Teknikens Under

I onsdags var jag på stan och köpte mej en sprillans ny dator. EFtersom jag är ganska så seg av mej så har den fått stått orörd i sin påse ända fram till igår, när Mange inte kunde hålla sej längre utan började pyssla lite med den. När jag kom hem från skolan idag satte jag som vanligt på min gamla dator och hann väl va där i tjugo minuter innan den slocknade totalt. Har försökt få på den i över en timme men den bara dör hela tiden. Förhoppningsvis är den bara överhettad och förhoppningsvis går det snart att starta upp den igen, för annars blir jag tokig. Jag v ä g r a r ju gå till en data-affär i g e n och slänga ut flera tusen för att de ska fixa den så att jag kan få tag på alla kort som ligger på den datorn.. jag vill ju ha över dem till den nya innan jag skrotar den gamla, och går nu inte detta bara för att ja va så seg så kommer jag bli en smula bitter på mej själv :p

Jaja det märks. Åker iväg på handboll och nollning nu i alla fall så gör vi nya försök ikväll..

Vilken Kväll

Efter två dagars trevligt men slitigt festande så kändes det ganska skönt att ha en nollningsledig kväll faktiskt.. istället för PI-formation, fadderbrallor och sprit fick det bli hemmagjord fläskpannkaka och "Män som hatar kvinnor". Jäklar va gott det är med fläskpannkaka alltså! Mmmm :D Och filmen va heller inte helt dum, om mindre än en månad har "Flickan som lekte med elden" bio-premiär.. antar att jag inte är den enda som tänker se den..?!

Nu blire sängen. Imorgon är det skola som gäller igen. Och handboll och lite nollning också förstås :) Sov gott mina vänner!

P.S. När man vaknar upp med en inbjudan till "Västerstrands Alphakurs

i biblisk tro" i väskan och inser att man avslutade lördagsnatten

med att ta ett deeptalk i torgets offentliga bönestol så inser man

att det varit ganska bra drag kvällen innan..


Konsten Att Kunna Kommunicera En Lördag Klockan 01.00

Elin: "Ute! Kom"

Elin (två minuter senare): "Josef! Juffsar du?"

Jag: "Nej jag går ute vid ingången var är du?"

Elin: "Men va fan. Jag är ju inne?"

Jag: "Ok. Men nu är vi med inne vart är du då"

Elin: "Ute på där ute"

Jag: "Nu kanske inte jag är helt smart men var är ute på där ute? :P"

Elin: Ute där man är ute? Vad är det du inte fattar? Va? Ta? Va?

Jag: "Men du va ju nyss inne? Haha :) du är sjuk eller full :D mår du bra? Kommer snart :)"

Elin: "Ja men du är en snuskpräst? Kom hit ist har massa småbarn här"

Roma I Bilder

Jag har ju inte bara nollat och stressat runt på sista tiden, jag har ju faktiskt varit till Rom också. Äntligen får jag lite tid att lägga upp bilderna därifrån, visst syns det för en gångs skull vart jag varit mamma? ;P Staden var otroligt fin och byggnaderna, platserna och miljön var verkligen så fantastiska som jag trott innan. Självklart går det inte att göra detta rättvist på bild (iaf inte med min gamla kamera) men men.. Rom åker jag helt klart gärna tillbaka till i alla fall!

Dag 1:
Efter en lugn och bra flygresa så landade vi på da Vinci-flygplatsen vid ett-snåret på onsdagen. Termometern visade på 42 grader i taxibilen och svetten rann. Snabbt upp till hotellet och sen ut en sväng och kolla vart vi bodde och hur omgivningen såg ut. Det var stora torg, fontäner och gamla basilikor överallt och redan här förstod jag att Rom verkligen är så fint som man tror att det ska va. Med tanke på värmen orkade vi inte va ute nån längre tid utan vi köpte med oss litervis med vatten och gick in på rummet för siesta och fixning inför kvällen.

Vi hade blivit rekomenderade till en restaurang som hette Bobbos, och där åt vi jättegod mat och hade det väldigt trevligt. Efter middagen var det dags för mer turistande; jag hade kartan över Rom uppe i högta hugg och guiadade oss tillslut fram till Spanska trappan. Mysig plats, och efter att ha sprungit upp och ner för alla trappsteg i den värmen som va så kändes det i princip som ett träningspass..

