PIP


Fick bland annat biljetter till Putte I Parken av Tomten i år. Och som vanligt
så mår jag lite extra bra när jag har en Lasse-spelning att se fram emot.
Dagen efter min födelsedag, altså den 7:e juli smäller det. Behöver jag
ens skriva att jag ser fram emot detta ungefär hur mycket som helst..?!?


2011

Och så har ännu ett år passerat! Det är nu bara ett par dagar kvar av 2011, och det börjar bli dags att summera året, precis som jag gjort de andra åren här i bloggen. Här kommer årets lista över 2011:

* Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jajjemän! Hängde på polisstationen.. Haha, lyckades klämma in två polisanmälningar på bara några månader

* Höll du några av dina nyårslöften? Njaaa... gick hårt ut i år igen, utan att lyckas klara det hela vägen... :P

* Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? JAAA!! Äntligen får jag skriva "ja" som svar.. Lilla Alice kom till världen och gjorde Maria och Viktor till stolta föräldrar! Och ett par månader senare blev även Emelie och Tobias föräldrar till söta lilla Enya! :)

* Vilka länder besökte du? Jag var i England (London med Teta i april) och i Spanien två gånger (Barcelona med Elin i juni, Gran Canaria med mamma i okt)

* Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012? En större lägenhet!!

* Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 11 september 2011 var första gången jag träffade Eric.

* Vad är det bästa som hänt dig år 2011? Att jag och Eric blev ett par

* Största misstaget? Nu är ju inte jag typen som gör misstag direkt men... ;P Hehe, men att bli totally lurad och ge ut en kod till en främmande människa va väl kanske inte det smartaste jag kunde ha gjort..

* Har du varit sjuk eller skadat dig? Har varit totalt "röstlös" i nästan två veckor, och det var ju en jobbig upplevelse. Annars har jag varit frisk och förskonad från värre skador, precis som vanligt!

* Bästa köpet? Min nya soffa kanske

* Vad spenderade du mest pengar på? Resor

* Gjorde någonting dig riktigt glad? Massor! Att två av mina vänner blev föräldrar! Och resorna jag hann göra under året tillsammans med några av dem som jag tycker allra mest om. Att jag fick fast jobb! Och att jag hade betald semester - vilket FANTASTISKT påhitt ;D

* Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? Melissa Horns skiva "Innan jag kände dig" kommer alltid att påminna mej om hösten 2011.

* Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Man kan väl säga att året inleddes ganska segt, men avslutades på topp!

* Vad önskar du att du gjort mer? Motionerat!

* Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit godis :P

* Hur tillbringade du julen? Med mina nära&kära, precis som det ska vara! Julfrulle hos mej med Jesper och daddy först, sen var det firande hos moster-familjen som gällde resten av dagen. Eric kom förbi en sväng på kvällen också, och sen träffade vi hans släkt på juldagen.

* Blev du kär i år? Ja! ♥

* Favoritprogram på tv? Räknas web-TV? Paradise Hotel danmark helt klart. Räddade många regniga sommardagar!

* Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Nixpix. Tack och lov, hat känns som en mycket onödig känsla som jag är glad att slippa känna

* Största musikaliska upptäckten? Svårt. Veronica Maggio kanske, gillade inte henne tidigare.

* Något du önskade dig och fick? Det mesta!

* Något du önskade dig men inte fick? Hm, det är nog bara en större lägenhet som fattas..

* Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Gick upp 04.30 och jobbade först. Kändes konstigt måste jag säga! Men jag avslutade dagen med att möta upp mamma på stan och fira med ett par drinkar. Dagen efter bjöds jag på middag av pappa&Lena, och helgen efter min födelsedag firade vi med tjej-kalas :)

* De bästa nya människorna du träffade? Min nya kollega Sofia! Än en gång har jag äran att få jobba med en människa som jag trivs jättebra med :) Och Eric förstås!

* Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Tights och stickade tröjor med stora kragar.. mys!!

* Vad fick dig att må bra? Mina nära&kära, som alltid. Lata semesterdagar med sol&drinkar på bryggan. Morgonrocksmyset på ballen i Spanien. 

