I´m Bored!

Jag känner mej uttråkad och när jag är uttråkad är jag lite farlig för mej själv. Jag börjar alltid tänka alldeles för mycket; på saker jag inte kan göra nånting åt, på saker jag kan göra nånting åt och på saker jag helt enkelt inte kommer fram till nåt svar på. Suck. Aja, om nåra timmar ska jag gå och titta på mammas innebandy iaf, då kommer jag ut och får lite luft istället för att sitta här och bara grubbla på idiot-tråkiga saker.






Oh my God, brudar, jag är ensam.. i min... ensamhet
. Haha

Inte Som Jag Tänkt Mej

Den här fredagskvällen blev inte riktigt som jag tänkt mej, hade ju planerat in att träffa min käre pojkvän som återvänt från norr, men icke. Han har gått och blivit förkyld och har feber och grejjer så det är väl lika bra att hålla sej borta.. var iaf upp dit en sväng förut med mat och tabletter och då passade han på att ge mej en tröja som han köpt åt mej därborta. Så här sitter jag nu i mysig tröja men utan mysig Mange. Tråkigt!

Men det går egentligen ingen nöd på mej för Teta kommer nog hit och håller mej sällskap om en stund. Trevligt, trevligt! Blir väl antagligen att kika lite på Lets Dance skulle jag tro, även om allas vår Blondinbella åkte ut sist så finns det ju fortfarande många att titta på :)



Telia SM

Att det blev tvättning för hela slanten idag var väl att ta i, Elin ringde och väckte mej halv elva och då hade ju jag redan missat en och en halv timme på min tvättid.. när sov jag längre än till nio sist?! Aja, hinner att tvätta nån tvätt iaf så det var inte världens katastrof. Var hur gött som helst att kunna sova så länge idag, kände jag.

Pratade med mamma nyss, hon ska ju vara med och spela innebandy i Telia SM som går här i helgen. Sist hon var med så tog de ju guld så de har lite att leva upp till. (Inte mångas mammor som tagit SM-guld!) När jag fick reda på att det skulle va i helgen så frågade jag om de låg i hårdträning nu sista tiden. Nej nej, va svaret, i år hoppar de tydligen träningarna och vilar sej i form :P Och idag sa hon såhär:

M: Matchen är 11.45, vi har samling 09.30.
J: Oj, jaha ja men då satsar ni på att ha en lång uppvärmning och så iaf!
M: Njaaa, vi ska väl mest se herrarnas match. De spelar innan oss.

Haha, kul. Uppvärmning och träning är överskattat, det vet väl alla :) För övrigt så är inte mamma bara rolig, hon är smart också. Hon kom nämligen med lösningen på mina grannars underliga tider. Antagligen är det så att min granne prenumenerar på en tidning och den kommer tydligen såhär tidigt. Mamma får NWT nån gång efter ett, så det verkar stämma rätt bra. Visste inte alls att den kom så tidigt, för när jag bodde hemma så kom den typ fyra eller nåt. Men det är väl så på landet kanske ;p

Skön Träning

Träningen i måndags kändes lite slapp, eftersom vi var så få personer, men idag var det minsann mycket, mycket jobbigare. Vi sprang en hel del.. Hjälp va trött jag var, men det känns gött såhär efteråt :) Kul att Emma va där och gjorde comeback också, perfekt att vi kunde bussa tillsammans hem!

Nu har jag tagit en lång dusch och varit riktigt snäll mot mej själv; det blev både extra fotbad, peeling och jag vet inte allt. Göttans! Man måste ju hålla sej någorlunda frääääsch för imorrn kommer ju Mange hem. Han har varit i Åre hela veckan han och roat sej, medan jag har fått gått här på hemmaplan och "slita". Eller vad man nu kan kalla det.. jaja, hur som helst så ska det bli väldigt mysigt att träffa han igen iaf :)

Nu ska jag ta en titt in på Skolverkets hemsida (japp, tro det eller ej men jag pluggar faktiskt ibland) sen ska det sovas. Har bokat tvättid imorrn, så ringer de inte från jobbet så är det tvättning som gäller för hela slanten. Mamma, om jag var ledig, skulle vi luncha då eller har jag drömt det?

Puss gonatt på er!

Skumma Grannar

Jag är faktiskt lite orolig för min granne, och då menar jag inte Elin utan den tjejen jag bor i samma uppgång som. Jävlar vilka skumma tider hon är vaken och rör sej på! Och även om jag aldrig någonsin sett nån annan människa där så måste hon bo tillsammans med nån, alternativt att det är nån som sover där nästan alla nätter i veckan. Okej, nu kanske ni tycker att jag ska sluta lägga mej i vad hon gör och hennes tider osv, men det är inte jättekul att vakna minst tre nätter i veckan, alltid mellan ett och halv tre, av att nån kommer hem. Jag ser ju henne gå till jobbet på morgonen och hör henne komma hem vid fem-tiden, men jobbar hon extra på Maxim kanske? ;P Eller har hon en partner som jobbar skift, och det är därför det smäller i dörren vid 02? Hur som helst är det lite obehagligt..

Och nu har hon/de börjat med en ännu läskigare grej också. Inatt vaknade jag av att nån kommer hem, det hör man genom att dörren till vår trappuppgång öppnas och slår igen. Då blir ju det naturliga att man väntar på att henns lägenhetsdörr ska öppnas och personen i fråga ska gå in, men icke! Det tar kanske 30 sekunder, det låter där ute  i uppgången och nån går. Sen hör man dörren till trappuppgången slå igen igen.. jaha?! Även detta kanske händer en gång i veckan och det känns skitläskigt! Va gör en person i vår trappuppgång mitt i natten? Får min granne nån special-post hemskickad då? ;S

Äh, vette fan jag, och egentligen är det ju inte så farligt, men lite skumt känns det iaf!

Nu blir det skola och lite redovisning!

Jag Slutar Aldrig Att Imponeras...

.. av min käre vän Elin Preisz. Trots att jag umgåtts med henne i typ tio år och borde ha lärt mig vid det här laget, så fortsätter hon att överraska. Idag var jag nerbjuden på schnitzel och mos, tackar tackar sa jag och knallade ner. Blev jätteförvånad när hon tog nåt verktygsliknande och började slå på lite kött som låg på skärbrädet. "Jag sa ju att jag skulle göra schnitzlar" sa hon käckt och började panera. Dubbelpanera tillochmed, tydligen. Herregud, för mej är schnitzlar nåt som ligger i åtta-pack i en ICA-kartong, visste knappt att man "kunde" göra själv. Coolt! Men jag inspekterade noga och dokumenterade hela händelseförloppet så nu inbillar jag mej att jag är lika bra på att göra egna schnitzlar själv :D





Tänkvärt På Oprah

Jag brukar inte titta på Oprah eftersom jag tycker att det ofta är ganska överdrivet. Men idag måste jag säga att jag fastnade framför programmet; det handlade om hur vi människor stressar så otroligt mycket så att det blir farligt för oss. En mamma var med i studion och berättar om en morgon när det var som värst och hon åkte till jobbet och glömde att lämna sin två-åring på dagis. Åtta timmar senare när hon kom tillbaka till bilen så satt barnet kvar i baksätet och hade såklart dött av värmeslag.. Herregud, tänk att leva med det på sitt samvete!!! Att ha lämnat sitt barn i en kokande bil en hel dag.. fy faan.