Innan vi gick hem så satte vi oss på en bar och tog lite att dricka för att orka hela vägen hem. Pappa beställde in en "birra grande" och det fick han också skulle man kunna säga :D Väl hemma på hotellet däckade vi i sängen ganska fort.






Dag 2:
Klockan stod på ringning på 07.00, dels för att vi skulle hinna göra saker innan den värsta värmen och dels för att vi ville slippa köer.. Ett otroligt smart drag av oss; vid åtta var det bara 33 grader ute och när vi kom till Vatikanstaten så va det inte alls så farligt med folk som vi va rädda för. Pappa hade förberett oss med skräckexempel från när han och mamma va där för ett par år sen och de fick köa i nästan två timmar, nu stod vi kanske i max tjugo minuter. Lovely!

St Petruskyrkan var mäktig tycker jag; golvet, taket, alla väggar, överallt.. det går inte att beskriva hur fint det var och vilket arbete man fattar att de lagt ner på att få det klart. Som den duktiga präst jag är så var jag såklart tvungen att  bikta mej och be Ave Maria ett par gånger också ;P

När vi ändå var i Vatikanstaten passade vi såklart på att besöka Vatikanmuseérna och Sixtinska kapellet. Långt att gå, mkt folk att trängas och svettas med men det var det värt. Åter igen var golv, väggar och tak fyllda med så mycket konst så att man nästan inte orkar ta in det. Något som man skulle bli helt fascinerad av här hemma går man bara förbi och tycker att "äsch, det där  va väl ingenting".. Aja, otroligt imponerande åter igen!



Sen åkte vi till hotellet, vilade, spela kort och försöka hålla oss svala tills det var dags att gå ut och äta. Vi åkte till gamla stan och åt på ett ställe, Otello, där pappa ätit förut. Lite virrig personal men vi hade en väldigt rolig kväll :)



Dag 3:
Klockan 07.00 var det dags att gå upp och turista lite igen, Jesper valde istället att stanna och ta en sovmorgon. Vid detta laget började vi bli vana buss-resenärer så vi hoppade på en buss och med kartan i högsta hugg åter igen så nådde vi ganska snabbt morgonens mål; Fontana di Trevi.

Efter att ha plaskat lite i fontänen (med handen alltså, vågade inte va så frän så jag hoppade i den) så gick jag och pappa lite på stan men det började bli för varmt och vi bestämde oss för att shoppa mer innan vi skulle åka till flyget nästa dag. Snabbt hem till hotellet, hämtade upp Jesper och sen packade vi bikini och handduk för att kunna leta upp närmsta badplats. Det tog ca en timme med tåg, metro och buss men tillslut nådde vi havet.. det  var så värt det! Åååh va gött de var att nästan få känna sej lite sval för första gången på flera dygn (ja, jag tjatar om värmen men det var nästan Turkiet-klass på vädret).

Efter en dag på stranden bar det hem igen och vi bestämde oss för att ta en taxi till Colosseum och äta nånstans i närheten.

Det var ungefär här som resan tog en annan vändning. Hittills hade hela resan flutit på hur bra som helst; vi gick aldrig vilse, hittade alltid rätt buss, slapp köer, god mat, plankade på bussar och hann undan kontrollanterna osv osv. Men nu började lillebror klaga på att han mådde dåligt och ville hem. Tråkigt tyckte såklart vi eftersom det va sista kvällen i Rom och vi ville ut och käka en mysig middag.

Han försökte bita ihop och vi hann få i oss mat, men sen blev resten av kvällen ingen rolig historia. Panik-leta tag i taxi så vi kunde åka hem till hotellet, men Jesper blev bara ännu värre och vi fick tillslut springa ner i lobbyn så de kunde beställa en taxi til sjukhuset. Plötsligt befann vi oss alltså mitt i natten med en yr och matförgiftad Jesper på en akutmottagning i Rom där i princip ingen pratade engelska. Paniiiik! Tillslut kom vi fram till att Jesper fick stanna på sjukhuset med dropp över natten och vi fick bege oss till hotellet igen för ett par timmars orolig sömn..