* Vilken kändis var du mest sugen på? Jude Law, I guess... some things never change!! ;)
* Vem saknade du?

* Favoritmånad? Är ju en "sommar-tjej"egentligen, men i år var september som ett långt lyckorus. Och mysiga december förstås, även om det kunde fått vara lite mer snö för julstämningens skull..!

* Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej, kan inte komma på nåt direkt. Det som fattas nu kommer säkert att rättas till under nästa år :)


Rättvist

Idag har jag och Eric varit ute och käkat tillsammans med hans kompisar. Vi hade tänkt gå till "Texas Longhorn" som nyss har öppnat här i stan, men där var det fullt och därför hamnade vi på "Frost" istället. God mat och smarrigt sällskap men det bästa av allt är nog ändå att jag var en fantastiskt söt och gullig flickvän och lovade att köra hem efteråt så att min käre pojkvän kunde ta ett glas rödvin till maten. Detta innebär att jag nu med gott samvete (nåja, nästan iaf..) kan låta honom köra de kommande 411 gångerna ungefär - det är lite så "vi" jobbar.. :D


Filmmarathon!

Efter ännu en underbar jul så ligger jag nu framför TV:n och njuter av ännu en lat och ledig dag. Igår såg jag "It´s Complicated", sen var Felix här på kvällen och såg "Changeling" tillsammans och nu är det "Love actually" som gäller. Den är för övrigt en av mina favorit-filmer; den är ett rent lyckopiller och jag mår alltid så bra efter att ha sett den. Får se om jag hinner klämma in "The Holiday" senare under dagen också, fick ju den av Eric i lördags :)


Arvid & Vidars Minne

Redan i höstas bestämde jag mig för att skänka pengar till nån form av välgörenhet runt julen. Har man råd att köpa hysteriskt mycket till sina nära&kära så bör man väl även ha råd att skänka en liten slant till de som behöver det.. Däremot hade jag inte riktigt bestämt till vad pengarna skulle gå, men nu när jag träffat Eric så känns det självklart att ge en summa till forskning om barnhjärnan. Detta är Erics syster och hennes man som starat upp en fond till deras söners minne. Kanske har ni, precis som jag, tänkt skänka en liten slant men inte riktigt bestämt er för till vad än..?


http://portal.hjarnfonden.se/portal/page?_pageid=33%2C40931&_dad=portal&_schema=PORTAL&p_ei_id=701


God Jul!


För alla mina nära & kära (och ni andra också förstås!) håller jag tummarna för en varm, mysig,
ostressig, fantastisk jul med god mat, trevligt sällskap och
en och annan juleklapp. God jul!!


Granen 2011



Nu är den äntligen på plats, årets gran. Och som vanligt så är den ännu finare
i verkligheten, det går liksom inte att fånga på bild. Sitter här och bara njuter
av mysfaktorn som den bidrar till...mmm! Två dagar kvar till doppardagen nu.... :D


Morgonblogg

Och så var man på jobbet igen då. Åkte med pappa hit, eftersom han också började tidigt idag. Mysigt! Så nu sitter jag här och bloggar på morgonkvisten; är väl snart dags att gå ut och låsa upp dörrarna så att de små juvelerna tar sej in. Ännu en lugn och mysig dag väntar. Jag och Sofia pratade om det igår; vilka fantastiska barn vi har! Det är en helt otrolig barngrupp och nu när några är lediga så går man bara runt och njuter och har roligt tillsammans med barnen hela dagarna!! Det är ju såhär det ska vara, några färre barn i gruppen gör stor skillnad..

Nej, nu är det dags att börja jobba! Håller tummarna för många skratt, julpyssel och kanske lite pulkatågs-åkning idag :)


4 Dagar Kvar

Sitter kvar på jobbet och väntar på att träningen ska börja, men vill egentligen bara hem.. ikväll har jag nämligen tänkt klä granen och pynta lite där hemma. Vet att det är i tidigaste laget, men eftersom jag inte är hemma så mkt under julen så vill man ju ändå hinna njuta lite av sakerna innan det är dags att ta bort dem igen :P har även tagit ledigt på torsdag så då tänkte jag julstäda och inhandla de sista klapparna. Många känner stress runt julen, men icke jag.. tycker faktiskt att det är hur mysigt som helst!  :)


Och Så Upp Igen

Kanske inte ska ge mej med handbollen ändå :P Tjejerna gjorde en toppenmatch mot serieledarna igår och med ett par dagars perspektiv på New Body Cup så får man väl ändå va nöjd med att det gick så bra som det gjorde. Surt var det, men så är det ju!