Nu är ju detta ett väldigt extremt fall, men ändå, hur ofta stressar man inte och planerar dåligt? Vem har inte glömt de mest självklara saker? Vem har inte hittat saker på fel plats? Jag har alltid varit lite rörig, men förra året var jag extra snurrig, antagligen för att jag hela tiden hade så mycket skit i huvudet.. jag hittade stekpannan i garderoben, glömde vilka jag skulle träffa och vart, gick hemifrån med spisplattan på, glömde skor och kläder överallt, tappade bort både det ena och det andra osv osv. Som sagt, jag vet vad detta berodde på, men är det inte läskigt hur hjärnan fungerar.. Den kan liksom slå ut viktiga funktioner när det blir för mycket. Antagligen så finns det ibland bra saker med att hjärnan reagerar så också, men om man vet med sej att man känner sej stressad och käner att man inte riktigt har kontroll på vad som händer så borde man nog lugna ner sej lite och tänka efter.. Annars kanske man utsätter sig själv eller nån annan för nåt liknande mamman på Oprah gjorde, och det tror jag inte att nån vill leva med...

Idiot-Glödlampor

Vad är det med mej och glödlampor egentligen?! Vet inte om det är en slump att alla lampor slocknar samtidigt, eller om de har typ ett års brinntid och det liksom är dags nu.. För nån månad sen slocknade ju mitt lysrör inne på toan och eftersom jag är varken snabb med att ta tag i saker eller speciellt händig så avvaktade jag lite med att fixa det ljuset.. Nån dag efter det så var det garderobens tur att bli kolsvart, men detta fixades direkt. När jag väl fick tummen ur att köpa nya lysrör så slocknade hallampan. Detta fixades också rätt snabbt och jag kände mej ganska nöjd. Men nu idag var det tydligen dags för taklampan i rummet att slockna, va faaaaaaan!

Blir så trött, för det är ju inte bara det att jag inte är speciellt hajj på att byta lampor. Problemet med den lampan som gick idag är ju att det är så högt till mitt tak så jag kommer inte nå.. Jag vet att pappa hade svårt att nå, fast han stod och balanserade på två stolar på varandra.. alltså kommer jag inte nå eftersom jag är kortare. Hur ska jag lösa det här nu då? :S Åååh,  blir så trött! Som sagt, är det en slump eller är det jag som har dåliga glödlampor?

Nya Overallen



Igår fick vi äntligen våra nya träningsoveraller. Vi har väntat länge, men det var det kanske värt, för den känns väldigt mjuk och skön. Min gamla var typ urtvättad och hålig, så det var väl kanske dags för en ny ;p

Åttlingar..!

Herregud, en kvinna i USA (jag tror det var USA iaf) har fått åttlingar nyss. ÅTTLINGAR liksom, snacka om att livet förändras efter att man fått barn..! Med åtta barn lär man ju inte hinna göra nåt annat än att amma och byta blöjor.. kan man ens bo kvar i samma hus?! Hur har man råd att ha åtta barn? :P Men det är klart, fallet är ju ganska uppmärksammat och de lär väl få gratis-grejjer och bidrag från höger och vänster.. men ändå. Jaja, jag hoppas bara att hon har en kille/man som finns med i bilden och hjälper till lite, snacka om tidskrävande :P Och hur får det ens plats åtta stycken små barn i magen samtidigt? Häftigt fast läskigt på samma gång!

Vill Ha Lite Jobb

Så fick jag en ledig dag igen då.. Hade faktiskt hoppats på att de skulle ringa från nåt jobb, för det har krockat så på sistone. Har varit tvungen att tacka nej senaste tre gångerna de ringt, men självklart är det ingen som ringer när man är ledig. Typiskt! Självklart är det gött att va ledig men jag skulle gärna jobba ett par dagar i månaden iaf.. ger alltid lite extrapengar och det gör stor skillnad. Plus att jobbar man nån  extra dag i veckan kan man med gott samvete va ledig på fredagarna ;p Nu känns det bara som att man är slapp och dryg.. men men, får ju iaf gjort allt som ska va gjort till skolan iaf och det är ju bra :)

Till Alla Er Som..

.. som påstår att jag har det slappt i skolan. Idag kom jag inte hem förrän klockan var halv fyra. HALV FYRA! det är ju jättesent ;P Och då började jag ju faktiskt redan klockan 09.00 i skolan så man kan ju faktiskt säga att det var en heldag, eller hur? Det tar på krafterna att slita så hårt om dagarna vill jag lova, nu är jag supertrött! Haha, nej men ärligt talat så är jag faktiskt riktigt trött så ikväll efter att jag varit ner till Elin och myst lite så ska jag snabbt hem och sova. Ikväll ska jag försöka lägga mej tidigt, på riktigt :)

Mia Och Klara

Go morron go morron. Tänk att det ska va så svårt att lägga sej tidigt; trots att jag var hur trött som helst igår och hade tänkt lägga mej så tidigt som möjligt så släckte jag nog inte förrän halv ett.. Aja, känner mej utvilad än vad jag gjorde igår när jag vaknade iaf och nu är frukosten uppäten och jag är snart redo att åka till skolan.

Såg ni förresten "Mia och Klara igår"? Det var ju ny säsongstart på det igår, herregud va roligt det är! Mia och Klara, HJÄLP och Hey Baberiba, det är min humor det :D


Jag häller upp vin ur Katherines "stomi-påse".
Haha, det är också humor ^^

Karlstads Frääääschaste Brudar

Måste ju även slänga in ett par ord om gårdagen, som förutom att Sverige förlorade handbollen mot Frankrike, blev en riktigt lyckad och trevlig kväll :) Hos Per blev det tävlingar, mingel, dans och massa Ragnar. Precis som en lördagkväll ska va! Men det kan inte bli så mycket annat än en lyckad kväll med det här underbara gänget:


Nu, sova! Gonattgonatt

Handboll, Handboll, Handboll

Så har man åkt ända till Storfors då och förlorat med 6 mål. Kanske låter som ganska mycket, men för oss är det inte helt åt helvete.. det går åt rätt håll, eller hur Ehlin? ;D Men ska jag vara ärlig så trodde jag nog att det skulle bli ännu jämnare idag, vi hade nog chansen. Och vi gör det bra, stundtals. Ibland är vi så sega så vi nästan fastnar i golvet känns det som.. Aja. Nästa år, då jävvlar :D Kul iaf att mina stora tjejer vann igen idag! 2 poäng till, tackarrrrr! Mina allra minsta vinner ju allt som oftast och nu har mina större tjejer äntligen "fattat" hur duktiga de faktiskt är.. bara jag kvar som ska börja vinna lite ;p Haha, det kanske är så att jag är bättre på att lära ut än att göra det själv.. Och det är ju iförsej ganska bra med tanke på det yrke jag valt!

Tôrr..?!

På sistone har jag fått höra att jag är en aningens tôrr av mej, och det kom väl inte som en stor chock direkt eftersom jag är fullt medveten om att jag har en tendens att kunna ha en aningens tôrr humor ibland.. men nu är det tyvärr inte bara min humor som är av det torra slaget, utan även mitt ansikte. I måndags köpte jag en ny kräm på Apoteket som skulle motverka att man blir sådär blank i pannan. Problemet är inte att den inte funka, utan snarare att den funkade lite för bra. Nu är jag nämligen hur torr som helst i hela ansiktet; jag har röda fnasiga områden som om jag flagnar :S Hjälp!

