. Därför tänker jag nu först åka hem till familjen och mysfika lite och sen åka hem till stan igen å äta go mat me mina  fina vänner :)
 
Idag fick vi göra Alla Hjärtans Dag-kort till varandra i klassen, ett rätt mysigt initiativ av den gruppen som stod för pysslet. Vi fick klippa och klistra lite hur vi ville, och det skulle också finnas med en komplimang på kortet till den personen man skulle ge till. Mysigt, och det kanske inte är alla som får uppskattning och sånt på annat håll, det vet man ju faktiskt inte! Jag spexade till det och slängde ihop en liten trevlig och mycket spontan Haiku-dikt, att nödrimma är godkänt tycker jag! ;D

                                                    Mysigt kort som jag fick från Emelie  :) 

Hoppas alla har en bra dag, och en extra stor puss vill jag ge alla mina nära&kära; både de jag träffar idag och de som befinner sej på lite andra platser runtomkring jorden..

Underbara Solen Kikade Förbi

Det tar emot att erkänna det, men det var nästan lite skönt att plugga idag, fast bara nästan såklart. Anledningen till att det inte var alltför drygt att sätta sej med skolboken var att eftersom solen varit framme hela dan idag så drog jag fram en stol och massa filtar och satte mej ute på altanen här hemma hos La Familia. Gött gött gött,har inget att klaga på! Var även ute och gick en promenad imorse, det gäller å passa på när det är fint väder :)

Har varit duktig och gjort massa andra braiga saker också; har bland annat skrivit matchbrev och skrivit ut massa handbolls-körkort som jag håller på att göra med mina småtjejer. Och så tog jag faktiskt ett varv med dammsugaren i mitt gamla rum också, det var liksom dags kände jag. Har ju i princip fått med mej alla saker hem till mej nu så snart kan mina föräldrar få tillbaka sitt favorit-sovrum på riktigt! :)

Och för alla er som undrat (jag vet att ni är många oroliga själar därute) så är Alla Hjärtans Dag-dejten fixad. Såklart. Var väl iförsej ingen som tvivlade ens en sekund på att jag skulle få en date fixad, antar ja ;p

Nu ska jag gå å hälsa på min bror som det känns som det var fem år sen jag pratade med sist. Sen ska jag fortsätta störa mej på jävligt okompetent personal som faktiskt finns lite här och där. Jag har tyvärr fått äran att träffa på ett exempel för inte allt så länge sen. Hoppas jag slipper vara med om det igen, för risken är nog stor att jag slänger ur mej en och annan kylig kommentar i såfall! :p

 




Såhär snygg är jag som ni ser, inte så konstigt att "Be-My-Valentine"-korten har börjat strömma in..


Slappast Ever, Antagligen

Jag känner mej som en bortskämd liten snorunge men här sitter jag och surar för att min nya TV är fulare än den jag köpte vid jul. Pappa kom ju hit i morse och hjälpte mej att skruva ner min "gamla" och så åkte vi för att byta den. Den dör ju ett x antal gånger om dan, och det känns inte helt okej känner jag. Tänk om jag är mitt uppe i ett livsviktigt TV-program i stil med Bonde Söker Fru eller liknande, och missar det viktiga och avgörande slutet bara för att min TV inte vill längre liksom.. Nej, det håller inte! Så därför åkte jag iväg för att byta den, och tror ni inte att den var slut i affärerna nu da? Så jag fick välja en annan helt enkelt... Den här är tydligen värd mer och är "snäppet värre" försökte expediten trösta mej med, och jag förstår ju att en TV som inte dör är bättre än en TV som ofta dör. Men ändå! Mina gamla va liksom rundare och snyggare.. OCH! Den var för faaaan vridbar, hur flashigt är inte det liksom?! ;p