Återigen har vi en lugn å mysig dag på jobbet. Det brukar va lite så; måndagar och fredagar är lite mer lugna och där emellan är det fullt ös (minst sagt) som gäller. Men nu har några av våra godingar börjat gått på julledighet. Gissa om det känns konstigt att säga "hejdå, vi syns nästa år! God Jul!!".. tänk va fort det går. Barnen konstaterade att det är ju faktiskt bara 5 pusselbitar kvar som fattas i vår julkalender här på jobbet... jag är lika pirrig och ivrig som dem! Ännu en fantastisk jul väntar :)


Den här bilden har vi använt som bakgrund till julkalendern i år. Duktiga Sofia har gjort om den lite grann
och lagt till paket och skrivit "God Jul" och lite andra grejer. Förra året hade vi ju Barbapappa-tema så då fanns de med på bilden. I år är självklart Bu och Bä med på bilden, med tomteluvor och allt! :) Vi har klippt ner bilden som ett pussel och barnen tycker att det är jättekul att se vad det blir för någon bild tillslut. Kul också att ha en "egen" julkalender som ingen annan har, och som är kopplat till årets tema :)


Må-Dåligt-Dag

Om igår va en "må-bra-dag" så är denna dagen tvärtemot. Eller egentligen inte, för den var superbra ända tills klokan 18.10 när mina duktiga tjejer åkte ur New Body Cup med ett ynka litet skit-mål. Vi var sååååå nära. Trodde inte vi skulle ha så stor chans som det visade sej att vi hade, så därför känns det nu extra tungt när det inte gick hela vägen. Det är sällan jag blir så sur och ledsen, men vi hade verkligen otur och det var vissa små saker som blev så avgörande.. bortdömda mål som inte skulle va bortdömda osv osv, och så gjorde motståndarna mål när de va 15 sekunder kvar... så j ä v l a surt. Tänkte först att jag skulle sluta med allt vad handboll heter, men jag antar att jag kommer tänka om redan till imorrn.. Vore ju tråkigt annars, för isåfall står tjejerna utan tränare inför seriematchen imorgon :P

Nu ska jag gå och dränka mina sorger i ett par glas vin och försöka rycka upp mej å va lite social. Man kan ju låtsas va glad iaf.


Må-Bra-Dag

Har en sån där riktig, "riktig må-bra-dag" :) På jobbet har vi det hur mysigt som helst; det är många lediga så det är lugnt och vi passar på att göra sånt som man aldrig hinner annars. Tänk att ha så mycket tid till att verkligen vara med barnen, va med i deras lekar och kunna ha lite mer styrda aktiviteter! Precis som det ska vara.. 

Och om bara ett par timmar så har jag jobbat färdigt för denna vecka! Kvällens planer är att baka rocky roads inför julen - har aldrig gjort det förut men sen mamma börjat göra dem så har de blivit favvisar. Ååååh, va gött! Och jag är inte ens orolig, för inte kan man väl misslyckas med dem..? ;D


Efterlysning!

Jag är ju en vän av traditioner som de flesta av er vet, och såhär i juletider blir jag nog ännu mer av en "traditions-Hitler" än vanligt.. och en av alla mina saker som jag gör varje jul är att se en av mina favorit-filmer; nämligen "The Holiday" somjag har på DVD. Men nu är det såhär att jag hittar den inte!! Ni kan ju förstå vilken katastrof detta innebär för mej... kommer det verkligen kunna bli nån jul i år? Eftersom jag känner mej lite osäker inför svaret så ber jag er nu, nära&kära, att hålla utkik efter denna film. Kan det va nån av er som lånat den? Har jag glömt den nånstans? Tacksam för snabba svar! Hittelön kan eventuellt utlovas