Dag 4:

Det var bara att packa ihop alla saker, checka ut vid åtta-tiden och bege sej mot sjukhuset igen. Istället för att gå guidad tur vid Colosseum och sen avsluta resan med massa shopping så tillbringade vi första delen av dagen med att åka taxi mellan hotellet och sjukhuset. Jag och pappa åkte en sväng till Colosseum för att titta lite medan Jesper ändå sov, men vi kunde inte slappna av och det var så mycket folk så vi begav oss snabbt till sjukhuset igen. Jag hann i alla fall klappa lite på självaste byggnaden och såg en snygg romare med mobiltelefon. Visst har jag hört att romarna var jävligt duktiga och före sin tid, men så fräna visste jag faktiskt inte att de va ;p

Tillslut vaknade Jesper och vi fick klartecken på att skriva ut honom.. När de sa att vi faktiskt kunde flyga hem honom så va det en otrolig lättnad! Jesper mådde fortfarande väldigt väldigt dåligt, men vi alla va överens om att de skulle bli skönt att få komma hem.. synd att avslutningen blev så tråkig, för annars var Rom-resan med Jesper och pappa verkligen hur mysig som helst! ♥


Höjden Av Pluggighet..?

Haha, okeeeej. Kom precis på mej själv att göra nåt som i mina ögon just nu i alla fall känns som något åt "höjden av pluggighets-hållet"; nämligen att logga in på min universitetshemsida och kolla ifall nåt nytt och intressant kommit upp på den. Detta gjorde jag alltså precis nu, 03.10. Efter krogen... !

Haha, jaja. Nu ska jag iaf gå och tvätta mina äckligt svarta fötter (värme plus regn gjorde så att skorna färgade av sej och det gav ett mycket skrämmande resultat) och sen blir det bums i säng. Gött för mej, gött för mej, jag är verkligen supertrött! Sussa sött alles ♥

Vart Tog Den Söta Lilla Veckan Vägen..?

Okeeeey, kompisar. Imorgon är det redan fredag! Helgen är förstås väldigt välkommen men jag undrar lite vart självaste veckan tog vägen..?! Dagarna har varit fyllda av massa roliga aktiviteter (vårt nollningsgäng är grymmast!) men tyvärr har dagarna känts lite stressiga och jag har inte riktigt hunnit ta hand om hemma-fronten skulle man kunna säga. Tur att jag slipper se eländet, eftersom jag inte hinner va hemma nånting :)

Idag har jag jobbat på Stora, varit hemma hos morfar och fikat + haft filmmys, haft handbollsträning och kastat mej ner här i Manges lägenhet där maten stod på bordet redo att ätas. Passade på att ta med mitt tvättberg också, han ska ju också ha nåt att syssla med imorgon när jag tillbringar hela dagen i skolan ^^

Nu sitter jag och pluggar lite samtidigt som jag smygkikar på tv:n då och då. Hur procenten är fördelade mellan dessa aktiviteter behöver vi inte gå närmare in på tycker jag.. ;D


Sovmorgon

Idag hade jag äntligen en efterlängtad sovmorgon, så nu känner jag mej ganska pigg igen. Dags att ta tag i dagen; super-storhandla, plugga och städa känns som dagens måsten. Ja, det var väl bara det jag ville säga egentligen. Hej så länge!

Bissi Tajms

Idag höll jag på att somna minst åtta gånger under dagens föreläsning.. vet inte vad det är med mej, föreläsningen var faktiskt intressant men kanske har jag inte tagit igen all förlorad sömn sen resan. Och massa saker att göra har jag framöver också; skola, handboll och nollning i princip varje dag. Det kommer bli slitigt men jag vet ju att det kommer va ett par väldigt roliga veckor så man får väl stå ut :) Klarade jag att bo i en väska och förfesta för mej själv på bussen förra året så lär jag väl klara det i år igen :p

Och dum som jag är så tackade jag alldeles nyss "ja" till att jobba på torsdag också. Trots att jag verkligen behövde den dagen till hemstudier och tvättning.. suck. Men det var som att det inte riktigt var jag som tackade ja, utan nån liten röst där i bakhuvudet.. man vill/behöver ju ha pengar och så vill man såklart ställa upp och visa att man är villig att jobba när de väl ringer.. Aja, det blir nog bra!