Har funderat på en sak. Det är inte helt okej att typ somna i skolan när man har 6 timmars schemalagd lektionstid i veckan. Jag menar, det måste man klara av, hur ska jag kunna fixa att komma ut i arbetslivet när det väl är dags? I försej, ju slappare man har det ju slappare blir man liksom.. När man väl jobbar heltid så är det ju ingen konst. Men ändå. Idag kikade jag på mina anteckningar och såg att bokstäver fattades, fel ord stod och det var liksom små streck där pennan antagligen hoppat till när jag ryckt till sådär som man gör när man nästan somnat. Haha, fan va dåligt! Tur att T ringde två gånger på slutet, jag blev lite mer vaken av att det vibrerade i fickan. Men faktiskt så har vi det jäkligt slappt i skolan.. Vi läser heltid men kommer inte på långa vägar upp i ens halvtid i veckan om man ser till timmarna.. Haha, jag menar, när grannens span hör av sig för att berätta att "Jossan var i skolan!", (som om det var månadens happening) ja då är det illa! :D Fast det ligger väl på oss vuxna människor att få ut så mycket som möjligt av den lilla tid vi har och med tanke på att jag fick VG på höstens kurs så tycker jag att jag sköter mej rätt bra faktiskt. Så de så!

Efter kvällens nachos-och-film-mys hos Per så är det nu dags för sängen. Dröm sött!


Rally-kalas My Ass

Okej, kanske en lite smått omogen rubrik av mej, men ändå är det lite så jag känner. Igår skulle vi ju då som sagt gå ut å kalasa igen, det är ju rally här i storstan och det brukar ju dra massa folk. Vi bestämde oss för att va hos Katherine och väl där presenterade vi Doris för brudarna om inte träffat henne innan. Jag tror minsann att Doris gick hem, alla kom mycket bra överens och kvällen var riktigt trevlig. Faktiskt. Det var faktiskt jättetrevligt ända tills det var dags att dra vidare; som vanligt lite småstressade och laddade till tusen. Inte tänkte väl jag så mycket på att min jacka var blöt, va fan, man har väl viktigare saker i huvudet just då.

När vi kom fram till Nöjes så kunde vi konstatera att kön fortfarande var jävligt lång, trots att vi kört med den vinnande taktiken att gå lite senare så att alla andra redan skulle kommit in Men icke! Detta och ett par andra småsaker som varit tidigare under kvällen ledde till att jag och grannen hamnade i en liten dispyt med varandra, som dock gick över på ungefär tre minuter då vi insåg hur omogna vi kanske var. Vi var rörande överens om att jag kanske inte behöver bry mej om vad andra myndiga personer väljer att göra, och att grannen kanske inte behöver använda sina otroliga kompetenser inom ironi/spydighets/avfärdande-världen på just sina bästa vänner. Mohaha, det är så gott när man kan ta tillfälle i akt att träna lite på konfliktlösning och värdegrundsarbete såhär en lördagsnatt i en trång och dryg kö (jag känner nämligen ett par brudar som just nu behöver varje tillfälle som ges :P)

I alla fall, till slut kom vi fram, betalde oss in och konstaterade att det inte fanns någon chans att kunna hänga in jackorna eftersom det var fullt. Det var ungefär den droppen som behövdes för att i princip allt skulle kännas totalt värdelöst och vi vände dörren och bestämde oss för att dra till McD och käka istället. Jag vet inte vad som känns bäst att se det hela på; att tänka på att vi la ut 80 spänn i onödan för att  få gå in och ut från Nöjes på två minuter, eller att se de 80 kronorna som ett inträde till McD och därmed fick käka ett meal för ca 130 spänn. Vad tycker ni? (Nej, jag är inte ett dugg bitter!!)

Vägen till McD resulterade iaf i ett x antal goda skratt, där vi bland annat drev med oss själva för att vi är så fjantiga, hånade en kille för hans vita byxor (jaha?!) och skrattade/grinade åt att vi kom fram till att en viss kattjävel (nämner inga namn men en viss katt hemma hos Katherine ligger jävligt risigt till) hade kissat på min jacka. Jora, för det var så det var faktiskt. Det var liksom därför jag hade en blöt jacka, det var därför jag tyckt att jag luktat jävligt äckligt den sista timmen. Hela jag var full i piss! Mmm, livet är underbart kände jag! Det är så gott när man kan glädja andra känner jag..