Vardags-Romantik


vet inte riktigt vad jag har gjort för att förtjäna att hadet såhär mysigt,
men trivs med det gör jag iaf ♥


"Bjällerklang"! Som Rudolf Skulle Sagt













Bilder från årets lilla Nordvärmlands-trip. Fredagskvällen innehöll bland annat skratt, mys, mörker och kortspel. Vi höll på traditionerna så hårt att vi först frös halvt ihjäl när vi kom, sen eldade vi på så att svettdropparna nästan rann när vi skulle sova, precis som förra året. Dock skiljde sej ett par saker från förra året; vi åt annan mat och denna gång losa jag i både kort och yatzy. Men det är väl som jag skrev förra året; "otur i spel - tur i kärlek" ;D Men det viktigaste av allt: På lördagen vaknade vi till strålande solsken, 1.5 dm snö och 11 minusgrader, och begav oss ut på julgransjakt. En timme senare hade vi alla hittat och fällt en varsin julgran! Känner på mej att den kommer bli vackrare än nånsin i år!! :)


Nordvärmland Nästa!

Kisseriet funkar bättre nu, tack och lov. Det var faktiskt inte kul nånstans och jag hoppas att jag slipper va med om det igen!!

För att gå till nåt trevligare: Imorrn drar jag, Jesper och pappsen upp till Nordvärmland för att mysa och hugga oss en varsin gran! Vi gjorde ju det förra året och bestämde oss snabbt för att göra det till en årlig tadition. Hur mysigt som helst!! Så nu har jag packat ner raggsockor, långkallingar och tjocktröja... kan va lika bra att ha, även om jag misstänker att det inte kommer va lika kallt som förra året, då det var ungefär 25 minusgrader... minns att det inte var jätteskönt att gå ut och kissa på morgonen då :P


Bilder från förra årets lilla trip:







Kisssjukan!

Jag har tydligen gått och fått "kiss-sjukan" :( Har aldrig haft urinvägsinfektion, men nu var det tydligen min tur.. Skittråkigt!!! Gjorde svinont hela dagen igår men imorse var det totalt borta, så jag trodde bara att jag hade inbillat mej. Men så kom det plötsligt tillbaka idag på eftermiddagen, så nu är det skytteltrafik till toan ett par gånger i timmen igen som gäller. Huuuuur drygt som helst :/


Julmarknad På Liseberg!




Och så har ännu en helg passerat! OCh jag måste säga att det här var en av de bästa på länge! :) Inledde ju med mysiga Melissa Horn i fredags och igår var det julmarknad på Liseberg som gällde för oss. Måste erkänna att vi saknade snön, men det gick ingen större nöd på oss ändå. Vi strosade runt, spelade bort pengar, pussades, köpte julklappar, drack varm glögg, vann (jag vann en kaffemaskin, så nu kan inte mitt ♥ klaga på att han inte får riktigt kaffe när han är här längre!!), och bara hade det allmänt mysigt. Sen gick vi ut och åt med Erics syster och man, och jag och Eric avslutade kvällen med ett glas vin på ett ställe vid Avenyn och sen tog vi oss en natt-promme hem genom Torslanda. Vi har varit lite vilse ett par gånger i storstan, men på nåt sätt löser det sej ändå till slut :P

Idag har vi flängt runt på stan i några timmar; det har inhandlats både julklappar och egna saker! Vet inte riktigt vad det är med den här stan, men som vanligt kommer jag hem från GBG och är supernöjd med shoppingen :) Det verkar som att det är en jäkligt grå, regnig och blåsig stad, men bra shopping har de iaf!!


Melissa Horn

Har precis kommit hem från en supermysig spelning med Melissa Horn på CCC. Vilken otrolig röst människan har!!! Det var exakt så bra och mysigt som jag hoppats på :) Efter konserten följde vi med Lukas och Petra och tog ett glas vin och snackade lite, men vildare än så fick det inte bli ikväll. Tåget till GBG går ju 07.00 imorrn bitti, så lika bra att krypa ner i sängen nu.. Lisebergs julmarknad och julklappsshopping comming up med andra ord!! :)


RSS 2.0