Det kan ju va en slump och jag kanske ska ge krämen ett försök till (och inte ta i hela ansiktet utan bara i pannan) men just nu känner jag att jag hellre är blank än att har ett kliande rött ansikte som känns som det ska falla isär... Men men, efter tre omgångar med fotkräm (för den är väl extra fet?) så är nog mitt ansikte snart tillbaka i vanligt skick ;p

               Jag tar kort på mej själv när jag gör tummen upp. Törr, jag..? Nej, det vet jag ingenting om

Årets Första Utgång

Japp, ikväll är det dags för årets första utgång, ialla fall här i Karlstad. Om man inte räknar vår spontantrip till Norrköping för ett par veckor sen så har ju jag och my crew legat lite lågt på sistone, men ikväll är det återigen dags att slå på party-humöret och dansa loss lite på lokal, som det så vackert kan heta. Kommer bli tokkul tror jag, är riktigt sugen :)

Och för en gångs skull så har jag faktiskt ett par olika kläd-alternativ, hur ska detta gå? Jag är ju van att inte veta vad jag ska ha på mej, men av motsatt anledning; alltså att man inte har nånting att ha på sej. Men det ska nog lösa sej, kul att ha lite olika förslag :) Bara jag kan bestämma mej och inte velar för mycket; mitt andra problem ( förutom kläderna) brukar ju va att jag är väldigt väldigt dryg när jag gör mej i ordning.. Alltså, rent tidsmässigt så är jag ju snabb som tusan men jag är ju så dryg emellanåt.. Det tar så lång tid för mej helt enkelt att göra sakerna, att få tummen ur och BÖRJA göra sakerna! Illa! Men jag har 3 timmar på mej innan jag ska va klar, och det har jag bestämt att jag ska klara! ;p

Min Personliga Almanacka

Nu kom brevbäraren och han hade med sej ett litet paket till mej. Äntligen kom almanackan som jag beställt från personligalmanacka.se. Kul! Behöver verkligen en almanacka så jag kan planera in alla handbollsmatcher, lektioner och vem vet.. en liten sthlms-resa också kanske? ;)


Josefins lil(l)a almanacka 2009.
Jag vet, jag är rätt tôrr
ibland, men jag kunde bara inte hålla mej ;p

Snöfall

Snöfall snöfall snöfall. Vaknade innan nio i morse och såg att det vräker ner ute. Inte jättekul att gå runt på stan då som jag hade tänkt kanske, men va tusan. Om man drar ner mössan långt över huvudet och tjockvantarna på så kan det nog bli rätt mysigt ändå.. och det är ju faktiskt väldigt fint med snö :)

   

En "Dagens Lista"

Dagens humör: Jämnt. Har mått ganska bra hela dagen :)

Dagens borde: Läsa ännu mer av min kursbok

Dagens frisyr: Inbakad fläta

Dagens klädsel: Tajts med stor myströja. Även handbolls-overallen kom till användning som vanligt!

Dagens parfym: Wild

Dagens vill ha:
Nåt nytt, fint och festligt till lördagens kalasande

Dagens mat:
Köttbullar och makaroner

Dagens längtan:
Plockgodis!

Dagens fundering:
Massa olika! Kan jag trolla så jag kan va med på båda matcherna på söndag? Kommer vi vinna? Hur många gånger kan man skriva samma mening i samma bok egentligen? Varför sköt ingen Kroatiens målvakt i skallen så han inte kunde stå mer? Kan det verkligen skilja 10 cm i längd på samma byx-storlek?

Dagens beroende:
Oj, vet inte.. att hålla koll på de bloggar jag läser? :S Haha
.
Dagens tråkigaste: Sveriges förlust mot Kroatien

Dagens roligaste: Hm, har som sagt  varit ganska glad hela dagen, men på träningen skrattade jag nog mest

Sverige Förlora :(

Åh, första halvlek såg bra ut, riktigt bra. Hade det inte varit för den kroatiska målvakten så hade vi gått till vilan med ett par bollars ledning.. i andra halvlek var Kroatien bättre ska erkännas, eller de satte iaf sina bollar i de lägen vi missade. Men ändå var det väldigt jämnt och spännande, och på slutet ryckte Sverige upp sej iaf så matchen slutade okej.. men ändå.. när man är så nära.. :( Åååh!

Fan. Min toa är sönder också, IGEN. Det blir man inte på nåt bättre humör av direkt. Det är den där spolningsknappen som lossnat igen.. hade ju Fastighetsservice här i höstas för att fixa det där. Ska jag behöva ringa dit var fjärde månad för att kunna spola i toan eller? :S Eller en spolning går bra, men sen är det kört för ett tag framöver.. åååh, drygt!!

Handbolls-VM

Igår lånade vi mammas bil och åkte ut till Maxi för att  storhandla. Det var på tiden! Och det märktes också att det var längesen eftersom jag slog inhandlingsrekord med ett par hundra.. Vet inte vad andra handlar för, men igår kostade det nästan 1000 kronor och det är mer än vad jag brukar handla för iaf. Men nu har jag iaf en hel del hemma framöver..


Passar bra, för ikväll tänkte jag ha någon form av frukt-orgie här framför handbollen. Sverige möter ju Kroatien ikväll och det kommer antagligen bli jääääkligt jämnt och spännande.. Bara att hålla tummarna, "vi" har ju varit jätteduktiga hittills! Så bra att matchen är senare än vad de andra varit för det innebär att jag hinner hem efter träningen och kan se hela matchen :)

Godissugen!

Har varit extra godissugen denna vecka. Det är ju så vissa veckor, men även om man vet varför så är det ju lika tråkigt ändå. Men för att inte tappa motivationen så passade jag på att prova min nyårsklänning när jag ändå fixade lite i garderoben. Och tänka sej, den var inte alls lika tajt nu som på nyår! :) Ska verkligen inte överdriva, den ramlade inte av mej direkt, men att märka att det går åt rätt håll gör ju verkligen en del för humöret. Skönt att veta!

Nu är det dags för lunch känner jag..åt ganska sen frukost eftersom det blev en riktigt lång sovmorgon idag, jag inte vakna förrän posten kom. Ändå har jag hunnit läsa ut en av mina två kursböcker jag ska ha till måndag. Bra gjort av mej :)

Changeling

Det blev ingen bio med mamma i söndags eftersom den inte gick vid den tiden vi ville. Därför gick vi idag i stället. Changeling var, precis som alla sagt, väldigt bra. Men usch va hemsk :( Det gjorde så ont i mej vid flera tillfällen under filmen så jag fick nästan vända bort huvudet. Att folk kan göra såna otroligt vidriga saker, filmen är ju (baserad på?) en sann historia... som sagt, väldigt bra och sevärd, men väldigt hemsk!

Ibland Läser hon Mina Tankar

Precis när jag satte mej i bilen för att få skjuts hem från träningen så ringde Elin till mej och frågade om jag ville titta ner på varma smörgåsar. Tack Gode gud (tack gode Elin!!), med tanke på att jag inte hunnit äta nåt sen lunchen sju timmar tidigare så var jag väldigt hungrig.. Det är faktiskt inte helt fel att bo granne med vännerna ;D

Nu ska jag se klart på Vickan-dokumentären, sen ska tänderna borstas väldigt noga. Med tanke på att jag köpt hem Pepsodent White now så kommer mina tänder fullkomligt blänka i vitt imorrn när jag vaknar.. För det står faktiskt på förpackningen att det är vetenskapligt bevisat (läser man noga så ser man att det är hela 78 st som upplevt en positiv förändring under en kortare tid) och en förpacknings-text ljuger väl aldrig....! Elleeeer? ;)



Kursstart

så var man igång med den nya kursen då, Svenska och Matematik i barnens värld. Eller nåt sånt. Mycket info idag, men det klarnar nog snart.. blir nog bra helt enkelt. Verkar vara en hel del studiegruppsarbete, redovisningar och lite lekdagar. Farligt, men kul! :P Fick ju nya studiegrupper idag också, känns ju alltid lite stelt och konstigt i början men om ett par veckor kanske vi har sådär kul tillsammans som vi hade i förra kursen mot slutet. Det brukar va så när man vant sej!


