Sweet Sixteen

Haha, såg ett program på MTV igår som hette nåt i stil med "My sweet sixteen" och som handlade om en otroligt bortskämd liten flicka och hennes förberedelser inför sitt "lilla" 16-årskalas. Det började med att hon skulle hyra lokal och anlita några fest-fixare. Självklart ska man ha sig ett par fest-fixare känner jag! Temat för festen skulle tydligen va Las Vegas och det innebar ju då att strippor och spelbord skulle finnas lite här och var. Tjejen kom även på den briljanta idén att trycka upp bilden av sig själv som Barbie-docka (hon älskade ju rosa och Barbie. Såklart) och ha dessa på kortlekar som inbjudningskort. Självklart ska man ha kortleks-inbjudningskort med bilder av sig själv när det är Vegas-tema, känner jag.

När dessa otroligt vackra kort skulle delas ut så kom hon på den briljanta idén att en utklädd trollkarl och en utklädd typ bikini-fé eller nåt liknande skulle dela ut dessa. Så proceduren gick til så att först knackade dessa utdelare på dörren, räckte fram kortet och tjohooo! så hoppade huvudpersonen själv fram och sa "välkommen". Inte konstigt att alla inbjudna blev så otroligt glada som de blev. Vissa hoppade av glädje, sa "tack älskling" och pussade på de fina korten. Vissa hoppade av glädje och sa "tack älskling, vi har ju aldrig pratat med varann eller så, men man har ju hört om hur kul du är. Jag kommer gärna" osv osv.

När de åkt runt klart med sin lilla utdelnings-tour så var det dags för nästa grej. Hon skulle nu ordna en liten audition för 14 killar där hennes Ken skulle utses. Hennes tre bästisar var med också, de skulle också få en kille för kvällen. Självklart ska Barbie få sin Ken känner jag! Killarna fick svara på frågor i stil med "Vad heter Barbies syster?" och "Behöver någon av oss tjejer banta?" och sen valdes fyra lyckliga ut.

Sen bar det av vidare till en närliggande stad där hon skulle hitta en rosa Barbie-klänning att ha på sig, och de skulle också ta sig en titt på lite olika hästar som hon tänkte önska sig. Hon berättade nämligen för sin mamma att hon inte ville ha en bil i present; "Ja menar, alla får det när de fyller 16 och jag har ju faktiskt redan en!" Självklart ska flickan ha sej en häst, känner jag! Är väl inte mer än rätt, hon fyller ju trots allt 16 och hon HAR ju faktiskt redan en bil..!

Festkvällen kom och alla gäster var förväntansfulla och glada när Barbie och Ken äntligen gjorde entré och gled in där i den fina rosa bilen. Kvällen var lyckad, artisten som lilla Barbie fixat till sin fest var jätteduktig såklart (alla älskade honom) och sen ledde han ut henne till "en liten överraskning" som stod utanför och väntade. Och tänk, där stod den ju. Den fina hästen som Barbie pekat ut och önskat sig. I rosa täcke, rosa strumpor och nersprayad med glitter över hela sej. "Jipppe! Jag fick en rosa Barbie-häst! Och den är glittrig också!" skrek huvudpersonen och började klappa hästen. Tänk er själva, vilken lycka.
 

Nästa gång jag fyller sexton ska jag också ordna ett litet Barbie-kalas tror jag

Badmys Och Svimattack

Tisdag idag igen då, och det betyder ju som vanligt att jag inte har några lektioner utan har "hemstudier" som det så vackert heter. Denna vecka var det en bok om barns gemensamma lekar som skulle läsas, och som jag har läst idag, mina vänner. Synn bara att det inte var boken ja skulle läsa som var så spännande att jag inte kunde sluta, utan en helt annan bok som mamma köpte i förrgår. Smuts, heter den, och handlar om sexhandel och torskar. Bra bok tyckte jag, blev en aning upprörd när jag läste den!

När Smuts var utläst så kände jag att det inte var läge att smita undan längre, utan jag va tvungen att ta tag i skol-läsandet. Det svåra är oftast att komma igång, tycker jag. Det finns alltid så mkt annat att göra när man måste plugga, nästan allt verkar mer intressant då än att faktiskt göra det man ska. Men men, tänkte jag och tappade upp ett bad. Där kommer jag ju inte undan liksom, kan inte hitta på så mkt annat att göra när man väl krypit ner. Så jag tog med mej boken å tände lite ljus och fixade värsta mysstämningen till mej själv. Äckligare sätt att plugga finns det! Mmm va gött, höstens första riktiga bad, och många fler lär det bli. Min tanke funkade hyfsat bra också, jag läste faktiskt en hel del.