Sådär ja, då va det dags att göra sej i ordning och ladda lite inför årets första inomhusträningar då :) Kommer ha träning mån-tors i år som det verkar. Gött att ha fredagarna lediga, även om jag hade önskat att det hade gått att få lite fler träningar på samma dagar.. men men, man kan väl inte få allt här i livet och handbollen är ju faktiskt nåt som jag frivilligt ställer upp på för att jag tycker att det är kul! Direkt efter handbollen blir det nollning ikväll, jag och de andra matte-nördarna i mitt lag tar väl en sväng förbi Nöjes ikväll skulle jag tro :)



Sömmerskan Med Stort S

Tänk att jag har en alldeles egen sömmerska :) Det är ganska praktiskt faktiskt, speciellt när man inte riktigt är skapad med rätt proportioner (om nån nu är det, tycker de flesta klagar på att byxor är svåra att få perfekta) så att säga..

I alla fall, på tal om min sömmerska. Min sömmerska är en rätt reko tjej som alltid ställer upp, väluppfostrad, fixar med det mesta och köper ekologiska tygpåsar när hon handlar. När hon går på Mc´Donalds beställer hon gärna mjölk (ekologisk såklart). För bästa smak så väljer hon att dricka den ur sugrör. Hon är helt enkelt  en god och solidarisk medmänniska! Synd att det inte går att vika ihop och packa ner henne; en sån som hon är alltid bra att ha och det vore fantastiskt bra om man kunde ha henne med sej överallt i lilla handväskan ;P


Hemkommen Från Rom..

.. och vad ska man säga? Kanske som jag skrev till Elin i sms: man hinner väldigt mycket på tre dygn! Vi har bland annat hunnit med att tursista, plankat på bussar runt om i hela Rom, tillbringat en dag vid havet, svettats halvt ihjäl, lärt oss lite italienska fraser och ägnat allt för mycket tid på en akutmottagning.. men men, mer om det senare. Nu är vi hemma iaf och alla mår ganska bra igen :)


Colosseum by night

Innan jag fortsätter blogga och lägga upp lite bilder från resan så ska jag väl försöka ta tag i mitt "verkliga" liv igen och fixa i ordning lite grejjer. Skolstart imorgon (sista terminen!!) och det känns som det är dags att kolla upp vart jag ska va, när jag ska vara där osv.. nollningen drar ju i gång imorgon också så nu väntar ett par veckor fyllda av lekar och fest :D





Rom Nästa

Sådär ja, nu är nog i princip allt packat och klart och jag är redo att åka. Om tre timmar kommer pappa och hämtar upp mej så det är väl lika bra att lägga sej och försöka sova tills dess. Sen bär det alltså iväg; jag, pappa och Jesper åker till Rom och blir borta till lördag. Ska bli hur kul som helst; jag har aldrig varit i Rom (förutom landat där en gång, men det räknas liksom inte riktigt) så det känns som att dagarna inte kommer räcka till för allt man vill se och göra! Förhoppningsvis tar vi oss iväg till nån strand också nån dag, för jag har hört ryktas om över 35 grader och det kanske inte är alltför gôtt att turista mitt inne i smeten i sån värme.. aja, det märks :) Ha de så gött alla ni här hemma så hörs vi till helgen igen! Extra stor puss till er som jag bryr mej extra mycket om ♥

Fixarns Tös

Idag har jag varit duktig och spikat ihop skohyllan som jag köpte på IKEA igår. Med tanke på hur min hall sett ut den senaste tiden med skor högt och lågt, så kändes det som att det var dags att göra nånting åt saken. Tyvärr blev inte min sko-garderob dubbelt så stor bara för att jag köpte en skohylla, men det blev ganska mycket bättre iaf :)

Före:

Efter:


Lite Gott Och Blandat

Jag har hunnit med en hel del de senaste dagarna. Bland annat så har jag varit på IKEA en supersnabbis, varit på IKEA superlänge, varit ute och käkat, haft filmmys hos Maria och Viktor, skruvat ihop möbler, provat att äta pesto och lite annat smått och gott. Bra dagar, helt enkelt. Idag blandar jag dagen med både roliga saker och lite mer tråkiga "måste-göra"-saker. Ska röva mej ner till biblioteket och fixa lite skolböcker idag också hade jag tänkt mej... Lika bra att få det gjort för det är inte länge kvar till skolan börjar och jag åker ju till Rom på onsdag! Med andra ord är det kanske dags att börja packa imorrn... ;D

Ikväll Blir Det Mys!