Lite bilder från våra tema-redovisningar. Kråkan, Pippi Långstrump
och ett par troll var bara några av de figurer som tittade förbi :)

Sverige-Sydkorea?!

Hur kunde jag missa att Sverige spelade igår igen.. åååh, hade inte alls koll på det så jag såg ju inte matchen, men hörde att de vann iaf. Tur, tur, tur! Och idag spelar de ju mot Spanien och självklart missar jag detta eftersom vi har träning.. Borde för tusan ställa in träningen för att se matchen tillsammans..! :p Jaja, får hålla mej till onsdag annars för då kan jag se den matchen som spelas då iaf.

Imorgon startar den nya kursen och eftersom inget ringde från jobb så innebär det att jag är ledig idag. Så eftersom CSN-pengarna gick in idag på kontot så blir det nog lunch på stan, gött gött. Fast om man tittar känns det inte så jättelockande att gå på stan, det ser snöigt och jobbigt ut.. men så länge det är såpass kallt så det ligger kvar så ska jag faktiskt försöka att inte klaga!

Mina Tjejer Är Grymma!

Ååååh, jag har sagt det förut och jag säger det igen. Mina  små tjejer är så otroligt duktiga på handboll så de finns inte i den åldern egentligen! Självklart är det lite min förtjänst eftersom jag är deras tränare, men sen har jag haft sån "tur" också att jag har fått världens goaste och charmigaste tjejer med vinnarskallar större än vad jag nånsin haft. De krigar och kämpar så bra alltså, men så vinner de ju princip alla matcher också ;D Hoppas det fortsätter så! Känner att jag kanske kan ha dem nästa år också, men sen är det verkligen dags att nån mer utbildad och rutinerad tar över dem för dessa tjejer är verkligen ett framtidslöfte!



Och mina stor tjejer vann ju också sin match igår så nu är jag en stolt tränare som är väldigt nöjd med denna helg! Göttans!

Nu ska jag ta tag i disken, det ser lite ut som ett tredje världskrig ute i köket.. Illa. Aja, sen ska det duschas och sen blir det bio igen, denna gång med mamma. Har inte alltför mycket pengar men bio är så mysigt så de är värt det. Och om jag inte har helt fel så ramlar väl CSN-pengarna in på kontot om nån dag.. ;D

Pizza-Kväll

Glömde ta kort på mina fina pizzor som jag fixade till (med lite hjälp från diverse håll och kanter) men tack alla fina tjejer för en mysig kväll iaf! Vi var också överens om att bion, "Bröllopsduellen" var ganska bra, lagomt tjejig och kul :) Sov gott nu, det tänker jag göra. Imorrn väntar mer handboll!

Nästa Degerfors, Degerfors Nästa

Så var man snart påväg till metropolen Degerfors då. Handboll för de stora tjejerna idag och vi får väl se hur det går. Har inte mött Degerfors på flera år, så vi vet ingenting men det känns som det kan bli jämt... Överhuvudtaget så är väl Degerfors inte så mycket man har koll på, men jag minns ändå en gång när vi spelade match där och de spelade "Who let the dogs out?" på repeat typ i en hel timme. Vi skratta så vi höll på att dö, vilken jävla skitmusik och skitsmak de hade i den där skithålan, liksom. Nån månad senare gick väl vi och hela Sverige (eller hade det bara varit vi som va efter?) och nynnade på den där låten, den blev ju värsta hiten ju..! Kommer ni ihåg? :) Tror fressten också att de va den matchen Elin blev utsedd till matchens lirare och fick ett par strumpor. Well done!

Ha en mysig lördagsmorron alles!



Politiska Citat

Mange fortsätter att va duktig denna dag genom att sitta och plugga samhäll medan jag dricker vin och tittar på Lets Dance. Till uppgiften behöver han hitta ett citat till "sina elever" som rör politiken. Han hittade massa citat, bland annat

                                           "Politik är som en kvinna. Man lägger ena benet åt vänster,
                                           det andra benet till höger och koncentrerar sig på centerpartiet."


Jag röstade för detta citat, men jag tror Mange kom fram till att det inte passade sej till hans högstadie-elever. Nähepp, skit i´t då.. Lite kul var det iaf tyckte jag ;p



118100

Igår när vi va hos Katherine och myste lite så ägnade vi lite tid åt att skicka in frågor till den där 118100-tjänsten som har svar på allt. Detta var ju jättekul, speciellt när Elin inte riiiktigt fick ett svar hon var nöjd med :P När mamma läste om detta tyckte ju även hon att detta verkade jättekul och självklart var vi tvugna att prova detta under lunchen. Först skickade hon om sej själv (att mamma gillade promenader och TV-kvällar va inte så överraskande, men att hon helst av allt tränar boxning visste jag inte) och sen ville hon givetvis även ta reda på vem hennes dotter egentligen är. Detta fick hon till svar:

"Josefin Ohlson är en söt och intelligent tjej. Vi tror att hon gillar att klättra på hus och att dansa naken i skogen."

Tror inte riktigt att det var det svaret hon (eller jag!) hade väntat sej, men skrattade massor gjorde vi iaf. Frågan är bara nu.. vilken fakta grundar de sina svar på? Och hur mycket är taget helt ur luften? ;)

                                                             Jag, påväg att klättra på lite hus

Thank God It´s Friday!

Fredag idag igen alltså, och det innebär starten på en helg som jag tror kommer bli riktigt bra :) Denna fredag innehåller för min del bland annat:

* Sovmorron och långfrukost
* Lunch med mamma
*En runda på stan
*Tvättstuga
*Lets Dance-mys

Förhoppningsvis så förgylls kvällen med Manges sällskap, han är duktig och skriver tenta nu. Hoppas det går bra så han inte kommer hem och är alltför knäckt ;P Men den fixar han nog! Undrar när jag kommer få göra min första tenta, om jag nu någonsin får nån tenta.. det är ju bara ett år kvar nu och än har vi inte haft nån salstenta iaf...



jag och mitt kommande
lunchsällskap :)


Inbjudan

Japp, nu är lördagen spikad så här kommer den officiella inbjudan till lördagens "samkväm". Vi börjar aftonen hos mej klockan 18.00 med hemmagjord pizza och då passar vi också på att hejja fram Sverige till deras första handbolls-seger för i år. Cuba ska krossas!

Sen fortsätter vi ner till biografen där "Bröllopsduellen" visas. Vi går alltså på den sena bion men jag vill ändå inte skriva ut exakt tid för nergång mot centrum. Men säkerligen gås det i god tid så att tid finns till att införskaffa diverse nödvändigheter.

Man kan välja att närvara under hela kvällen eller endast vid ett moment om det passar dej bättre personligen. OSA senast imorrn eftermiddag eftersom jag då tänker beställa biljetterna. Väl mött!

/Jossan

P.S. det ska bli kul att se hur jag löser "pizza-poblemet". Alltså jag vill ju gärna göra stora fina runda pizzor, speciellt nu när jag köpt ett sånt fint "pizza-set". Frågan är hur de ska få plats i min lilla ugn bara.. jaja, det löser sej nog på nåt sätt! ;D

Kursavslutning

Jaha, då har man avslutat ännu en kurs på Karlstads universitet då, och nu är det bara att invänta nästa som börjar på tisdag. Jag tycker att den kursen vi hade nu var väldigt bra, fast självklart fanns det ju saker som borde ändras (och kanske borde det läggas till lite mer också). Hoppas att nästa blir minst lika bra iaf; matte och svenska i barnens vardag tror jag den heter. Bra koll jag har ;p Har iaf, tack vare Maria, ordnat första kursboken och det känns väldigt bra. Den va typ på 70 sidor och kostade 350 kronor så jag var inte direkt jättesugen på att köpa den heller.. Nu ä det bara de andra 23 000 böckerna kvar på litteraturlistan att fixa så är jag klar för starten på tisdag sen..



