Kalasbilder

19.30 dukade vi fram snittar & vitlöksbröd (tänk att man får kämpa lite grann även när man ska till å göra de allra enklaste sakerna här i världen.. men kul hade vi iaf när vi gjorde dem) och då var det bara för brudarna att ramla in och ta för sig. Kvällen blev riktigt trevlig, förutom allt ätande så hann vi även med att öppna paket, snegla lite på Robinson-finalen och spela ett nytt spel; "Upp till bevis". Kul spel som innebar att vi fick prata baklänges, memorera ord och utföra diverse gymnastiska övningar ;p




Sen bar det iväg till Tempel där vi var allt annat än ensamma.. Massa folk ute, och det var trevligt att få dansa av sej lite eftersom det var hur längesen som helst som jag "klubbade".

Nu blir det nog "En annan del av Köping", sen får det vara godnatt för mej. Imorrn gör jag min första dag som riktig förskollärare på mitt riktiga jobb. Vuxenpoäng till mej!!!


Examensferre! :D

Gårdagen bestod som sagt av både trevliga och mindre trevliga saker. Hur som helst så avslutade vi kvällen på Båten, och även om det var i princip folktomt när vi kom så fick vi en mycket trevlig kväll :)

Idag är det handbollsutbildning och examensfest som står på schemat. Springer lite tidigare från utbildningen, för att hinna med bussen till stan, så går allt som planerat så är jag framme hos dej ca 17.20, Maria! ;D Sen när jag väl kommit fram till Maria så ska jag försöka släppa stressen och bara koncentrera mig på att ha roligt. Var toklängesen jag var ute, så ikväll får det se till att bli en riktigt riktigt bra kväll! :D Tvivlar jag iförsej inte på att det blir, jag har ju alla mina finaste vänner på plats runt omkring mej ♥

Jag och kvällens värdinna numero dos


Personalmöte, Begravning Och Båten-Häng

Ja, det är väl ungefär så morgondagen kommer se ut för min del. Imorgon ska jag och mina blivande medarbetare sitta större delen av dagen med att planera hur vi ska lägga upp verksamheten framöver. Det är också dags att begrava Busmoster, eller "Musosten" som jag trodde att hon kallades när jag var liten. Hon var ju min mammas moster egentligen, men med tanke på mormors och hennes goda relation så blev hon som en lekmoster för alla oss barnbarn. Var jättelängesen jag var på en begravning (tack och lov) så det kommer nog vara med blandade känslor man beger sig mot kyrkan imorgon. Kanske är även mormor där, på ett eller annat sätt, och väntar in sin kära syster..

Kvällen ska iaf avslutas på ett förhoppningsvis mycket muntrare sätt. Vi tänkte ta oss en sväng till Båten, jag har aldrig varit där tidigare så det blir spännade :) Som en liten uppvärmning inför lördagens bravader, för då är det examensfest som gäller! Kul kul kul :D

Anställningsavtal!

Igår när jag kom hem så låg det äntligen där på hallmattan. Mitt anställningsavtal! Kändes superbra, för nu vet jag säkert att det verkligen blir av, och vad som gäller. De ringde ju och frågade om jag ville jobba där nån gång i slutet av november, men det har ändå inte känts helt säkert förrän nu när jag fått skriva på papprena osv. Åh, va kul! Kommer alltså arbeta 60% på en förskola som jag vickat mkt på under hela min utbildning och även om jag självklart skulle vilja ha heltid så känns det så skönt att iaf ha 3 dagar/v bestämt. Grattis till mej för från och med måndag så kommer jag vara en av personalen "på riktigt"! :)


Svårt Val

Nyss hemkommen från grannen. Gick dit i princip tomhänt och kom hem med två scarfar och mat i magen. Det kallar jag att gå plus :)

Nu står valet mellan att sätta igång en diskmaskin och ta tag i andra viktiga "måste-göra-saker" eller sätta mej och se reprisen av Paradise Hotel.... hmmm... svårt val... ;p