När jag badat klart och började tappa ur vattnet så kände jag mej lite illamående, men tänkte först inte mer på det. Ställde mej upp och då slog det mej att jag höll på å bli sådär som jag blev på jobbet i somras ett par gånger. Det liksom börjar snurra till och tjuter i huvudet, och synen försvinner och jag kände hur jag höll på å ramla ihop. Fan, jag gillar inte när det blir sådär och trodde ju att det hade slutat. Vet inte vad det beror på heller, för idag hade jag ju verkligen ätit ordentligt också, så de kan inte va de! Skumt, men jaja nu mår jag bättre igen och jag har ju lärt mej å känna igen det, så ja hinner ju sätta mej innan jag ramlar ihop iaf :) Hade inte varit alltför kul om mamma å pappa hade fått springa in å hjälpt mej ur duschen liksom, va fasen. Men som sagt, kul är det inte och jag kände mej som en kärring där jag kröp runt inne på badrumsgolvet utan att se nåt. Haha, vilken snygg syn de måste varit.. eller  inte :p


Hade tänkt lägga upp en mysig bild på mitt mysiga bad me mina mysiga ljus, men eftersom jag är så jävla oteknisk så får jag inte ens in bilderna på datorn från mobilen. Lika bra att ge upp känner jag innan hela datorn kraschar eller nåt. Gonatt alla!

Gratis Är Gott

Var återigen längesen jag skrev här (förutom listan från i lördags). Dumt av mej, känner jag, speciellt eftersom jag inte gillar när andra är sega med att blogga. Jag ska försöka skärpa mej, det är ju inte så att jag inte har tid utan bara av ren lathet egentligen. Eller.. det blir liksom inte så bara. Sorry!

Iaf, torsdagens oplanerade utgång blev riktigt rolig. Kul att träffa Elins skol-brudar lite mer, trevliga tjejer :) Även Ragnar var bjuden på förfesten, och vi spelade Våghals hemma hos Elin först. Nice nice nice. Sen körde taxin ner oss till Arena där vi tänkte tillbringa dygnets sista timmar. Jag ska tala om för er att torsdagen utgång var mkt speciell för mej. Och vet ni varför? Jo, för att jag kom in gratis! Jihooo! Gratis är gott, liksom. Grejjen är ju att det inte alls är så konstigt å häftigt egentligen, eftersom alla studenter gör det med studentkort. Men det har inte jag fattat förrän nu. Själv har jag ju alltid undrat varför det gått så himla fort för alla andra att gå förbi kassan, medan jag själv lydigt har stått där å betalat mej in. I onödan, tydligen. Men men, nu har jag full koll på läget känner jag och ska härmed alltid kolla lite extra på studentrabatter å sånt där som man tydligen har med det där vita kortet jag alltid tyckt varit så onödigt att bära med sej ;D

Annars var helgen lugn. Idol-mys hemma hos Katherine på fredagskvällen, trevligt! Och Katherine fixade massa goda "asiatiska små rätter" till oss. Okej, vi andra va med och hjälpte till på ett hörn, men det är Katherine som ska ha mest cred. Tack för en mysig kväll! Bäst blev nog de hemma-friterade räkorna. Ja jävlar va vi skrattade; fula och trasiga blev de, men de smakade ju okej iaf. Eller ja... ;p

Lördagen blev lugn, och även gårdagen. Lite handboll på förmiddan och sen grönsaks-mys igår kväll upp på Herrhagen. Nu börjar nog även grannarna tro att jag också bor där. Och vem vet, kanske blir det på riktigt snart? Inte mej emot, iaf!




Nu märkte jag va hungrig ja var, måste nog slänga i mej en frukt innan de blir allt för sent. Idag gjorde jag grymt god mat, fläskfilé å pommes, det slank ner ska ni veta! ;D Sov så gott för det kommer jag göra.


Telefonlista

Här kommer en sån där lite halvkul sak som jag egentligen brukar ha lite svårt för att orka svara på:

Ta fram din mobil och gå in på kontaker. Skriv ner de 13 sista kontakterna
1.
  Storas Christer
2. Teta
3. Therese L
4. Tommie J
5. Tommy
6. Totta
7. Tvillingbror
8. T2
9. Vickan hem
10. Världens bästa Per
11. X:et mitt
12. Zebbe-bebbe
13. Ärtan


1. Har du haft ett förhållande med kontakt 10?
Nix pix, men det har hänt att folk trott det

2.Hur träffades du och kontakt 7?
Haha. Jaa, vi möttes faktiskt på en bro ;p

3.Vad tycker du om kontakt 5?
Han är en jättebra kille som alltid kommer att vara speciell för mej