Avslutade Meningar

1. Jag har insett att min senaste kyss... var mysig men alldeles för längesen!
2. Jag lyssnar på... mycket blandat. Borde däremot lyssna mer på min magkänsla
3. Jag pratar... alldeles för ofta och för mycket om saker utan att tänka först
4. Jag tycker om/älskar.. mina nära&kära. Bananer, choklad, lila, handboll, sol, Ben&Jerry. Listan kan göras lång..
5. Min första riktiga kyss... var med min första riktiga pojkvän
6. Jag hatar när folk frågar... "Har du tagit körkort än?" Åååh, hej dåligt samvete..!
7. Min bästa vän... är en person jag aldrig vill behöva va utan
8. Någonstans tänker någon på... saker den personen inte skulle behöva tänka på
9. Kärlek är... jobbigt, svårt, omtumlande och alldeles alldeles underbart!
10. Jag kommer alltid att... vara liiite för kort
11. Jag är hemligt förälskad i... tråkigt svar, men jag är nog inte hemligt förälskad i nån faktiskt
12. Sist jag grät var...Förra året, nämligen nyårsafton. I år ska jag vara glad :)
13. Min mobiltelefon är... den finaste mobilen jag haft, men även den mest störande och irriterande
14. När jag vaknar på morgonen... hoppar jag direkt ur sängen
15. Innan jag går och lägger mej... pysslar jag med lite olika saker. Men allra sist kissar jag
16. Just nu tänker jag på... att det är lite för kallt i min lägenhet just nu
17. Bebisar... är otroligt fina och underbara men jag vill nog inte ha en egen
18. Idag har jag... varit på stan med Mickis och spenderat lite pengar
19. Ikväll har jag... lagat mat, sagt hejdå till Mickis, kramats med Mange
20. Imorgon kommer jag... avsluta min kurs och träna handboll
21. Jag vill verkligen... lyckas med mitt nyårslöfte. Och att min familj ska må så bra de förtjänar!

Kusinen Agerade Fotograf

Runt jul så berättade jag ju att jag skulle på min första "fotosession" med min kusin som fotograf. Som jag nämde så var det ju mest omgivningen han skulle ta på, och lära sej kameran osv. Men tydligen så fastnade jag också.



                                                                           Mysig bild tycker jag :)

Ett Litet Tillägg

En sista tanke inom området bara nu när jag ändå är inne på det.. vad konstigt det är att jag kan känna så starkt att jag inte vill ha barn när jag verkligen älskar barn och längtar efter att min omgivning snart bestämmer sej för att skaffa. Det är ju verkligen inte så att jag har nåt emot barn, tvärtom. Runt barn trivs jag som bäst :) Nej det är nog helt enkelt så att jag är så jävla rädd för att nåt ska gå fel. Rädd och oroad.. läskigt!

Avskräckande

Nu har jag sett det danska programmet "Unga mödrar" två dagar i rad, och jag måste säga att jag har gått ifrån att tycka illa om det till att faktiskt tycka att det är ganska bra. Det fyller ju verkligen sin funktion, kan man säga, för det visar ju verkligen upp en avskräckande bild som får en att inse att man inte ska skaffa barn i tidig ålder.. för inte kan det väl va meningen att man ska få en positiv bild av de unga danskarna där den ena verkar ha det trassligare än den andra? Det kanske låter hemskt av mej att säga att de beter sej fel och är otroligt osmarta som sätter sej i de situationer de gör (jag menar, ja känner ju inte dem och vet inte bakgrunden till allt) men när man får barn på barn så kan det ju inte va ett litet misstag nån gång.. eller? Inte för alla iaf.. Och kanske är jag hård, men jag kan inte på nåt sätt tycka att det gynnar barnen att byta "pappa" till höger och vänster och stå och blåsa rökmoln i ansiktet på de nyfödda.. nää, usch!

Men tittar på programmet, det gör jag. Det är lite fascinerande också. Och det får mej verkligen att bli säkrare på min sak; jag kommer aldrig föda barn. Aldrig aldrig aldrig. På ett sätt hoppas jag att jag ändrar mej i framtiden (jag har ju velat föda barn förut så man kan ju ändra sej) men just nu finns det inte en endaste gen i min kropp som tänker "barn". Speciellt inte när världen ser ut som den gör och med allt som kan hända. Jag menar, det är ju inte över bara för att man lyckats få ut barnet på nåt sätt, nej då börjar oron. Oron för spädbarnsdöd, för att barnet ska må dåligt, bli behandlad illa, att man inte räcker till som mamma, att det ska råka ut för nåt osv osv. Det gör ont i hela mej när jag tänker på det.. Antagligen så gör kärleken till sitt barn att allt detta är värt det, men just nu så kan jag inte se det på det sättet helt enkelt.

Nej usch, detta blev inte alls ett kul inlägg så nu ger jag mej..!

Cosmopolitan

Det dundrade till extra mycket idag när posten kom eftersom det tydligen var dags för mitt första nummer av Cosmopolitan att komma. Hade nästan glömt bort att jag fick en prenumenation av Mange ijulklapp så det kändes som en riktigt trevlig överraskning :) Och det passar ju perfekt eftersom jag är ledig idag. Så nu ska jag bara städa och damma som jag lovat mej själv att göra idag, sen ska jag krypa ner i soffan och bläddra lite i min Cosmo innan det är dags att åka på träningarna. Göttans!



Min Spontana Vän Katherine

Gissa vad som hände mej idag när jag precis hade kommit hem från skolan och satte mej tillrätta framför datorn.. jo, visst vettni, min kära vän Katherine skrev och frågade om jag inte ville med på en tur till Rusta och Biltema.. YTTERLIGARE EN SPONTAN-RESA, alltså. Shit, vad händer med oss i gänget kan man undra.. här är vi spontana till både höger och vänster nu förtiden ;D



Ialla fall, det blev en lyckad och givande spontan-resa som resulterade i en vaskrensare och hårsnoddar. Tillsammans blev det 21 kronor, det tyckte jag att jag kunde unna mej såhär på en måndag..

Nu ska jag äta ananas. Färsk ananas är ju riktigt gott faktiskt. Blir att jag äter det i "perioder"; det är inte alltid jag orkar köpa det för det känns som en "krånglig" frukt.. men det är det ju värt för som sagt, gott är det!

Slut På Julen


                               Nu är  julen minsann bortstädad och över även här i mitt place. Hejdå jul 2008!

Söndagsbloggning

Så var även denna helgen över då, och den har varit riktigt bra. Handbollen gick iförsej inte riktigt så bra som vi förväntat oss att den skulle göra imorse, men annars är jag nöjd. Gårdagens kalas för Elin var jättekul, såklart! Vi hann med både middag, massa spel och lite singstar. Lyckat!

Massa god flygande jacob, tack elin!

Hon är så spexig, den där bruden..

Vi spelade "me vilda gester" och sjöng singstar. Kul!

 Vid halvtvå-snåret var det dags att tänka på refrängen men när jag kom hem kände jag att jag inte alls va trött. Ringde och terroriserade Mange lite först (varför tycker man alltid att man har nåt väldigt viktigt att berätta just då, när man druckit en flaska vin..?) men sen kom jag på den briljanta ideén att ta med mej en ananas och gå ner till Elin på nåt försök till efterfest. Trevligt och givande i ca 10 minuter sen insåg vi båda att det var lika bra att gå och lägga sej. Jag skulle ju faktiskt upp vid sju också ;p


Nu är det dags att sova, skola imorrn!

Kalas-Dags!