Vikariepoolen

Idag är det möte med Vikariepoolen som gäller för min del. Anmälde ju mig där i november förra året, och nu är det tydligen dags för info-möte och uppstart. Jaja, bättre sent än aldrig! Vet inte riktigt vart mötet ska vara, men Maria ska också dit så vi ska nog klara av att hitta rätt tillsammans :p

Efter handbollen ikväll så ska vi ha ett litet föräldramöte också, inför "Potatiscupen" vi ska åka på i april. Sen blir det hem och träffa Mange, har inte setts sen i fredags tror jag.. eller, lördags morse va de väl fressten. Kommer knappt ihåg, men aja, mysigt blir det hur som helst :)

Uppe Med Tuppen

Började dagen med att bli väckt av sms klockan 08.00 och jag kunde verkligen inte somna om efter det. Kände mej en smula sur eftersom jag inte fått nån sovmorgon denna helg heller, men nu ett par timmar senare känner jag mej inte alls lika sur. Klockan är ju bara tio och jag har redan hunnit med promenix, frukost, dusch och påbörjat de sista ändringarna på uppsatsen. Perfekt!

Det innebär ju också att jag kommer hinna med en tur på stan med Elin som vi pratat på. Tror Maria skulle med också :) Senare under dagen är det handboll och bio (Snabba cash) som gäller. Hej så länge!

Uttråkad

Uttråkad.   UtTrÅKaD.   u t t r å k a d.   uTTRÅKAD.  uuuuuuuuttråkad.  dakårttu.   utottotroråkokadod.

Jag är en smula uttråkad, som ni kanske förstått. Var ju meningen att jag skulle på bio med Jesper och pappa ikväll, men det blir imorgon istället. Så nu sitter jag här själv i soffan utan att göra nåt speciellt. Funderade på att käka pizza ikväll men det känns inte som att det är lika gott när man är själv.. Men om jag inte köper pizza så måste jag ju göra nån annan mat. Borde laga mat men orkar inte. Borde handla men orkar inte. Skulle även kunna tänka mej kinamat, men det känns för långt och drygt att gå ner till stan och köpa. Hm.. ska ta ytterligare en kik i kylskåpet och se vad som finns.. annars fåre nog bli pizza ändå..

Nu Har Jag Äntligen Tagit Min Examen!!! :)


Det känns riktigt, riktigt bra faktiskt :)

Opponeringen Avklarad

Japps, opponeringen är nu äntligen avklarad och det gick ungefär som jag trodde att det skulle göra faktiskt :) Fick såklart ett par småsaker som skulle fixas till men jag känner ingen större oro inför att inte klara det innan nästa fredag. Och jag tyckte även att det kändes rätt bra när jag opponerade på den andres arbete; jag höll mej hyfsat organiserad och fick väl med det mesta som jag tänkt mej kändes det som. GÖÖÖÖÖÖTT!

Med det säger jag nu tack och hej för denna dagen. Imorrn ska jag upp på min VFU-plats och bli lite firad av personalen där, sen är det avslutningscermoni i Aula Magna som gäller. Vet inte riktigt vad som gäller under cermonin, men det blir nog trevligt hur som helst :) Sussa sött!

Imorgon Gäller Det..

Jaha, då har vi fått uppleva ytterligare en tråkig förlust för de svenska herrarna i handbolls-EM. Jäkla skit! På fredag är det vinna eller försvinna som gäller när vi möter Tyskland kl 18.00 Perfekt tid, för det innebär att jag hinner hem och se matchen mellan avslutningscermonin och middagen som vi ska ut och käka senare under kvällen.

Men vi är inte riktigt där än.. imorgon är det nämligen dags för opponeringen. Känns hyfsat bra än så länge, men det är klart att det kommer kännas lite nervöst när klockan närmar sej 13.00 imorron.. sista rycket i skolan nu verkligen! Wish me luck!



På 3.5 år hinner man med att göra rätt mycket roliga saker också faktiskt.. :)


Hängtuttar


- Jag har träningsvärk här! (visar)

- Mm, jag förstår det, säger den andra tränaren. Det är efter armhävningarna vi gjorde sist. Men det är bra att träna musklerna där, då får ni inga hängtuttar sen när ni blir stora.