Så där ja, då har jag klarat av tvättstugan, dammsugning, skurning och bakning för idag. Bara jag kvar som ska slänga mej i duschen och göra mej lite extra fin, sen är jag redo att möta Mange som äntligen kommer hem igen :) Det känns alltså som att det är en ganska speciell dag idag som jag längtat länge efter, för vi har ju inte sett varann sen i början av juli.. så jag ser fram emot en riktigt mysig kväll ♥



Nybakat

Mmm, nu luktar det  nybakat hos mej! Jag har nämligen slagit
på stort och gjort kladdkakemuffins.. Smarrigt, va? ;D

Tetas Kalas I Bilder

Som jag nämnt tidigare så hade vi det mkt mkt bra när vi firade Teta i onsdags. Teta hade paketöppning, det bjöds på  tårta och hur mkt olika som helst i snacksväg, och vi tog en sväng till både Koriander och Picthers. Koriander var tomt om man jämför med va de brukar va och Pichters var stort och riktigt kul faktiskt :) Här kommer lite bilder från kvällen:











...

Alldeles nyss fick jag veta nåt lite tragiskt och det tog mej en halv minut att inse att jag blivit likadan..

and it scares me

Mot Morfarn

Nu har jag vaknat upp efter en jättetrevlig kväll igår och en jätteotrevlig mardröm... blev väldigt glad när jag vaknade upp och insåg att jag och alla mina kompisar inte alls var instängda och nedskjutna som jag trodde. Usch :( Aja, nu bär det iaf av mot morfar där det ska städas och fixas lite. Får nog damma borden, skaka dukarna och laga mat och sånt där som vi brukar göra tillsammans. Idag skippar vi tydlgen pulvermos och köttkorv/värmlandskorv eller vad det heter och går inpå lite mer avancerade grejjer som hemmagrillade kycklingkryddor.. vi får väl se hur det går :P


Jag och bror min hos morfar, fast för ett par år sen då förstås :)


Kalasfin Och Klar

Sådär ja, då sitter man här ordninggjord och redo att gå på kalas. Shit, jag är tillochmed klar i tid, ska inte gå förrän om typ tio minuter tänkte jag mej.. ovanligt! Är inte allt för ofta det händer; även om jag är ledig en hel dag och inte har nåt speciellt för mej så lyckas jag alltid skjuta på allt och bli försenad i slutändan... men inte idag tydligen :)

Nej, nu ska jag packa ihop mej och dra mej iväg till Tetas place. Har hört rykten om att det bjuds på både det ena och det andra där, smarrigt! Trevlig onsdagskväll på er!


Teta, förra året på sitt kalas :)

"Chefen Fiser"?! "Cheater Meter"?!

MTV är ofta en rätt bra kanal som jag gillar att titta på, men något jag h a t a r är deras hemskt dåliga "mobil-tjänst-reklamer" eller va de kallas.. Fy fan för dem! Det här är något jag stört mej på väldigt länge och jag känner att jag bara måste få bli av med min irritation genom att lufta det lite här :P

Först och främst har vi då "Cheater Meter"; där det står typ  "sms:a in och ta reda på om din (hemliga) kärlek är otrogen mot dej". 1.) Hur i helvete skulle MTV kunna veta det? och 2.) Hemliga?! Om personen man testar inte ens vet om att personen som skickar in till MTV är kär i denne så är möjligheten stor att de heller inte ens är tillsammans.., Och då kan jag inte få ihop i mitt huvud hur den skulle kunna vara otrogen...?! Kalla isåfall test-helvetet för "ta reda på om din (hemliga) kärlek är kär i någon annan"

Sen har vi då "Chefen Fiser", den här tjänsten är nog snäppet värre i mina ögon. Detta är alltså en ringsignal som man kan ladda ner, där det låter som att någon sätter igång att fisa högt och länge. I reklamen sitter fem stycken på ett möte, det börjar höras pruttljud och de andra fyra håller händerna för näsan tills då (antagligen) chefen drar fram sin mobil ur kavajen och svarar. 1.) Är den här tjänsten bara till för chefer? 2.) Om det nu bara är en ringsignal som låter och ingen riktig fis, varför sitter fyra stycken och håller för näsan? Det lär ju inte lukta så värst mycket.. 3.) Hur stor chans är det att någon som kommit upp i ålder för att få jobba tycker att detta är kul på riktigt och beställer en sån här rignsignal?