4. Är kontakt 10 och 13 kompisar?
Det skulle jag nog vilja påstå att de är

5.Vad brukar du och kontakt 6 göra?
Fira midsommar! Ibland slår vi på stort och jobbar ihop också

6. Vilken hårfärg har kontakt 9?
Beror på vilken vecka det är. Sist jag såg henne va de blont har jag för mej

7. Vilken ögonfärg har kontakt 8?
Öööh, pinsamt, denna borde jag kunna! Blandade typ, lite grönaktigt.. (fan va dåligt av mej)

8. Gillar du kontakt 12?
Jepps. Min bästa kusin!

9. Är du nära vän med kontakt 13?
Kunde inte varit närmare.. Utan Elin ingen Jossan

10.Vad skulle du vilja göra med kontakt 2?
Träffa henne och käka erotiska frukter ;p Det är vi bra på!

11.Hur lärde du och kontakt 1 känna varann?
Min sommarjobbs-chef

12.Vad skulle du göra om kontakt  11 stod bakom dig nu?
Hahaha jaaa... Finns en chans/risk att han gör det imorrn tydligen.. Kan bli en uppföljning på detta..

13. När träffade du kontakt 3 senast?
I våras när hon fick tillbaka sina skol-böcker

14.Vill du pussa kontakt 4?
Nej tack, been there done that

15. Vem pratade du med sist av dem?
Nr 13. Ärtan is the shit!


Kvällens Planer

Idag har jag varit i skolan och redovisat (jag var grymmast) och nu är jag hemma och laddar inför kvällens bravader. Jag ska träffa Elin H ikväll, vi bestämde oss för att se "Hairspray" som går nu på bio. Kul! Inte för att det kanske är en bio som jag själv helt skulle valt i första hand, men jag har hört mycket positivt om den så de blir nog kanonbra! Sen är det alltid kul att träffa henne också, var ett tag sen nu..

Nyss ringde min andra Elin, den största pärlan av dem alla, och berättade att hon och hennes skol-flickor skulle ut ikväll. Tydligen skulle jag med dem. Måste erkänna att jag var lite negativit inställd först och sa lite smått tack men nej tack. (Har kommit på mej själv att faktiskt inte va alltför glad i såna där spontana projekt, vissa grejjer krävs lite planering och förberedelsetid för min del.) Men sen kände jag att va fan. Det är klart att vi ska ut! ;D Så nu ska jag snart kasta mej i duschen. Fixandet får bli efter bion sen, det är ju torsdag och vi behöver ju inte alls ha bråttom ut eller nåt.

Nu pratar de om Stieg Larssons böcker som ska bli film. Det ser jag fram emot, gillade böckerna! Har heller inte läst den tredje boken än, men det måste göras. Nåt annat som måste göras är att bestämma kläder till ikväll och raka sig. Haha, det var inte igår. Fast.. kanske är det bara jag, men såhär på hösten/vintern känns det inte riktigt lika noga längre.. Ja menar, det blir ju så mycket varmare att slarva lite, höhö ;D



Hoppas ni har en bra kväll! Det ska jag se till att jag har :)


  Så här bedårande är vi när vi är "hockey-chica". Tänk då bara hur vi kommer va ikväll!


Jag Blir Så Upprörd

Nu tänkte jag göra ett ganska kort inlägg om något som verkligen upprör mej. I söndags var det dags kinesa hos Elin igen, och vet ni vad jag såg när vi gick in på Konsum och handlade inför kvällen. Jo, just det:

                                                                             

De hade börjat sälja JULMUST! Jag blir så upprörd! Man får banne mej inte dricka det än, det är liksom oktober fortfarande! Vem är det som bestämmet över julmusten här i landet, jag måste nog ringa ett samtal tror jag.. Jag och mitt käre ex hade alltid dessa eviga diskussioner om när man kunde börja dricka detta och jag står fast vid att man måste vänta till första advent iaf. (Våra mogna diskussioner ledde till att han köpte julmusten så tidigt han kunde bara för att jävlas, och jag började nästan grina varje gång). Ni kan bara tänka mej hur tokig jag blir när de kommer och börjar sälja jultidningar i augusti... Augusti, hallå, det är SOMMAR. Vem fan vill köpa julklappar när man ligger på stranden?! Tror tyvärr inte jag fixar att skriva mer om detta, det liksom kliar i mej... ååååh!

Annars har min dag varit bra. Har varit duktig och sprungit, pluggat, tvättat, lagat mat, gått ut å gått me mamma, jaaa... allt som jag tänkt mej att göra plus lite till tror jag. Tisdagar är verkligen min duktighets-dag! :D Synn bara att skolan här i Forshaga har valt att ha sin utedag just på tisdagar, då vågar inte jag springa min bana i skogen, utan tvingas springa på asfalt... faan, inte alls lika gött!