- Oj!!! Då har nog min farmor aldrig tränat de musklerna...


Haha, så jäkla rolig kommentar från en av tjejerna i minsting-laget. Tur att man kan tänka på såna här kommentarer så man blir lite glad igen, det behövdes efter Sveriges match mot Slovenien förut.. Herregud. Vi hade verkligen hela matchen, tills Slovenien tog ledningen för första gången 59.14 typ.. Ååååååh! :(




Nåt annat som fick mej på bättre humör var att Lasse alldeles nyss uppträdde på P3 Guld. Inte helt oväntat vann han även flera priser.. Lasselasselasse ♥




Handbolls-EM!

Japp, ikväll börjar äntligen handbolls-EM! Detta ska självklart ses, är hemma från träningen precis innan 20.00 då sändningarna börjar. Bra tajming, med andra ord! Ni som sugna på att se matchen, Sverige-Slovenien, är välkomna hit runt åtta-tiden :)

Tills dess ska jag fortsätta göra bra-saker. Har dammsugit och skurat än så länge och ska väl snart sätta mej med de sista arbetena inför opponeringen. På torsdag är det dags... Men först blir det lite web-tv. Måste ju se gårdagens avsnitt av Paradise Hotel, viktiga grejjer det där!! ;p

Granbarr!

Eftersom årets (ok, förra årets för att vara korrekt) julgran inte alls höll sej så fräsch och fin så länge som de brukar göra så bestämde jag mig redan ett par dagar innan nyår för att klippa ner den och slänga ut den. Därför fascinerar det mej att jag i princip dagligen fortfarande hittar barr i handfat och mattor, trots att det nu gått typ tre veckor. I morse hittade jag tillochmed barr i sängen! Och jo, jag har minsann tvättat och bytt sängkläder sen dess, så det är faktiskt lite konstigt tycker jag. När ska alla barr försvinna? Men trots att det innebär lite meck och extra städning med riktigt gran så är jag ändå väldigt nöjd med att jag har det :) Åååh, vilken mysig känsla det bidrar med! Bara att hoppas att nästa julgran håller sej fin lite längre och att jag slipper gå på barr-jakt så här länge även nästa år :p

Som sagt, lite barr blir det ju...


Bilder Från Helgen

Gomorgon, gomorgon. Ny vecka, nya tag. Åter igen har jag haft en mycket lugn och skön helg, tänkte inte skriva så mycket om den utan lägger ut lite trevliga bilder istället :)

"Premiär" på stor plan för mina minstingar. Spelade både under lördagen och söndagen, totalt fem matcher. Åkte faktiskt (lite oväntat) på stryk en match med ett mål, annars gick det precis som det brukar med fantastiskt spel, ett jävla slit, och stora vinster. Duktiga brudar!


Helgen bjöd även på lite mysig skridskoåkning i Mariebergsviken. Eller ja, jag åkte ju förstås inte eftersom jag a, inte äger ett par skridskor och b, inte kan stå på ett par skridskor. Därför fick jag snällt stå vid sidan av och ta kort och passa väskorna ;p Tyvärr blåste det för mkt och ömmade i fötterna både här och där för att det skulle bli nån längre vistelse ute på isen men ingen slog ihjäl sej och åkningen avslutades med varm oboy så alla var nöjda och glada ändå. Mysigt!

Det Vankas Tacos

EFter en lång dag i Torsby med mina minstingar så är jag nu hemma för att snabbt svira om och bege mej iväg på lite tacomiddag med Mange och hans vänner. Blir nog väldigt trevligt, men dock inte så sent (för min del iaf) eftersom jag känner mej långt ifrån pigg. Känner mej hängig och har ont i magen, men förhoppningsvis är jag bara lite trött..!