Allt detta gjorde att kvällen kändes en smula dryg, men nu när jag kollat på korten från igår så är det faktiskt ganska lätt att komma ihåg att vi ändå hade de väldigt trevligt nästan hela kvällen :) Och jag vill bara återigen förtydliga mej själv lite grann så att inga missförstånd uppstår i framtiden! Jag tycker absolut inte att personen som gör något är äcklig, det är mer själva grejjen som jag har lite svårt för. Och jag  vill också återigen säga att jag i framtiden ska låta folk göra precis som de vill med saker som faktiskt inte rör mej ett dugg! :p


    

1. En glad jag, innan kasspisset
2. Marielle, Maria & jag är med på spontankort
3. Vet inte hur kul ni anser att det är, men vi hade jävligt kul åt en liter smör på golvet just då
4. Posar-kort i nöjeskön. Innan catfighten
5. Ni ser ju själva hur besvikna vi är över att kvällen inte slutade som vi tänkt oss



Haha, jaa det var väl det mesta. Det enda jag saknar är ett kort på Doris faktiskt! Dåligt av oss att hon inte fick vara med. En liten skandal faktiskt, känner jag såhär i efterhand.

Nu blir det till att se nåt (antagligen) tråkigt på tv:n. Jag önskar att jag hade nån bra film att se på, eller iaf nån kompis att sitta å snacka lite skit med just nu. Alla är ju upptagna med sitt och här sitter jag och bara segar mej :p

Mina Beresta Gardiner

Nu är de äntligen på plats! Det var en hård och svettig kamp men till slut fick jag minsann upp mina nya köksgardiner där de ska va. Valde ungefär de billigaste jag kunde hitta på IKEA, men det blev helt okej tycker jag! :) De är tydligen av modellen "hissgardiner" har jag fått lärt mej. Åkte iväg och skulle hämta dem redan igår men dum som jag var så åkte vi till ICA i Viken eftersom det stod att de skulle finnas där på lappen jag fick med. Självklart hade det blivit lite fel och de var nu ivägskickade till Hagahallen. Suck, tänkte jag, men jag och Elin tog nya tag senare på kvällen och knallade iväg till Hagahallen. Väl där fick jag tag i post-kvinnan och bad att få ut mitt paket. Självklart hade jag nu glömt lapp-jäveln så jag fick gå tomhänt hem även denna gång. Men nu sörrni, nu har jag äntligen fått hem dem :D Jag är så stolt över mej själv som även fick upp dem, jag tänkte nämligen först inte ens prova själv men tänkte sen att va faan. Ett försök måste man väl kunna göra iaf, jag är ju ändå vuxen (enligt vissa). Och det gick ju faktiskt galant! Är ju bara jag som vet att den högra skruven är sne och inte gick att skruva in helt.. ja menar, det kändes hyfsat stabilt ändå tycker jag :p Mamma passade på att tjuvkika lite på hur mina gardiner fraktats eftersom det blivit fel, och vi upptäckte då att först var de gjorda i Jönköping. Sen skickades de till Örebro för att sen skickas till ICA Viken. När det var fel så skickades de tillbaka till Örebro för att packas om och skickas till Hagahallen. Snacka om beresta gardiner!! ;D

                                                               