Idag har det varit lite handbollstjafs igen och jag blir faktiskt jättetrött på det. Nu när det känns så himla bra me laget å alla goa tjejer som tränar så bra.. så kommer nån annan jävel å lägger sej i å ska förstöra. Men HA, jag har faktiskt "styrelsen i ryggen" som de så vackert uttryckte sig så de ska väl ordna sig det där med..

En annan sak som kändes bra idag var att B skrev och det inte alls kändes jobbigt. Svarade både artigt och uppfostrat, men inget mer. Vågar nästan säga att jag är so over him helt och hållet, och det känns så jävla skönt! Synn bara att det skulle sluta på det sättet det gjorde, jag hade gärna sett honom som en bra vän i framtiden men han har bara sig själv att skylla!



Sussa sött! Imorrn blir det en lugn förmiddag och en lite stressigare eftermiddag ;D

Vacker Som En Ros

Ja, det är precis vad jag är det! Höhö, iaf om man får tro tonårskillen som satte sig bredvid mej på bussen idag. Tyvärr fick vi en dålig start jag och min beundrare eftersom han artigt fick be mej att flytta på min väska som jag placerat breve mej på ett typiskt svenskt sätt. (Dålig stil av mej att inte fatta att han ville sitta breve mej, tycker jag, fast hela bussen var tom!) Jag sa att självklart flyttar jag på väskan, och sen satte han sig och bara stirrade på mej. "Herregud, va blir det här?" tänkte jag och då började det. Friskt påhejad av sina fem kompisar (som ibland viskade lite diskret vad han skulle säga till mej) så började han fråga vart jag skulle, vad jag hette och om vi kanske skulle ta och ses nån gång i veckan. Jag svarade så gott jag kunde, måste erkänna att jag tyvärr inte är så bra på invandrar-svenska, speciellt inte när det blandas av hög mobil-musik och busvisslingar från raden bakom oss. När han fick reda på att jag läste på uni så kom han med det briljanta förslaget att han kanske kunde komma och hälsa på mej där imorgon. "När har du rast?" undrade han och jag skrattade och sa att jag har rast hela dagen imorrn (det är ju faktiskt ingen lögn, jag är ju ändå ledig). När det var deras tur att gå av bussen så vände han sig om och skrek "Okej, då står jag vid ingången imorrn och väntar på dig! Och glöm aldrig att du är vacker som en ros!" Haha, att jag inte dog där och då. Jag skrattade högt men fick iaf ur mig ett artigt hejdå. Ja jävlar, jag och bussresor alltså.

Helgen som varit har gått i handbollens tecken. På lördag hade vi seriepremiär (första halvlek var bra men tyvärr förlorade vi) och sen var jag ner en sväng och dömde. Hade nästan ont i magen innan, det var så längesen jag dömde och jag var lite nervös, men det gick hyfsat bra faktiskt. Och ett stort plus var ju efteråt, när de sa att jag skulle gå till kiosken å hämta ut betalningen. What, tänkte jag. Pengar å grejjer! Jag kan faktiskt tänka mej att döma igen ;p

Sen efter handbollen kom Elin hem till mej i Forshaga på lite mys. Blir liksom billigast så, att stanna på hemmaplan ;P Och inte behöver vi shopping eller krogen eller nåt annat som alla andra i vår ålder roar sig med.. Nej för fan, ni ser ju själva hur roligt vi har det  

Elin spexar till det och gör sitt älskade V-tecken   

  Jag och mitt nya party-trick "äta-från-mig-själv".


Ööööööh, jag tror jag ger mej där för idag. Hej.

Big Fan Of Hockey

Ja, igår slog vi på stort och gick på hockey jag och Elin (det var ju ändå gratis). Både jag och Elin tycker att det är jättekul att gå på hockey, iaf en stund. Vi va där 20 minuter för tidigt, så redan innan började Elin gnälla lite om att kaffe och en kiorre vore på sin plats. Men visst, Elin härdade ut och matchen satte igång. Första perioden var FBK bra sas det, sen blev de visst lite sämre. Jag känner att jag inte vill uttala mig om saken eftersom jag dels inte kan nåt om hockey, dels inte såg så mycket av matchen. Vi hade nämligen en hel del annat viktigt för oss.. (Spana, ta kort på oss själva, prata osv osv) Tyvärr innebar det att vi lyckades missa nästan alla målen också, men hey, va gör det. Det finns ju repriser! :D Mot slutet av matchen råkade jag slänga en blick på klockan och jäklar vad besviken jag blev när jag insåg att andra laget kvitterat och det skulle bli sudden death...! Som sagt, det är kul att se på hockey men nån måtta får de väl va.. Vi hade ju inte tid att sitta där hela kvällen, vi skulle ju dra vidare hade vi tänkt oss. Tack och lov tog det bara 24 sek så gjorde FBK mål, grattis till dem tyckte vi och försökte dra fort som fan. Tydligen var det 6000 andra som tänkte samma sak, så fort gick det inte. Men! Det viktigaste av allt var att vi vann fighten mot gubben i den andra bilen på parkeringen, och det gjorde vi. Bra gjort, mamma! :) Resten av oss i bilen hejjade på och bidrog nog en hel del till segern om ni frågar mej.