Jaja, tacos slinker alltid ner iaf och nånstans bland magontet så är jag faktiskt lite hungrig också :) Ha en bra lördag!♥

Dags För Fredagsmyyyyyyys

Så var det fredagskväll då. Har precis slängt i mej lite middag. Haha, som om jag vore värsta hälsofreaket så valde jag att mumsa på en apelsin, en halv banan och ett knäckebröd denna fredag till ära. Va inte så jättehungrig efter min och mammas mysiga lunch tidigare under dagen och jag orkade verkligen inte ställa mig och fixa till nånting vettigare. Får satsa på att göra nåt vettigare nån dag framöver istället! Men den dagen blir inte imorrn insåg jag precis, eftersom jag har handboll imorgon mellan 09-16... skit också, måste komma ihåg att plocka med mej nånting för annars vet jag nån som kommer va hungrigare än hungrigast imorrn under dagen!

Nu bär det iväg till nästan-grannen för Lets Dance och lite fredagshäng! Trevligt värre med andra ord :)

Kvällspromme

Kom hem tidigare än beräknat idag eftersom handbollen blev inställd. Kände att en helkväll i soffan utan att göra nånting skulle få mej väldigt rastlös så jag drog med Ankan ut på en mysig kvällspromme istället :) Så fint ute och inte allt för kallt heller!

Fick bli en sväng runt Lambergstjärn

Nu sitter jag här och är lite lagomt frusen så blir nog ganska snart i säng skulle jag tro. Morgondagen verkar innehålla lunchdejt med mamsen och sen Lets Dance-häng på kvällen för de som vill och kan. Resten av helgen går i handbollens tecken, förutom lördagskvällen då som verkar bli någon form av taco-kväll med Manges gäng. Trevligt trevligt :)

Sussa sött alles!


Ofattbart

Det finns problem här i världen som har med tajts/långkalsonger att göra. Det finns också problem här i världen, som är så mycket större och hemskare så att de är ofattbara för oss som inte varit med om dem. När jag skriver detta så tänker jag t.ex. på alla de bilder som visats från Haiti de senaste dagarna. Jordbävningen i Haiti verkar ha varit en minst lika stor katastrof som tsunamin i Thailand för fem år sen, trots att de inte blåser upp det lika stort här eftersom det inte är lika många svenskar som är drabbade denna gång..

Hur som helst, vad gör man när man förlorat hela familjen, all släkt, hus, bil, kläder... allt? Vart vänder man sig när omgivningen befinner sig i precis samma situation? Trots att jag sett bilder och filmer på vad som hänt så har jag svårt att föreställa mej hur vidrigt och panikartat det måste va där nere just nu.. jag har svårt att ens förstå hur man skulle fungera som människa om man förlorade någon som står en nära.. :/

Jag vet att man inte kan gå runt och vara överdrivet tacksam för varje liten brödsmula man stoppar i sej, men ibland kan det vara nyttigt att stanna upp och tänka efter iaf en liten stund över hur bra man har det egentligen..!

Tajts/Långkallingar

Godmorgon godmorgon. Här sitter jag och har ett litet problem faktiskt. Under de senaste iskalla veckorna så har jag använt mina tajts som långkalsonger under andra byxor, något som jag säkert inte är helt ensam om att ha gjort. Det blir varmt och funkar såklart skitbra eftersom det inte är nån större skillnad mellan tajts och långisar.. MEN. Nu, när det är lite varmare igen, så behöver man ju faktiskt inte ha dubbelt på sig och det är nu mitt lilla problem uppstår. Det känns jättejobbigt att bara ha tajtsen på sej eftersom det känns som att jag springer runt i långkallingar överallt! I mina ögon har tajtsen förvandlats till såna dära slappa mjukisar med häng i röven som man alltid hade när man åkte skidor, och det mina vänner, det är inte så jättesnyggt.. och visst, det kan väl funka i hemmets lugna vrå så att säga, men ute på stan och bland folk... mjaaaa... ;p

Aja. Då vet ni iaf hur jag tänker och känner för tillfället. Dags att göra sig i ordning, idag blir det några timmars jobb innan handbollen :)

Man vill ju inte visa sig hur som helst bland folk, liksom.. ^^


Knäckisar Med Sylt&Glass... Mmm, Mums!