Så var det lördag-kväll och snart dags att gå på kalas. Inte vilket kalas som helst heller, utan det är ju nämligen lilla Elin som ställer till med stort galej. Ingen missade väl att hon fyllde år i torsdags så nu ska det firas (igen) med middag och lite vin. Kul!

   
såhär såg det ut i torsdags, när jag och Katherine "överraskade" födelsedagsbarnet med frukost och paket i sängen. Vi får väl se hur firandet kommer se ut idag ;D

Dags Att Inse Faktum..?

När är det dags att inse att julen faktiskt är över och att det är dags att slänga ut granen? Svaret är nog när man vaknar mitt i natten av att julgranskulorna rasar ner i golvet och när det ser ut såhär under granen:


Hade ju tänkt vänta till tjugonda Knut med att fixa det där men jag tror minsann att jag får ta tag i det redan imorron. Det här håller ju inte!

Mysig Middag På Alfies

Jag stod inför ett otroligt svårt val idag: att sitta hemma i soffan och se premiären av Lets Dance, eller att gå ut och äta med min nyss hemkomne pojkvän.. hm.. svår. Haha, till slut blev det såklart middag och vi valde att gå till Alfies. Hur gott som helst! Vi beställde både förrätt och varmrätt (hur vuxna är vi inte?!) och jag rullade nästan hem efteråt. Mmm. Men istället för att trycka i mej nån fredags-efterätt och börja må illa så väntade ja lite och blev sådär gött, lagomt mätt som alla andra normla människor klarar av att bli allt som oftast. Bra där :)

  
Jag åt god mat. Och hade fin "utsikt" på andra sidan bordet också. Efter dryg 8 månader tillsammans så vågade vi oss på nåt så avancerat som ett "pusskort" också. Wild. Men mysigt ;)

Nu är det dags även för mej att krypa ner i sängen, Mange ligger redan där men jag hade ett viktigt samtal med min underbara mamma att utföra först. Imorrn väntar 23-årskalas med mat och annat skoj! Sussa sött!

Redovisningen Avklarad

Sådär ja, då var det helg då :) Redovisningen gick ganska bra idag, jag virrade bort mej lite när jag pratade men själva "troll-biten" gick ganska bra. Jag och Agnes (som var det andra trollet) måste ha varit assnygga i våra färgglada strumpor, peruker och svansar! Tyvärr glömde ja bort att be Maria ta kort på oss men vår lilla "kusin" Fluffs var också med, hur söt som helst :) Vi hade också gjort lite olika pyssel; ett "kompiståg", ett hus till Fluffs och den här trollfamiljen t.ex.:

 

Lektionen gick fort och även om det var sex redovisningar på rad utan rast så var det bara roligt att lyssna och titta på allas arbeten. Oh det blir nog lika bra på måndag , tror jag!

Kommentar-Krångel

Jag gillar när blogg.se krånglar, iaf när det krånglar med kommentarerna. Hoppsan, va många man får helt plötsligt! ^^ Haha, nee de är faktiskt jättetråkigt ju, när man skriver nåt som inte verkar synas.. störande!

Jaja, nu är det dags för mej att bege mej till skolan och ha den berömda redovsiningen. Som sagt, kommer nog bli bra men jag är lite nervös. Ska bli skönt att få det gjort och kul att se va alla andra har tänkt sej! Vi är ju elva grupper och det finns ju hur mycket som helst att göra och hur många sätt som helst att göra det på.. spännande :)

Ha en skön fredag!

Mango-CurryPasta

Ja herre min Gud! Vi hamnade på Mat & Muffins och jag beställde nåt sånt häftigt som Mango- Currypasta med kycklingfilé och fetaost. Det var morötter hit och minimajs dit, och jag tror banne mej att det slank ner couscous. Jag har blivit så duktig på sista tiden, hur wild och häftig är inte jag som vågar beställa nåt sånt här? :D Och det häftigaste är ju också att jag faktiskt gillade det. Jag är stolt!

Räknas Frukost?

Firandet av vår Elin bara fortsätter. Snart vankas det lunch ute och det är helt okej tycker jag eftersom jag inte ätit ute på hela året. Det ni!! Okej, vi stannade på McD efter norrköping och åt "frukost", men det räknas väl inte?! Jag har ju lagat massa mat här på hemmafronten på sistone, bra gjort av mej :) Jag ska verkligen försöka laga mer mat hemma i år och inte hamna ute så ofta, inte för att det alltid behöver bli så onyttigt på restaurang utan för att det verkligen går onödigt mycket pengar.. När man faktiskt har massa mat hemma så är det ju lika bra att försöka sej på att göra maten också.. annars kommer jag ju aldrig lära mej att bli värsta kocken :p

Imorrn är det redovisning, ska bli så skönt att han den gjord! Jag tror den kommer bli ganska bra, men det är ju alltid lite nervöst innan och det kommer bli så gôtt att ha gjort den, så man bara kan lyssna på alla andras och få roliga tips och ideér :) Så imorrn klockan 12.00 så är jag klaaaaar för denna vecka, sen är det bara att lyssna på fler redovisningar på måndag, sen väntar nästa kurs! Och sen är det typ bara C-uppsatsen kvar.. Shit, om ganska precis ett år är jag klar, hur konstigt/skönt/roligt/tråkigt är inte det?!

GRATTIS VÄRLDEN BÄSTA ELIN


Idag fyller världens bästa Elin 23 år och det ska självklart firas! Grattis bästaste finaste, mest lysande Elin! Hoppas du får en bra födelsedag! (Klart du får, vi kommer ju snart ner till dej ;P)

Egentligen skulle jag passa på att lägga ut en liten kontaktannons här eftersom Elin är singel och när skulle det passa bättre om inte på hennes födelsedag? När Elin la ut en annons om mej i våras så funkade det ju faktiskt ypperligt ;p Men grejjen med Elin är att hon har inga problem alls att få killar. Tvärtom. Det är killarna som har problem att få Elin. Hon är nämligen lite kräsen den där Elin, och det har hon all rätt i världen att vara. Hon förtjänar nämligen den bästa! Glöm aldrig det, fröken Preisz ;)

Skoldags!

Var helt vilsen imorse när klockan ringde, kände inte igen signalen, haha.. gött. Det måste ju betyda att man haft en ganska lugnt och skönt lov iaf:)

Nu är snart frukosten uppäten, trollsvansen nerpackad och jag är redo för att bege mej till KRP igen. Hoppas inte vi håller på allt förlänge, för jag vill ju träffa Mange också! Bra att jag inte har några träningar heller ikväll, då kan jag va 
social hela kvällen..

Dags att fixa det sista! Ha en bra dag, alles :)


Solen I Ögonen - En Film Om Lars Winnerbäck

Åh, äntligen blev det av :D Mitt och Elins tittande på dvd-filmen om Lasse alltså. Den var, precis som väntat, hur bra som helst. Lasse är hur bra som helst. Jag och Elin bara tittade på varann, vi hade gåshud både här och där i princip genom hela filmen. Tack Elin, för en jättebra julklapp! <3

                                                               

Nu ska jag ställa klockan för första gången på jag vet inte hur länge (okej, förutom i söndags då när vi skulle hem från Norrköping) för imorrn börjar jag skolan igen. Egentligen har vi inte lektion förrän på fredag, men vi ska ju ses i gruppen imorrn och fixa lite inför redovisningen som sagt. Blir nog bra :) Imorrn blir en bra dag, för imorrn kommer min Mange hem. Äntligen.

Fressten, så här fin blev lasagnen som jag bjöd mamma på. Gjorde den helt själv, fast med tusen frågor och hjälp hela tiden.. Aja, det räknas inte. Den var jättegod iaf!