Inatt sov jag jättegott och jag tror minsann att jag vet varför. Det är nog nämligen katt, hund, krokodilen och de andra i familjen Yoga´s förtjänst. Ja, det är precis som det låter. Jag var på yoga igår för första gången, jag och mamma tog oss en sväng dit för att kolla hur det funkar. Jag ska inte säga att det var det roligaste jag gjort i mitt liv, men jag ska heller inte ljuga å säga att de bara var drygt och tråkigt. Nej, jag tror faktiskt att kommer man in i det och gör på rätt sätt så är det nog väldigt välbehövligt för kroppen. Vissa grejjer var faktiskt riktigt svåra och jobbiga måste erkännas! Och det där med rätt andning, det är inte helt lätt alla gånger, haha. Det bästa på hela passet var nog ändå när man fick ligga i krokodilen eller det där andra skumma (som hette typ som en "såndär va-hetter-re...-korv", ni vet som i reklamen) och bara blunda och slappna av. Mmm, underbart! Synn bara att jag hade en otroligt stönande yoga-tant bredvid mej. Va ju antagligen jag som var lite för feg och gjorde fel och hon gjorde rätt, men ändå. Det tog en halvtimme innan jag fattade att det inte var tåg och bussar som gick utanför fönstret hela tiden, utan bara tanten bredvid mej som andades... Haha :p Kunde inte hjälpa att jag fick små skrattatacker när jag hörde henne, va fasen, de lät ju som om vi var med i en liten pervers sekt vissa stunder!! Men jag överlevde passet iaf och vem vet, kanske är yoga min nya grej...

Nu blir det till att gå igenom frysen på jakt efter nåt i lunch-väg :D Det är dags för mat nu känner jag! Ikväll bär det av hem till La Familia och sova, har tidig samling imorrn. Ska iväg med de allra yngsta jag tränar och ha lite matcher. Kul :)

Plötsligt Händer Det

Japp, plötsligt händer det och den dagen var idag. Jag skrällar och gör två, två (2) inlägg på samma dag. Det ni kära läsare!!! Det är nämligen såhär att torsdagen är snart slut och helgen börjar närma sej. Det innebär att ett par  frågor dykt upp hos Hästen-Maria (vore på sin plats med ett liiite mer personligt smeknamn känner jag spontant) och säkert hos många andra också. Jag vill ju såklart stilla er nyfikenhet, och jag kan härmed meddela att svaren är ja. Ja; det blir fest på lördag och ja; Doris ville väldigt gärna titta förbi sa hon. Pratade med henne förut och jag sa att hon gärna fick hänga på. The more the merrier som vi brukar säga! Pratade med Elin förut också och hon avslöjade att Doris brukar extraknäcka som sjuksköterska lite då och då. Hon är liksom där och ser till så alla mår bra och det bådar väldigt gott inför lördagen tycker jag ;D Det är klart att jag alltid vetat att Doris verkligen varit en partyhöjjare osv, men att hon va utbildad inom sjukvården, de visste jag inte ;p Eftersom Doris har en förkärlek till jordgubbar så tänkte vi även spexa till det lite och blanda in lite jordgubbar i leken. Festligt värre! :D

Idag har jag och min kära granne kommit fram att det är så typiskt av vissa killar att inte vilja äta kakan eftersom den är för gammal, fast ändå vilja ha den kvar för att kunna lukta på den lite ibland... Eller va fan var de egentligen vi kom fram till?! Väldigt smart lät det iaf just då när vi sa det, så de så!

Nu blir det gonatt för min del. Imorrn är det sôôôôvmôôôôra. Gött dä!

Min Nya Idol

Satt å muttrade för mej själv igår kväll när jag försökte blogga men det inte gick att komma in överhuvudtaget. Hade ju nämligen ungefär världens viktigaste sak att skriva om; nämligen att jag nog fått en ny idol. Vem det är? Karl-Petter från Säffle såklart!! Jag menar, kan det bli charmigare?! Hahaha, han var med i Fråga Olle igår publiken skrattade i princip redan innan han sagt det han skulle säga. Snacka om att ha charmat folket ;p konstigt egentligen det där, att så lite saker avgör om man ska bli hipp och charmig eller bara ful och töntig? Jag menar, det är inte alla grisbönder ifrån en liten värmländsk stad (?) som lyckas charma hela svenska folket ;p

Fan slog nyss i benet och det var inte skönt. Har nämligen haft lite ont i ryggen sista tiden och lurar lite på om det kan va så att jag hänger alldeles för mkt framför datorn med nån hållning liksom.. så därför håller jag på att prova ut nån annan skön ställning som kan göra att jag slipper ha ont. Därför befann jag mej just precis under vardagsrumsbordet nyss när mobilen ringde och jag frick springa upp. Lyckades såklart både riva och slå mej på uppvägen.. är man inte smidig så säg :S