 Herreguuuud!
Men sådär, nu har jag skrivit om det här och luftat mej lite så nu känns det lite bättre faktiskt... bäst att byta kanal fort så jag inte hinner se det igen, då blir jag väl lika irriterad igen :p

Gotta Love Presentkort

Hur bra är det inte med presentkort egentligen? Det är ju en jättebra grej att önska sej och att köpa, även om många tycker att det känns lite tråkigt att ge bort... men det är ju faktiskt väldigt användbart (så länge det är i en affär som man handlar i förstås). Idag har jag varit till systembolaget och handlat för 37.50. Det kändes som en otroligt överkomlig summa, speciellt eftersom jag köpte en stor flaska sprit och tre cider :)


Prisvärt


Lunchen på Nöjesfabriken kändes också otroligt överkomlig eftersom det tydligen blev helt gratis för mej. Mamma bjöd som vanligt, tackar tackar! ♥

Go Morgon Världen

Eller i alla fall go morron till er som läser min blogg :p Nu har jag ätit frukost och bäddat sängen som den duktiga tjej jag är och nu tänkte jag klä på mej och gå ut på en liten promme. Sen verkar det som att det blir lunch med mamma, trevligt tevligt. Mitt veckoschema börjar fyllas på skulle man kunna säga ;p Hoppas ni har en skön tisdag!


Mina blommor som jag fick av mej själv i semester-present :)


Härmapa

Jaha ja, nu såg jag att även vissa andra bloggerskor har härmat efter mitt senaste inlägg och också lagt upp en liten lista över "veckans planer". Man kan ju inte göra annat än att bli glad, det känns alltid kul att kunna inspirera och hjälpa andra... Och Isabella hade ju faktiskt inte kopierat min lista rakt av utan sksrivit ner lite egna planer.... Här är hennes (Blondinbellas) lilla lista:

Måndag: Skriva på min bok och öppning av Fashionweek på Café Opera ikväll
Tisdag: Skiva på min bok, lunchmöte med ett företag, fira Paula på kvällen
Onsdag: Begravning, om jag orkar skriva så ska jag göra det ..
Torsdag: Omslagsplåtning för en tidning, ta tåget ner till Göteborg
Fredag: Föreläsa på Chalmers - GR utbildnings kick off! Hem till Stockholm
Lördag: Stor kräftskiva i Trosa med pappas släkt och vänner
Söndag: Hem från Trosa, förbereda möte för klädkollektionen, skriva på boken

Som sagt, våra listor va inte helt lika.... ;p

Äntligen Hitta Jag Min Kommande Kurs..

Flera gånger har jag varit inne på studera.nu och kau.se de sista veckorna och försökt hitta info om den kursen jag ska börja till hösten. Många andra kompisar har fått välkommen-brev och scheman och jag vill också ha lite koll på vad som händer ju.. Men nej då, även om det stått på studera.nu att jag varit antagen så har inte min kurs funnits när man letat på universitetets hemsida. Kändes inte helt okej att va antagen till nåt som inte fanns men nu äntligen har det kommit upp schema och kurslitteraturlista på internet. Gött, då slipper jag oroa mej för det mer!

Börjar precis som jag trodde måndagen den 24:e, så det innebär att jag har precis två veckors sommarlov från och med idag. Underbart! Hör av er om ni vill hitta på nåt; jag har ett par luckor över i planeringen för denna vecka... Veckans planer hittills är:

Måndag:
Tisdag:
Onsdag: Fira Teta med kalas hos henne kl 19.00
Torsdag:
Fredag:
Lördag: Träffa Mange som äntlige kommer hit igen
Söndag: Utflykt med Mange och svärmor

Haha, ja som ni ser så bör jag kunna klämma in den som vill det nånstans ;p Men icke att förglömma är att jag ska luncha med mamma nån dag och äta mat hos pappa i hans nya bostad också... så ganska upptagen är jag ändå ^^

Härliga Helgen

Då har nästan tre av mina lediga dagar redan passerat... Fort har det gått, men jag ska inte klaga för helgen har varit jättebra :) I fredags mötte jag upp Anna som kom med bussen från Sthlm runt ett-tiden; vi skyndade oss hem, käkade lite och sen packade vi oss upp till stugan för att sola, mysa och sova där över natten. Stugan bjöd som vanligt på alldeles för mkt mygg, smarrig mat&fika, tråkiga kiss-stunder utomhus, kortspel och härligt häng på bryggan :)