Uppbokad Dag

Idag har jag planer sörrni :) Om ett par timmar har jag tänkt bjuda min mamma på lite lunch, ska fösöka mej på att göra lasagne tänkte jag. Passar ganska bra att jag får lunchsällskap då, för om jag känner mej själv rätt så kommer jag behöva ha hjälp med att göra bechamel-såsen ;p

Efter lunchen ska jag möta upp Felix i stan. Va jättelängesen jag såg honom och eftersom han inte varit hos mej nån gång så tänkte han komma förbi en sväng innan hans tåg går hem. Trevligt!

Sen är det dags för mej att bege mej till träningarna, vi har ju kört igång som vanligt nu. Jag vet att det är röd dag idag, men det känns inte som att det är en sån röd dag som folk sitter hemma och firar, alltså tränar vi som vanligt.

Efter träningen är det raka vägen hem för min del där förhoppningsvis Elin väntar med fruksallad i högsta hugg. Och Lasse-dvd:n, idag SKA jag se den. Inget kan komma emellan... hoppas jag!

Innan dagens schema drar igång hade jag också tänkt städa lite och plugga, vi börjar ju skolan imorrn. Ändå sitter jag här och segar som vanligt, och så blir jag sen och stressad.. men det är ju en annan historia. Att jag aldrig lär mej, suck..!


 
Inatt sov jag i mina nya sängkläder för allra första gången. Tack moster :)

En Aningens Missvisande

Bilden i förra inlägget blev en aningens missvisande; det är nämligen bara svansen jag ska ha på redovisningen på fredag, inte byxorna och tröjan.. jag hade gärna haft det också, om de inte hade varit i typ strlk 70 centilong eller nåt sånt :p Den där dräkten sydde nämligen Katherines mamma till storasystern när hon var jätteliten och hade uppvisning, så alltså är den i barnstorlek. Visste inte riktigt att det satt fast ett bar byxor i svansen när jag bad att få låna den, men men det får vi lösa på nåt sätt. Helst utan att förstöra allt då ;p Vore inte så jättelyckat känner ja, för man vet ju aldrig när man får användning av en trolldräkt igen..!

Trolldräkt

Nu har jag och Katherine varit duktiga och varit ut och gått en sväng. Jag skulle nämligen låna en trollsvans som hennes mamma gjort så vi gick till hennes jobb och hämtade den. Supersnällt att jag fick låna, så slapp jag försöka hitta nån eller köpa en själv! Det var riktigt kallt ute men väldigt fint och skönt. Det var så kallt så det "bet" sådär i kinderna som det kan göra. Eller som Katherine sa; "det gör ont i ögonbrynen". Haha, va? Det har jag aldrig känt..? Men men, alla är vi väl olika.

Nu har jag iaf tinat upp så nu ska jag käka lite lunch. Får nog bli nån form av pasta, med sallad och fetaost, mums!


Julgransplundring?

Go morron! Nu sitter jag och äter myfrukost framför julgranen och klurar lite på när det är dags att göra sej av med den.. det här lär nog va en av de sista frukostarna med granen tänd för denna gång, är det inte typ imorrn som man ska slänga ut den eller så? Kommer inte riktigt ihåg, men det känns som det är dags att plocka bort pynt och sånt nu iaf. Frågan är ju bara vart man slänger bort granen? Kan ju inte bara ställa den här utanför vid soporna, eller? Det vore ju väldigt smidigt iaf, kanske ska prova det. Jag märker ju om den står kvar eller inte :)

Norrköping By Night

Så var man hemma igen då efter vår lilla spontana roadtrip. Vi hade jättekul och allt gick bra, men hej va trötta vi var imorse när klockan ringde halv nio. Kan det ha något att göra med att vi av ett par olika orsaker inte somnade förrän efter halv sex inatt? ;p Jaja, kul var det iaf att komma iväg och göra nånting annorlunda för en gångs skull, och grabbarna är ju speciella alltså..!

Iaf, resan  började jättebra. Efter att ha panikköpt lite "mellis" så vi skulle klara oss till vår taco-middag så kom vi äntligen ivägen med bilen fullpackad och den nybrända CD-skivan gång. När vi svängde ut från parkeringen så frågade Mickis som körde: "Okej, vilken väg tar vi då?" Haha, ingen av oss hade ju koll på det upptäckte vi då.. Jag trodde att jag kanske kom ihåg vägen, Katherine hade hört att E4 va bra... herregud. Jag fram med en kartbok från handskfacket direkt:


som självklart inte ens visade Östergötland... vilken miss ;p Äsch, vilda och spontana som vi är så bestämde vi oss för att "chansa" lite och vi åkte faktiskt bara fel en gång, fast det blev ändå ganska rätt tillslut. Katherine hade sagt att när vi kom till Örebro så fick vi börja dricka. Sagt och gjort, när förste Örebro-skylten dök upp så åkte cidern fram direkt. Vi skålade och sjöng. Mickis åt äpple och körde bil :p

 

När vi väl kom fram så hälsade vi på Tommy och Tom och slängde oss på toan och in i köket direkt. Vi va superhungriga så tacos slank ner utan problem faktiskt! Vi dukade av och ett par av deras kompisar, Orkun, Filip/Steven och maffiabossen (det är vad vi tror iaf) Tony G, dök upp.



När klockan närmade sej ett så beställde vi taxi och drog till Palace, som nog är ett ganska kul ställe men det var inte alltför mycket folk ute igår.. Kanske inte så konstigt egentligen, folk tar väl igen sej efter jul och nyår. Men vi hade kul iaf och dansade loss tills det var dags att gå hem vid halv tre. Då hade vi fått nog :)

 

När vi kom hem så var det glas och skit överallt. Fram med dammsugaren och sen var det bara att blåsa upp våra två enorma luftmadrasser. Stackars grannar! Men tyvärr är ljud och oväsen nog lite sånt man får räkna med när man bor grannar med Tommy och Tom, jag känner på mej att det är rätt där  högljutt varje lördagsnatt.. Jag förstår att det har flyttat in och ut tre stycken grannar under tiden de bott där!

Vi passade också på att spexa till det lite; jag gick runt i pjamas och högklackat och försökte mej på att va sexig.. förstår inte varför Katherine bröt ihop..?! Sen låtsades vi att Katherine och Elin däckade; ja menar, vi är ju alldeles för skötsamma för att sånt skulle hända i verkligheten så då får man väl låtsas lite.. elleeeeer? ;)

  

När Tommy och Tom kom hem vid halv fem var de inte alls sugna på att gå och lägga sej, iaf inte Tom. Det skulle pratas, hoppas i madrasser och ätas lite "värsta bufféeeeeeeeeen!!!" (alltså våra tacorester) så det blev väl inte tyst förrän vid sex eller nåt imose. Jag var trött, men det var ingen större fara, tycker mer synd om Elin som skulle jobba och om Katherine som skulle köra hem.. men jaja, nu är vi hemma iaf och alla var överens om att vi får göra om det nån gång.. självklart inte till Norrköping, men vi får väl se vart vi hamnar nästa gång. Och när åker vi? Kanske är dags att börja planera lite inför det... eller nej just det, det var ju spontana vi skulle va ;D

En Liten Spontan Road-Trip

Knattiz (knattiz.blogg.se) säger:

du... kan vi inte dra till norrköping om ett par timmar. sådär spontant

Jossan säger:

VA! VADÅ?!

Jossan säger:

är du seriös? hur skulle de gå till?

Jossan säger:

vilka då? hur tar vi oss dit?

Knattiz (knattiz.blogg.se) säger:

ja tänkte kanske du, ja, elin, teta och mickis?