Tillslut kom vi därifrån och blev avsläppta utanför Krickes nya lya. Elin såg fram emot vad som komma skulle, jag var av lite mer blandade känslor. Men det gick ju riktigt smärtfritt visade det sig, och hos Kricke satte vi oss och smuttade på ett par glas vin. Okej, jag vet att jag antydde att det skulle bli nyktert hela helgen, men ett par glas vin kan knappast ses som onyktert, eller hur? ;p Vi stod iaf på oss och följde inte med grabbarna ut när det var dags för dem att dra. På vägen hem mötte vi upp M också och jag tänkte att nu jävlar sitter jag i klistret. Men återigen gick det bra även om det  kunde ha blivit o-kul där ett tag!

Nu sitter jag här hemma hos Elin och väntar på att hon ska komma hem. Lunch tror jag vi ska fixa, sen bär det väl av hemåt igen. Jag trivs ändå hyfsat bra här hos Elin, även om hon bor tillsammans med  Frukten. Vårat förhållande är som en berg-och-dal-bana känner jag; ena stunden är han helt okej och jag kan tillåmä få för mej att klappa honom och mysa lite. Men sen, sen slår det över och det är inte lika kul längre när han försöker äta upp min frukost, när han försöker bita sönder mina trosor när jag sitter på toa, när han försöker komma in till mej i duschen eller när han helt enkelt vill leka lite (med andra ord rivas och bitas). Jag menar, lek med dina kastanjer istället, Frukten!




Nu är värdinnan på intåg! Ha en bra fredag :D

Vuxenpoäng?

Erhm, jaa ni gott folk. Har en smått olustig känsla i magen och jag vet precis varför den är där... Har hört talas om en liten fest imorgon, och mixen av folk som kommer delta känns inte helt okej om ni frågar mej. Ja jävlar, jag vet inte riktigt vad jag ska säga men det kan komma att bli ett par intressanta dagar framöver..! ;p Jag känner mej lite smått dum i huvet som satt mej i denna situation, men det är ju kul om jag kan roa någon iaf. Och det vet jag ju att jag kan. Skadjeglädje, det kommer man långt på! Och sen ska jag erkänna att jag hade tyckt detta var en otroligt rolig situation om inte jag själv varit lite smått huvudroll i skiten ;p

Ikväll var jag även mogen och betedde mej lite smått vuxet. Fick ett sånt där sms som man önskar att man aldrig fått eftersom man inte vet vad man ska svara, men jag tog tjuren vid hornen (man får använda såna töntiga uttryck när man är så vuxen som jag) och slängde ihop (ja okej, de tog mej ett X antal timmar) ett hyfsat godkändt och bra svar. Just för stunden känns det som man är världens sämsta människa, men det är ju faktiskt mest schysst i längden ändå.. att vara ärlig alltså, hur jobbigt de än är. Lite stolt över mej själv är jag ändå, jag gör ju sakta men säkert små framsteg, och jag inbillar mej att detta gav mej ett par vuxenpoäng iaf :)

Idag var dagen som firandet av en kompis förvandlades till "vi kommer förbi en liten sväng sen" som sen förvandlades till "jag springer in och säger hej"... Lite synd att det har blivit så, men är väl egentligen inte särskilt förvånad, och ska jag va ärlig så passade det även mej ganska bra också just idag. Hade annat för mej helt enkelt ;p Nej, det där lät hemskt men det blir ju lite så, vissa är det inte riktigt samma sak med längre.. vissa kommer man aldrig växa ifrån (tack och lov!!!)

Nu ska jag lägga mej och sussa. Imorrn är det skola igen, redovisning såklart. Funderar faktiskt på att läsa lite innan jag somnar ;p Dröm sött!

Liten Rapport, Sådär

Som ni märkt har jag inte bloggat på ett par dar så ja får väl ta en liten snabb-rapportering här av vad som hänt sen sist. Ni vet ju redan att jag lever ett väldigt spännande och händelserikt liv, så håll i er ;p

Lördag:
Började dagen med en promenix me mamma och sen hem för lite paketinslagning. Hade ju hyfsat många paket att slå in och det kändes nästan som en liten tjuvstart inför julafton. 