Lördagskvällen innebar tjejhäng och grill i trädgården. Jag tog på mej grillmaster-rollen som vanligt men höll knappt på att få fjutt på grillen.. katastrof! Som tur är så kom även de andra till undsättning så tillslut kunde vi grilla och slänga i oss maten vi fixat i ordning. Precis som vi brukar så var vi alldeles för ivriga; när glöden var sådär jämnt varm och perfekt så hade vi redan ätit upp vår mat :P Men men, det slank ner ändå för gott var det!



Sen fortsatte vi kvällen med att ta en drink Arenas uteservering innan vi gick till Koriander och dansade loss i ett par timmar. Det blev en riktigt bra kväll måste jag säga!


Idag har jag och Anna gått på stan och blivit bjudna på mat hemma hos mamsen innan det var dags för Anna att sätta sej på bussen mot Stockholm igen. Tänk att tiden går så fort ibland, men det är väl ett tecken på att man har roligt antar jag ;)

Sommarlov :D

Jag har sommarlov :D

Sista Skiftet

Japp, så var det dags att bege sej till jobbet för sista gången då... Som vanligt kan jag inte säga annat än att dessa 8 veckor har gått väldigt, väldigt fort, precis som alltid. Men det ska också bli väldigt väldigt gött med två veckors semester :) Det förtjänar jag tycker jag!

Annars har dagen varit bra. Tog mej en lång sovmorron, sen har jag, Teta och Elin hängt i trädgården mest hela dagen. Det blev käk på Kebab House och sen tog jag och Elin en liten eftermiddagslur ute på en varsin filt i skuggan. Att sova ute kan va bland det mysigaste man kan göra, speciellt om man har bra musik i öronen och en snygg kompis på filten bredvid.

Sov så gott ni som får!

Köttfärssås Och Spaghetti

Shit, öppnade upp ögonen efter min lilla middagslur med ont i huvdet och kände mej lite yr. Kom ganska snabbt på att jag faktiskt glömt äta mat idag, och det i kombination med flera timmars häng ute i solen kanske inte var något att föredra.. men men,nu kokar maten för fullt där ute i mitt lilla kök. Det blir köttfärssås och spaghetti, och idag tänkte jag prova att ha i lite... vitlökspulver *trumvirvel* Det ni ;D

Finbesök

Det bidde en liten lunch på stan med födelsedagsbarnet. Vi gick till Coffehouse by George och käkade en varsin Club Sandwich, ganska smarrigt faktiskt :)


Nu har jag sovit, käkat mat och gjort mej redo för att gå till jobbet igen. Fick en trevlig överraskning förut också; jag får visst finbesök från min släkting Anna i Stockholm som kommer och hälsar på i helgen. Lite oväntat, men väldigt kul :)Får se vad vi hittar på i helgen, känns som det beror lite på vädret faktiskt.. förhoppningsvis går det att vara i stugan, men det är ju också sista dagen på hamnfestivalen osv.. jaa, vi får se vad det blir helt enkelt!


Grattis Teta!


GRATTIS TETA!!!!!
(ja, det var ett av de finare korten jag hitta ^^)

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Teresias födelsedag, hurra hurra hurra! Det stora kalaset tar vi nästa onsdag, men nu ska jag gå ner och möta upp henne på stan så vi kan käka lunch tillsammans iaf :) Detta är lite av en happening för Teta som aldrig äter ute, så vi får väl se vart vi hamnar ;p

Deeptalk I MQs Personalrum

Idag tog jag mej en sväng ut till Bergvik och hälsade på Elin. Stackarn, hon jobbade och slet fast hon var litte hängig. Vi käkade lunch och deep-talkade länge utan att direkt komma nånstans egentligen.. suck. Tänk att det ofta är så; ju mer man tänker ju mer förvirrad blir man! Men men, så är det och trots att vi inte blev så mkt klokare så är det alltid skönt att prata av sej litte..