Jossan säger:

de vore ju kul, men de skulle ju aldrig gå... eeeeeeeeellleeeeeeeeer?

Knattiz (knattiz.blogg.se) säger:

mickis har bil... o om inte hon kan så har ju ja.. det kaaaan ju gå..

Knattiz (knattiz.blogg.se) säger:

norrköpingsgrababrna är väl alltid hemma så vi kan bo där?

Jossan säger:

ja jo.. alltså.. ja, jag kan ju ringa och höra..

Jossan säger:

åh fan! de gör vi

Jossan säger:

men då måstej a börja packa typ nu! shit! kul  jag är på

Knattiz (knattiz.blogg.se) säger:

kanon... då åker vi om 2 timmar då

Riktigt såhär gick det inte till, men nästan. För om ett par timmar drar vi nämligen iväg på en liten trip till Norrköping och vi har verkligen försökt vara så spontana som möjligt! Vi HAR varit spontana också, för detta bokade vi in igår och för att vara oss i vårat gäng som gillar att planera så är ju detta väldigt spontant gjort. Det kommer säkert bli en jättekul och minnesvärd kväll, fast jag måste erkänna att jag är liiiite orolig. Som mamma sa, att vi adrig lär oss.. vi utmanar verkligen ödet men denna gång ska ju kanske inte ens de allra törstigaste grabbarna vara med och festa, så det blir nog inga problem. Och blir det problem så är det skitsamma för denna gång är vi inte hemme hos oss! Så jag har med andra ord inget att oroa mej för och ansvara över, skööönt! :)

hejdå på ett dygn, nu ska jag skynda mej att packa och fixa. Detta har jag ju såklart  väntat med så att det skulle bli så spontant som möjligt ;p


Sist vi träffa Norrköpingsgänget
var på midsommar. Kvällen
var kul ända tills det spårade
ur en aning.. ;S

Kvarteret Ollonet?!

Hahaha, inte nog med att jag igår fick reda på att det finns ett kvarter här i Karlstad som heter Negern, nu berättade mamma för mej att det finns ett kvarter i Forshaga som heter Ollonet, och att jag tillochmed bodde i det innan vi flyttade till huset. Hahhaha, hur kul är inte det? Det är inte konstigt att man fick den humorn man fick, när man föddes in i det liksom.. men vem är det som döper kvarteren egentligen kan man ju undra? Herregud! Jaja, man lär sej nåt nytt var dag ;p

Att Lägga Märke Till Små Saker

Min pojkvän är ta mej tusan väldigt duktig på att lägga märke till detaljer och komma ihåg saker och sånt uppskattas verkligen! Inte alltid det är så, speciellt inte från killarnas sida om jag får vara lite fördomsfull. Som när vi bytte julklappar och jag fick en Cosmopolitan-prenumenation av honom och jag frågade hur han kunde veta att jag gillade den tidningen (eftersom jag inte läst den med honom nån gång). "Jo, men vadå, det sa du ju i affären en gång när vi var och handlade". Eller som när jag fick ett fotbad för att jag sa en gång att det vore så skönt att ha hemma. Jag har inte ens tänkt tanken att man kan köpa ett sånt själv på riktigt, men det var så uppskattat!

Eller som nu när jag fick ett sms om att de är i "lilleputt-landet" i Sagan om ringen-filmen som de visar nu på fyran. Tänk att han kom ihåg att jag sa nån gång att jag tyckte det var så mysigt!

Mange, du är verkligen omtänksam.. tack för att du är så snäll mot mej! Det verkar ju som om du tillochmed orkar lyssna på allt babbel jag slänger ur mej till höger och vänster ;)


Kvarteret Negern?!

Herregud vad man lär sig mycket när man ser på nyheterna nu förtiden! Idag handlade det om "Kvarteret Negern" som tydligen finns här i Karlstad, och om det ska få finnas kvar eller inte. Visste inte ens att det fanns ett kvarter som hette detta, men det låter ju väldigt... eh, omodernt? En aningens stötande..?

Nog för att man ska bevara och värna om det gamla, men det känns faktiskt inte helt okej tycker jag :p Nu hade tydligen ett par människor hört av sig och känt sej kränkta och det kanske man kan förstå.. även om det kanske inte hade någon negativ betydelse från början eller så, så kanske det är dags att byta namn på det där kvarteret. Men men, vi får väl se hur det blir med den saken, det är ju inte min ensak att avgöra utan kommunens :p

2:a Dagen

Har precis vaknat upp till den andra dagen av det nya året och när jag tänker efter så har nog faktiskt året varit väldigt bra hittills. Jag tror minsann 2009 kommer bli ett mycket bra år och igår var vi duktiga och gjorde lax och kycklingfiléér istället för den annars rätt vanligt förekommande pizzan dagen efter kalas. Iförsej så kommer det förekomma pizza ibland även under 2009 utan att det gör nåt, och iförsej är ju kycklingfilé och potatisgratäng minst lika gott som pizza, så det kändes inte som en uppoffring, men ändå  ;p

Igår när jag vaknade så smet jag ner till Elin för att prata igenom kalaskvällen och när jag kom utanför dörrn så var allt sådär kristall-vitt, kallt och solen sken. Jättefint! Som sagt, det blir nog ett bra år ändå :)


Första kortet 2009,
trött, sliten men glaaad

Det Nya Året Började Iaf Bra..

Som jag skrev tidigare så fick jag ingen nyårskyss på tolvslaget i år tyvärr, men detta innebär ju inte att jag inte fick nyårspussar... ;) Fick faktiskt flera stycken, varav två är fångade på bild:


Och ska jag vara riktigt ärlig, så var inte pussar det enda jag fick under kvällen.. jag fick minsann känna lite naken hud under mina fingrar också.. mmm, grrr! Det nya året började väldigt bra måste jag säga ;p


Välkommen 2009!

Gårdagens nyårsfirande levde verkligen upp till våra förväntningar, och då hade vi ändå lagt ribban väldigt  högt iochmed vår fest som vi anordnade för två år sen.. Som sagt, kvällen blev lyckad; mycket god mat (och dryck såklart), massa trevligt folk, roliga lekar och helt enkelt en väldigt glad stämning bidrog till att alla trivdes och fick en bra start på det nya året :)

Här är vårt firande i bilder:


Vi började kvällen nere hos Elin för att fixa det sista av outfiten och för att ta oss en cider eller två.

   
Efter en lång, kall och brant (!) promenad till festen (jävla taxibolag som "glömde" bort oss) så kom vi fram till Barbros brygga där det stiliga "värdparet" Jens och Kricke hälsade oss välkomna. Det bjöds på supergod mat och kvällen innehöll även tävlingar och lekar, som t.ex. "hemliga uppdrag", Hela havet stormar och tipspromenad. Jag fick också äran att hålla ett litet tal om Kricke. Vann gjorde självklart mitt lag, Vi i femman. Oj, va grymma vi var! ;D


Kvällen innehöll också en hel del dans, en hel del dricka, korttagande och lite partytricks. Här försöker jag och Elin visa upp vårat nya partytrick "att-kasta-flaskor-till-varandra-och-se-coola-ut-utan-att-tappa-dem". Det funkade skitbra faktiskt, vi funderar på att ta upp en karriär inom bartender-branchen, med tanke på hur säkra vi kände oss bakom bardisken. Dock vågade vi bara utföra tricket med den billiga blanddrickan, spriten hanterade vi vääääldigt försiktigt ;)


Vid tolvslaget var det dags att öppna Astin och skåla med alla fina, underbara vänner som man har. Nästan alla var på plats och jag är så glad att få börja det nya året tillsammans med er! Bara en smaskig nyårkyss fattades, annars var kvällen perfekt! Tack alla som var med :)

RSS 2.0