                                                                             

Sen var det nästan dags att börja fixa sej inför kvällens bravader. Förstår inte att jag alltid lyckas bli stressad och ute i sista sekund. Jag har alltid hela lördagarna på mej, går bara runt och drar liksom. Och ändå, ändå blir det alltid stressigt, det slår aldrig fel! Men jag hann iaf och begav mej mot bussen som skulle ta mej till kära Katherine. Där bjöds det på passionsdrink, mm den slank ner! Thanks, Kejtrin ;D Sen stressade vi vidare till Elin och tog oss kvällens första Ragnar. Det skulle visst bli en del även denna kväll och varken jag eller Elin klagade. Jag kanske ska passa på att be om ursäkt för att jag ständigt tjatar om denna Ragnar, men det är lika bra ni vänjer er. Han har lätt kvalat in på min bästis-lista och kommer antagligen få fortsätta umgås med oss ett bra tag framöver ;D

Hos Maria var det riktigt bra drag och alla verkade trivas. Mycket trevligt folk och jag och mina följeslagare var väl på topp skulle man kunna säga. Vi körde matt-tricket, Elin höll tal och vi lekte kärleksscen med en dörr. Ni hör ju själva hur festliga vi är! Eller ja.. nåt åt det hållet.


                     <-- På topp va de!      Jag och värdinnan -->   

Hamnade på Nöjes även denna kväll, och där var det helt okej. Shakade loss i schlagerbaren först, grattis-kramades med Mickis och sen stötte jag på en.. jaa.. va ska man kalla det... En bekant? Ett gammalt ragg? En vän? :S Skit samma, jag och K pratade ut (gjorde iaf ett försök till det) och det var väl på sin plats antar jag. Får se hur de blir me de där.. jag väljer att ligga lågt iaf! :D Tillslut hamnade även jag på rätt plats och smög mej ner under mitt täcke i elins säng.

Söndag:
Kan ni förstå känslan när man vaknar upp och möts av en egen nyckel? ;D Nu jäklar, nu är lägenheten vår och ni är välkomna hem till oss och hälsa på om ni vill! Haha, okej jag ska skärpa mej och sluta låtsas att jag också är tuff och bor på Herrhagen.. men iaf, det kan va bra att ha nyckeln, ifall den kommer till användning nån gång.. Jag och Elins nycklar brukar ju vara ett vinnande koncept! ;D (Förstår inte hur jag lyckades tappa in nyckeln genom brevinkastet sist, det blev dyrt och jävligt pinsamt men det löste ju sej även den gången)

Åkte hem och hade slappar-dag en sväng. Fick i mej både pizza och jordgubbar.. mm me like! Sen råkade jag bli inbjuden till stan av M och det nappade jag på tillslut. Blev ju faktiskt lockad me både cola och Jack Sparrow så ingen kan ju egentligen klandra mej ;D

Igår var det handboll, skola och studieväglednings-möte för min del.. Vet inte om jag blev helt klok på de där mötet, men lite gav det mej ändå.. Ska ge det en tid till, så får vi se om jag "plockar ner mina drömmar" till våren, eller vad hon mumlade om.

Nu blir det till att plugga lite innan jag fixar lunch. Ikväll får vi väl se vad som dyker upp. Kanske kan bli så att mitt täcke på Herrhagen ropar på mej, vem vet :) Hej hopp å ha de bra!


Fixar-dag

Japp japp, idag har jag haft en såndär duktig dag igen. Började dagen med att ge mej ut å springa en sväng, höll nästan på att komma bakåt vissa stunder, jäklar va de blåste! Sen har väl dagen mest bestått av städning och lite plugg. Jag har kommit på en grej, att jag är så jävla konstig när ja ska städa. Jag är egentligen inte så stökig av mej som man lätt kan tro när man ser mitt rum, och idag har jag verkligen kommit på varför. Jag börjar liksom helt enkelt i fel ände!! Jag kan få ett sånt där infall och komma på att "nu jävlar måste källar-trappen sopas, och bakom hyllan i vardagsrummet, där ska de minsann tas!" Och så gör jag det såklart. Städar det som ingen nånsin kommer att lägga märke till, men fint blir det och jag känner mej nöjd. Så fortsätter jag, dammsuger alla rum och tar gärna köket först. Där vill man ju ha de fräscht såklart. Och så fortsätter jag sådär, tills ja kommer till mitt rum. Då helt plötsligt tar krafterna slut! Det slår aldrig fel, jag orkar liksom inte va duktig längre och kommer på hur tråkigt det är att städa. Därför blir det lätt att jag får annat för mej just då, och jaa.. tänker att "får ta mitt rum mer noga nästa gång i stället"... Störd är vad jag är, ja menar, vem bryr sej egentligen om det blir städat längst in i skåpen varje vecka? :p Var även duktig och vattnade alla blommor. Sjöng extra fint för min Elvis. Konstigt nog verkar han gilla de, han har ju inte dött än iaf som alla andra.  
                                                                                                                         Elvis --> 


"Min" käre fastighetsmäklare ringde förut också och jag sa att jag bestämt mej för att inte köpa lägenheten. Synn sa han och avslutade med "då får jag hoppas att vi stöter på varann i ett annat sammanhang då, Josefin" Haha ja för fan, chansen är ju väldigt stor menar ja.. inte. Men men, ett försök till att va trevlig och det uppskattas ju alltid såklart!