Shoppade också en tröja och underkläder till mej själv :) Hann också fixa lite andra saker som jag hade planerat att göra idag och alldeles strax tänkte jag bädda ner mej och vila mej i form inför jobbet inatt. Sjukt att tiden går så fort ibland, jag gnäller alltid i början av sommarn av att börja jobba igen men nu är det bara fyyra gånger kvar att gå till jobbet för min del innan jag får sommarlov. Gottgottigottgott!


Hard working girl

Sköna Söndan

Förutom att det kliat konstanst i princip hela dagen så har det varit en riktigt bra söndag. Jag och mamsen drog till stugan och sen avrundade jag dagen med nybakade scones nere hos Elin tillsammans med henne och Davvan. Inatt hoppas jag på mer sömn, imorrn börjar min sista sommarjobbs-vecka. Sen väntar ett par veckors ledighet, jag känner mej gansa nöjd över detta måste jag säga. Gonatt!

Kli-Listan

Jag kan verkligen inte sova. Det kliar överallt efter de här förbannade jäkla myggen alltså, jag tror jag blir tokig snart..! Kli-listans åtta i topp just nu är:

1. Vänster överarm (27urskiljbra bett)
2. Höger arm, runt armbågen (9 urskiljbara bett)
3. Vänster handflata (17 urskiljbara bett)
4. Vänster höft (13 urskiljbara bett)
5. Höger höft (9 urskilbara bett)
6. Vänster underarm (14 urskiljbara bett)
7. Vänster lår (7 urskiljbara bett)
8. Rumpan (3 urskiljbara bett)

Observera att siffrorna på vissa ställen kan va något felaktiga, eftersom vissa partier på kroppen svullnat upp helt där myggbetten går in i varandra...


Joss&Teta I Blåbärsskogen

Det blev en tur till stugan för mej och Teta. Vi lånade mammas bil, köpte med oss grillad kyckling och lite annat smått&gott och sen drog vi iväg mot stugan där vi först tillbringade ett par timmar på bryggan innan det var dags för bärplockning. Det var kul och det är ju asbra såhär efteråt att ha frysen full med blåbär, men jag måste säga att det är mycket smidigare att gå till affären och köpa sej färdigplockade i en liten låda... men men, då blir å andra sidan inte samma känsla ;p



Men fy fan va slitigt det var alltså..! Det var blött och det blev jobbigt för ryggen att gå framåtböjd sådär länge.. för att inte tala om myggen; alla dessa små jävlar som jag bara  vill utrota från denna jord. Rumpan, höfterna, armarna, händerna... Hela min kropp är totalt förstörd :( Fyyy faaaaan! Ett tag kändes det som jag skulle börja grina men jag stod ut ett tag till. När vi kom ut från skogen så var vi svettiga, sönderbitna och fulla av spindelnät.. haha, var längesen jag kände mej så äcklig alltså!



Men en snabb dusch gjorde susen och sen fortsätte vi kvällen hemma hos Maria i hennes och Krickes nya lägenhet (som kommer bli superfin!). Där frossade vi i tacos, snacks, Mr Pitts muskler i Troja och diverse högkvalitativa skämt hit och dit..  Nivån på våra samtal var inte av denna värld vissa stunder, men så blir det ibland när man umgås med härliga människor! ;D

Nu blir det en dusch till tror jag bestämt; hann inte blöta håret förut och jag vågar inte tänka på vad som kan gömma sej där efter dagens lilla skogstur... sen blir det direkt i säng! Sussa sött alles


Att tvätta händerna och skvätta lite i ansiktet räckte väl inte riktigt för
att bli helt ren, känner jag..


Stugan Nästa?

Efter jobbet igår så åkte jag direkt in till stan och begav mej mot Arenas uteservering för att "after worka" lite. Där satt Elin, Teta, Maria, Kricke och Björn och väntade på mej med en varsin öl framför sej. Jag som fortfarande inte tränat upp mina öldrickar-kunskaper valde istället att ta mej en cider. Lite senare fick det även bli en liten drink innan vi begav oss hemåt. Stötte på mamma också som tydligen skulle ut och svira lite :)

Idag vaknar jag upp på bra humör och blev snabbt ännu gladare när jag upptäckte att solen skiner! Lovely! Jag och Teta har pratat på att åka upp till stugan och hänga lite och bara vi löser det med bil fram och tillbaka så drar vi nog upp. Vi vill plocka blåbär ;D


RSS 2.0