Har nyss käkat mat också... Det är så gott när man nästan måste springa hem från skolan bara för att man är sådär skithungrig, sen skynda sej fort som fan med att  gör maten och slänga i sej den när den väl är klar. Lagomt tills man slickar det sista från tallriken så kommer man på att man inte ens hann känna hur det smakade ;D

Ost & Kex

Ost och kex är ju något som är ganska underskattat tycker jag. Eller iaf lite bortglömt, det är inte alltid man tänker på hur gott och enkelt det är. Men idag slank det minsann ner, grannen tog med sej klasskompisarna och kom hit. Mysiga tjejer det där! :) De där tre brudarna verkar ju ha en ganska intressant och udda klass iaf, minst sagt.. haha fast jag har väl också ett par exempel att bidra med..! Under kvällen diskuterades bland annat viktiga saker så som utgång, tentor och kosttillskott. Vi kom nog fram till att ingen av oss helt tror på såna där mirakelpulver och därför kunde vi alla ta oss ett par extra kex med gott samvete :D Vi hade så mycket att prata om så iaf jag glömde bort att titta på Gossip Girl (som ändå var lite av anledningen till att vi bänkade oss framför tv:n ikväll) så jag får väl höra runt lite om uppdateringar på den fronten.. Gynning var väl sådär känner jag; undrar om hon hade skrivit texten till sin låt själv? "Carolina Gynning - en vinst varje gång" Haha, jaa va säger man? Jag tycker ändå att hon är lite småskön jag!

Imorrn bär det av till en förskola för att kika lite på "manligheten på förskolan"... hm.. kan ju bli intressant, vem vet? Annars vet ja inte riktigt vad jag ska säga om morgondagen.. Känns som att man lika gärna skulle kunna hoppa över den och ta helgen direkt ;p

Fressten, innan jag glömmer  det! Hittade en kajal eller nåt liknande på mitt golv när ja dammsög efter kalaset i lördags, så om nån saknar nåt sånt så vet ni vart den finns ;p Nu tar jag kvällen för idag. Gonatt gonatt!

J*vla Skit Också

Fanfanfan. När ska jag komma ur det här helt egentligen? Hur ska jag överhuvudtaget kunna komma ur det helt och hållet om han inte ger mej chansen? "Man lever bara en gång. Å jag vill inte leva resten av livet och tänka på hur det skulle varit, å hur det skulle bli.. utan jag vill ha dig i mitt liv!" säger han och försöker göra allt bra igen. Som om det någonsin skulle kunna bli bra igen.. men faaaan. Varför tänkte han inte på det lite tidigare i så fall?! Jag blir tokig;  på honom som vet precis vad han ska säga, och på mej själv som vet att han vet precis vad han ska säga och ändå har varit farligt nära att mjukna ett par gånger.

Jaja, som vanligt blir det bra snart igen, måste bara lugna ner mej lite och tänka bra tankar. Sprang nyss över till Per också för att låna en bok, skönt för då slipper jag köpa den! Ska ägna morgondagen åt att läsa den (kors i taket så verkar den rätt intressant) men ska nog faktiskt kika lite i den redan nu när jag lägger mej. För er som ville veta alltså, jag förstår att ni är många därute som inte kan sova bra om ni inte vet vad jag tänkt läsa innan jag släcker för dagen :p Sussa sött!