När det var matdags slog jag på stort och vågade mej på pannkakor. Jag kan verkligen tala om för er att jag avancerar, minsann! Jag vet att ni är många som tvivlat på mej; jag och kök går inte alltid ihop om jag säger så.. men titta, visst ser de hyfsat fina ut iaf? Om inte annat så kan ja tala om att de var jäkligt goda, så de så!!

 
                                                                             


Nu ska jag slänga mej i duschen för andra gången idag, sen ska jag plugga lite till så jag kan åka in till stan med gott samvete. Det var visst mexikanskt som gällde ikväll, vem tackar nej till lite tacos å sånt? Inte jag iaf! mm, mums!

Ha en bra fredag!

Rosa Flickor Och Blåa Grabbar

Idag kommer jag börja skriva om något som säkert hur många som helst har skrivit om innan, men det är lite strunt samma känner jag. Idag när jag köpte en present och fick den inslagen så hejdade sig butiksbiträdet när hon skulle ta  det rosa snöret, och frågade "det är väl till en tjej va?"  Hon menade det vänligt och jag log och svarade ja, men ja måste ha sett lite fundersam och tveksam ut, för hon skyndade sig att förklara att egentligen spelar det ju ingen roll, men sånt där kan ju vara lite känsligt för vissa. Och jag förstår precis vad hon menar, fast jag tycker att det är sorgligt att det ska va så. Nu tror inte jag att min kompis tagit illa upp om hon fått blått snöre på sitt paket, men däremot är det värre för en kille att få nåt me tjejfärg. Sad but true, så är det! Om man är tjej kan man komma undan med de flesta färger, men det är sällan en liten kille kan komma i rosa, lila eller rött utan att få höra det bland sina kompisar på dagis. Självklart tycker jag att det är viktigt att jobba med dessa frågor, och mot detta, men samtidigt kan jag känna att det blir lite för extremt åt andra hållet också.

Jag tycker att det ligger många fördelar i att vara olika ibland också, vi är olika och det blir bara löjligt att förneka det. Problemet ligger i att inte de båda könen har lika värde och lika status. Varför tvinga en tjej att leka med bilar (bara för att göra något "pojkigt") om hon inte vill? Det viktiga är väl att man ger både flickor och pojkar möjligheten att leka med bilar eller dockor, och att det inte ska ses som något konstigt ifall nån väljer att göra det. En kille ska ha alla möjligheter att leka med det som anses vara typiskt tjejigt, men samtidigt ha rätt att få vara typiskt killig om han vill det också! Svåra frågor det där, men ibland tycker jag som sagt att vi gör det ännu svårare av bara farten..

Strunt samma, på bussen idag satte sej en kille (med nagellack, för övrigt) bredvid mej och drog upp värsta spelet. Det var som en liten TV, hur stor skärm som helst. Okej, jag är antagligen väldigt efter, men jag blev iaf hel-impad och måste erkänna att jag smygkollade en hel del när han satt å spela ;p

Efter bussfärden hemåt så tog jag svängen förbi banken och lekte lite vuxen. Trevligt möte (bara för att jag är såå tajt med min bank-kvinna!) Det var hypotek hit och amorteringar dit och jag förstod nästan allting. Yes.

Imorrn är det sovmorron och fixar-dag som gäller. Sen vankas det nog lite mys på Herrhagen fram emot kvällen. Känner att jag borde joina sällskapet, på sista tiden har jag bara varit med när det vankats alkoholhaltiga drycker, och det känns inte helt okej.. Nej, imorrn är det mys och nyktert för Josefin som gäller! Spriten spar vi till på lördag, då är de stor-fest på gång upp på KRP. Den här lördan har jag sett fram emot länge nu :D Maria ska firas i efterskott och förhoppningsvis kommer även Mickis förbi så man kan fira henne på den stora dagen också. Om det blir så, så innebär det att hela närmsta sväng-gänget befinner sig på samma plats vid samma tid. Kul, kul, kul säger jag!!