Oj, oj, OJ vilket hejdundrande våffelkalas det blev! Invigde mitt "nya" våffeljärn som jag fick i somras när jag fyllde år med att hälla i lite för lite smet och sen steka på våfflorna tills de blev nästan stenhårda. Fick varken till den frasiga mjukheten eller den gyllenbruna färgen som annars brukar va våfflors signum, men jag ska jobba på saken så får vi se om det kanske lyckas bättre nästa gång. Det var smarrigt och slank ner iaf; "som att äta knäckebröd med sylt&glass på, och det är ändå inte helt dumt" som Elin uttryckte sig.

Även denna dag består av plugg (nix, bara för att jag lämnat in mitt arbete så är jag tyvärr inte klar med allt än. Har en dryg veckas läsning och förberedelse inför opponeringen framför mej) och handboll. Känns som jag lever ett mycket händelsefullt och varierat liv nuförtiden. Men tänk er imorrn när jag bloggar, då kommer ordet "plugg" antagligen bytas ut mot "jobb".. det ni! ;p

Våffelkalas

EFter lite plugg och lunch på stan med pappa så är det nu dags att bege sej av till handbollen. Drar igång även med minstingarna idag, så jag misstänker att det blir full fart :) Sen efter handbollen vankas det våfflor&film-mys med Elin, trevligt värre. Känns som jag kommer att få en ganska bra tisdagskväll ;D

Ta Vara På Det Man Har, Innan Det Är Försent

Åh, här sitter jag och är lite allmänt uttråkad. Har fått alla arbeten som ska läsas inför opponeringen så jag borde väl egentligen dra igång med dem, men har ingen större lust. Istället sitter jag här och bara väntar på att tiden ska gå tills det är dags att fara iväg på handboll. Annars har dagen bestått av en liten promme i det superhärliga vädret, lämnat in böcker på bibblan, slötittande på tv:n och.. jaa. De va nog allt.

Fick ett tråkigt besked igår kväll också, och inte helt otippat så drömde jag om död och hemskheter inatt. Det är som vi sa i fredags när vi va nere hos Elin; man har varit så förskonad från allt skit och man ska va så otroligt glad och tacksam att man har nästan alla sina nära&kära friska och kvar i livet. Ändå kan jag inte undvika att få mer och mer ångest över att det kanske snart kommer drabba någon i ens närhet nåt.. Man, eller i alla fall jag, borde bli bättre på att ta vara på det man har och njuta så länge det är bra, istället för att gå och vara rädd för det som någon gång komma skall.. Annars kanske det är försent och då vet i alla fall jag att jag skulle ångra mej något så fruktansvärt.

Så Var Det Dags Att Skicka In Då...

Så var det slutligen dags att skicka in examensarbetet då. Hjälp. Det har ändå känts väldigt bra under tiden, även om det känts lite stressigt, jobbigt och tôligt vissa stunder så har det inte alls varit så hemskt och svårt som jag trodde innan. Men nu, när man ska skicka in så blir man helt plötsligt nervös liksom. Tänk om det sågas totalt.. Haha. Det gör det ju antagligen inte, och jag klarar det ju antagligen, men ändå. Det är ju ändå nåt som man hållt på med i tio veckor nu och man vill ju ändå känna sig riktigt, riktigt nöjd med det man gjort! Men efter flera gångers "extra-kollar" osv så känner jag att jag inte kommer hitta fler saker som ska göras eller ändras, så det är lika bra att skicka in :)

Hejdå Julen

Så var det lördag igen då. Igår var det födelsedagskalas för Elin, blev en mycket trevlig kväll som innehöll bland annat drinkar, hembakat, ananas och spel :)



Idag har jag inga speciella planer inbokade eller nån tid att passa. Är precis kvar med tvättstugan för denna gång och har även varit duktig och städat bort julen, som det så fint heter. Hur mycket jag än älskar julen så är det ändå på nåt sätt skönt när den är bortstädat och tillbaka till det vanliga. Om man hade julpynt framme året om skulle man ju aldrig kunna längta till att få plocka fram det ;p Funderar faktiskt på om man ska vara så duktig att ta tag i garderobsrensningen (som jag tänkt göra redan i mellandagarna) och resten av städningen också när man ändå är i farten. Men men, vi får väl se hur det blir. Ni som känner mej vet ju att jag inte alltid får så mycket gjort som jag ibland önskar :p