För Fest Blev Det

Och kul var det :D Det blev riktigt bra drag här på hemmafronten; inget gick sönder och alla verkade trivas. Småplocket som jag och mor min fixat ihop under dagen var väldigt uppskattat (av vissa mer än andra) och tack vare att grannen lånade ut alla sina stolar så fick nästan alla plats att sitta också. Fick hur mycket trevliga presenter som helst, många hade verkligen ansträngt sig och letat upp saker som matchar min lägenhet... :p Det var väldigt uppskattat hoppas jag alla förstår! Passade även på att byta julklappar med Mickis som kikade förbi en sväng. Haha, de va på tiden :D Kvällen gick fort tycker jag, den bestod av mycket spring ut och in med nycklarna för att öppna till alla, lite extra kramar till de personer som behövde det mest, paketöppnande, ätande av diverse mat (även en lindt-kula eller två slank ner) och otroligt många roliga konversationer. Ett exempel på det är när jag följer Mickis till grinden för att låsa upp åt henne. Låset kärvar och jag försöker låsa upp. Tillslut får jag upp låset och utbrister jävligt stolt "Yeeees Mickis! Jag fick upp den! Med vänstern tillochmed!" varpå Mickis svarar med ett inte allt för imponernat tonfall "Erhm, jaa va bra. Men Jossan, du är ju faktiskt vänsterhänt". Äh, vadåra. Man ska inte va så jävla noga med detaljer tycker jag :p

Ett annat exempel på något roligt (tycker jag) är när jag och Klass-Maria sitter och disskuterar att det ofta är lite lågmält och stelt i början på förfester men ju längre tiden går under kvällen så blir det alltid skumt nog mycket högre ljudnivå efter ett tag. "Hmmm,  jag har minsann en liten teori om detta fenomen. Jag misstänker att det är nötternas fel!" säger jag och skrattar. "Åh, du har så rätt Jossan! Everybode goes nuts, liksom" svarar Maria då och jäklar vad jag tyckte att det var fyndigt sagt. Kanske säger nåt om min dåliga humor, kanske säger nåt om att jag fått i mej lite osv. Men skit samma, jag tycker fortfarande att det var jävligt kul sagt nu när jag tänker på det i efterhand. Så de så! :p


Lite olika bilder från gårdagens kalasande:

Jag gör pizzor och som vanligt står DJ Preisz för partymusiken


                                                                           
                                                              Värdinnan själv med Maria och Katherine

                             Några av alla trevliga paket och fina paket :D



                                              
                        Lite "mingelbilder" på lite olika gäster; lite blandat folk, lite klassfolk och lite goa grabbar :)


                                                                              
    Ragnar och Doris fanns i ett av paketen. Som ni ser blev jag alldeles till mej i trasorna! Haha!


Nu blire nog sängen! Imorrn ska jag ta tag i resten av disken och även all dammsugning, jag lovar. Men ibland får man vänta med såna där tråkigheter; jag har ju faktiskt tagit bort det värsta... det är ändå godkänt tycker jag! Sussa sött!


Dags För Inflyttningsfest!

Och det kan bli riktigt trevligt känner jag :) Vaknade upp i morse efter en god natts sömn (bara ett lite småskumt samtal kl halv sex imorse från en kompis till T som tydligen "kommer hit på fest ikväll") och var på ett riktigt bra humör. Hoppade runt i alldeles för kort t-shirt å sjöng lite smått medan ja gjorde frukost, stackars Maria som sov här inatt måste ha trott att jag fått i mej nåt olämpligt ;p

Hur som helst, kul kommer det bli iaf. Kan inte bli annat när det vankas kalas med det grymmaste gänget i stan :D Är bara Teta som fattas (du är saknad vännen!) men hon är ju duktig och sliter på andra sidan jordklotet hon. Men men, det kommer fler anledningar till att kalasa så även hon kan va med :)

Kalaset hos Per igår var riktigt trevligt. Han bjöd på lite mat och hade gjort en tårta som såg jättefin och god ut! Per är nog lite av min kära granne, fast i killkropp om ni fattar. Mysigt! Vi tävlade lite intro-tävling som vanligt (jag och klass-M sög verkligen) och som vanligt vann det laget Kryckan råkade befinna sej i (inget illa menat, Elin :P). Per fick sej också lite olika paket som jag hoppas han blev lite nöjd med iaf. Om inte annat så får han se till att använda det när vi är där så vi tror att han blev nöjd :p

                            <-- Två av födelsedagsbarnets fina paket




Nu ska jag hoppa in i duschen och sen kommer mamma en sväng. Hon ska ju hjälpa mej med lite småplock inför kvällen. Som sagt, de kommer bli askul, det vet jag. Kan inte bli annat med mina pääääls :D Ha en bra dag alla!


                 <-- Jag och mina festligaste vänner!   -->      

Grattis Världens Bästa Per!

Idag blir allas vår Per 25 år, grattis till honom :) Detta ska ju självklart firas med lite kalas och paket senare ikväll, det blir nog kul. En bra uppvärmning inför morgondagens kalasande skulle jag tro, men jag ska iaf hålla mej helt nykter ikväll. Alkoholen spar jag till i morgon istället ;D

Idag har jag också haft en duktig-dag. Har städat som tusan här hemma, och fått i ordning massa saker. Snälla pappa har varit här och hjälpt mej. Nu ser det nästan klart ut ;D  Och det är ju faktiskt inte så mycket kvar att göra heller utan det är ju snart klart. Gött! Pappa nådde tilloch med att få upp lampan, efter lite pyssel och balanserande på stol + pall :) Det enda jag glömde göra idag var att sätta upp tavlan inne på toan, drygt att ha det kvar.. men men.. de kommer!

Haha, skulle kanske inte varit så snabb igår med att skryta över hur händig jag var, eftersom jag inte fick in pärmarna i morse. Var jätteduktig och noga igår; såg till så att det skulle bli jämnt och estetiskt snyggt... tyvärr är det ju skitsamma (men lite pluspoäng måste väl det ge ändå?!) eftersom jag fick göra om det nu efteråt, men nu så, efter lite extra-pyssel så har även det löst sej.. Jaja, va fan, man kan ju inte tänka på alla detaljer jämt heller! ;D

Blev bjuden på jättego lunch av mamma också. Som vanligt på fredagar, har liksom blivit lite av en tradition för oss. Mysigt, fast snart måste de va min tur att bjuda på lunch känner jag! (eerhm, typ.. IKEA? :P)

Nu ska jag gå kika lite i skafferiet, kanske har det dykt upp nåt gott å spännande sen sist (alltså, på de sista tio minuterna..). Antagligen inte, men de kan ju va värt ett försök! Annars finns risken att jag ber Maria att köpa med nåt till mej också... Det kan ju bli både gott och spännande! ;p

Duktig Tjej

Gissa om jag varit duktig idag alltså! Jag har gjort i princip typ allt som jag skulle göra idag, mkt bra gjort av mej! Jag har t.ex.:

- Varit i skolan, lämnat in arbete och gått på ett klassråd (visst är jag duktig :P)
- Åkt med Tina till Bergvik för att leta present till vår käre Per (mkt svårt ska tilläggas)
- Pratat med Expert om min TV som dör ibland (varför sa ni inte att den modellen är känd för att stänga av sej?!)
- Träffat mamma och köpt upp halva Plantagen (fick fnatt och glömde hur ogröna fingrar jag egentligen har)
- inhandlat både taklampa och hyllor (mkt behövligt, dock vet jag inte hur jag ska nå att få upp lampan)
- satt in pengar på ICA-kortet för första gången (vuxenpoäng!)
- handlat småplock-mat till gästerna som kommer på lördag (jag ska försöka göra det ätbart)
- pysslat ihop min nya hylla alldeles själv. (Grannen agerade arbetsledare och det gjorde hon bra!)

Jaa, vad ska jag säga. Ni ser ju hur otroligt duktig och upptagen jag är! Det är nog tur att jag är ledig imorrn så jag hinner andas (öööh, läs: slappa på soffan) lite ;p Men nu blir det sängen! Måste ju vara i fin form för 25-årskalaset som väntar imorgon... Gonatt, gonatt! :D




   Titta,så tjusig den blev! Och jaa, jag är stolt över mej själv :p 



                                                            

Här ser ni även bilder på mina fina växter som jag inhandlade idag. De små är ännu sötare i verkligheten och den stora är ännu inte döpt. Antagligen har jag ihjäl den snart så jag får klura ut nåt passande fort som fan!

RSS 2.0