She´s All That

Om två 1.5 timme fyller världens bästa Elin 24 år. Gammalt som gatan, javisst, men hon kan ju alltid trösta sig med att jag alltid kommer vara ännu äldre ;p Med tanke på att jag ska gå hemifrån 05.30 imorgon och att jag känner mej själv så kommer jag inte alls vara sugen på att gå upp och blogga vid den tiden, därför passar jag på att skriva det här och nu:

GRATTIS BÄSTIS! ♥
Hoppas din födelsedag blir den toppendag du är värd.
Puss å kram, så syns vi och firar under kvällen!

Korvgrillning

Trettondagen idag (ifall ni skulle missat det, menar jag..) och jag och Mange pratade redan på igår att vi ville hitta på nåt idag när vi båda var lediga och inte hade några andra planer. Runt elva-tiden bestämde vi oss för att trotsa alla minusgrader, bylsa på oss och bege oss mot Mariebergsskogen för lite korvgrillning. Gick hem till Mange och hämtade grejjer, gick hem till mamma och fixade termos och bil och sen bar det iväg. Haha, när vi var framme hade vi både grått hår och vita ögonfransar.. Svinkallt - svar ja, men på nåt sätt var det ändå ganska mysigt faktiskt :)




Dagens Outfit

Dagens outfit (uppifrån och ner):
- vit mössa
-svart halsduk
- svart sportBH
- svart långärmad tröja
- blå tshirt
- blårandig långärmad tröja
- blå fleecejacka
- svart vinterjacka
- svarta fingervantar
- svarta fleecevantar
- vita trosor
- svarta långkallingar
- svarta mjukisbrallor
- svarta täckbyxor
- svarta strumpor
- blå fotbollsstrumpor
- röda skidstrumpor
- vinterskor

Tillbaks Till Vardagen

Hej hallå bloggen!

Så har man tagit tag i den verkliga vardagen igen då. Idag är första måndagen på ett nytt år, ett nytt deccenium tillochmed, så det kändes inte som att det fanns några direkta ursäkter längre... Måndagen den 4:e januari är helt enkelt inte en röd dag så därför var det upp till bibblan på uni som gällde för min del idag. Har ju börjat fatta, såhär efter 3.5 år, att det faktiskt funkar skitbra att plugga där. Hann med en hel del, men när klockan var halv tre och de ropade ut att de snart skulle stänga (hm, det är alltså inte en heeelt vanligt måndag idag med andra ord..?! ;p) så kände jag mej inte alls klar så det får antagligen bli unis bibbla även de kommande dagarna här framöver. Lika bra det!

Det var inte bara dags för pluggande idag, utan även handbollen drar igång. Men jag börjar med en liten mjukstart av det faktiskt, eftersom vi inte börjar träna som vanligt förrän nästa vecka med lill-laget. Med andra ord är det bara det stora gänget som ska få det svettigt ikväll :)


Bilder Från Nyårsfirandet









Nyår 2009 i bilder.

Första Dagen

Hoppas ni alla fått en bra start på det nya året. Mitt år har börjat lite segt skulle man kunna säga, men från och med nu tror jag att det är raka vägen uppåt som gäller! ;D

Det nya året skålades in med skumpa, pussar, kramar och fyrverkerier; precis som det ska vara. Innan serverades det trerätters och drinkar till höger och vänster. Alla, både flickor och pojkar, var tjusiga och uppklädda till tusen. Röda mattan-temat blev en succé skulle man kunna säga! Fler bilder och sånt kommer nog imorrn för nu är det sängen som gäller för min del. Att gå upp 09.15 efter en kväll som denna var väl inte det bästa jag kunnat gjort känns det som...


RSS 2.0