Gonatt gonatt :)

                                                           Ett rosa och väldigt tjejigt hjärta, såklart!  


Solen I Ögonen

Det är precis så det har känts de sista dagarna, jag har solen i ögonen och skuggorna bakom mej trots allt. Och gissa om jag trivs med den känslan!! Extra mkt så kände jag igår när ja va ute å sprang; solen lös sådär fint över älven och de va nästan så att jag njöt av att va ute å springa.. (Jag sa nästan) Men faktiskt, jag kände mig sådär glad och lite fånigt fri som man kan göra ibland. Det är så skönt att kunna göra vad man vill utan att tänka på hur en viss person reagerar, utan att känna sig skydlig och behöva förklara, och faktiskt kunna tänka på vad jag själv vill i första hand... Det är på tiden! Såhär bra som det känns nu på bara de senaste veckorna har det inte gjort på över ett år...

Har även gått å blivit värsta TV:nörden, men de kanske blir så när hösten kommer. Idag va de ju Bonde söker Fru och Mia och Klara som jag va tvungen att se. Herregud, säger ja bara! Haha va roligt.. och så patetiska och sorgliga de där två brudarna är.. haha de värsta är ju att man nästan känner igen sig ibland, haha va säger de om en själv? ;p

Min lunchdate med elin blev inställd idag eftersom hon hade bättre saker för sej... jahapp tänkte jag och gjorde lite pyttipanna istället. Glassigt värre. Men de kanske va lika bra. Jag har insett att jag inte direkt är rikaste tjejen i kommunen just nu, så jag ska faktiskt försöka leva billigt ett par dagar framöver. Fan, hade ju inte räknat med att behöva köpa kurslitteratur, hade liksom förträngt det.. mkt mkt mkt roligare att köpa andra saker ju! Antar att jag inte är ensam om att tycka så...

Skum känsla att komma till skolan idag och vara förberedd och verkligen ha gjort allt jag skulle. Usch det låter hemskt, förr var jag alltid så duktig och gjorde allt och lite till. Vet inte vad som hände, kanske slog det över eller så bara tröttnade jag, för nu är ja minsann inte lika duktig längre. Tyvärr kan jag tycka ibland.. men så är de väl, de går väl upp och ner. Snart kommer nog all ork och lust tillbaka och då slår jag alla med storm! Sen är det ju faktiskt så att vi inte har de alltför hårt i skolan just nu, trodde uni skulle va mkt värre. Hade redovisning förra veckan iförsej, alla andra pluggar till tentor hit och dit medan vi fick göra en poster och äta vindruvor och godis. Haha, snacka om lagomt seriöst ;p
                    
                                                                              
                                                                           Vår mogna poster


Imorgon blire möte med banken. Ska kolla upp lite grejjer, även om jag är tveksam så kan det va bra och ha lite koll. Vill ju så gärna hitta nån fin lägenhet å flytta till, men frågan är om det är smart att köpa nån... jag menar, jag är student och har inte ens nån fast inkomst så känns lite sådär att dra på sig stora lån... Kan inte nån bara komma dragandes med en stor, fin och asbillig 2:a med balkong mitt i stan och liksom bara ge den till mej? Bara för att jag är så jäkla bra och förtjänar det! ;p Haha, ja drömma kan man ju alltid... :D

Grannfejden

Okej, ni kan kalla mej ytlig om ni vill, men Grannfejden är ju det nya måste-se-programmet!! Haha, ja egentligen ska man väl inte skratta för det är ju hemskt för människorna som bor där och lever mitt upp i det, men va ska man säga? Den ena mer lömsk och hatisk än den andra... Medlare kanske vore nåt att bli tänkte jag, men kom snabbt på mej själv med att... neej tack, verkligen inte! Den kvinnliga medlaren sa ju knappt ett ord ens, förstår inte riktigt vad hon bidrog med.. Ja herregud, kan knappt bärga mej till nästa veckas program, då skulle de visst upp till Dalarna och "medla". Och nästan roligast av allt var ju att det inte ens blev nån medling, hela program-idén sket ju sej (även om Robban och gänget försökte sejva situationen lite smått me skumpa ändå)

Idag har det varit en lite annorlunda dag i mitt liv måste jag säga. Hade hemstudier idag och gjorde igår en hyfsat lång "måste-göra-lista". De vanliga hemstudie-dagarna i mitt liv brukar jag ägna åt att slöa framför datorn och gå runt med stor ångest över att jag inte gör nåt av det jag borde, men idag sörrni, idag var dagen jag faktiskt gjorde det jag skulle! Jag ringde viktiga samtal, var ut och sprang på morgonen, lagade mat, tvättade och tillochmed pluggade lite grann... Gissa om jag är nöjd med mej själv :D Så nu kunde jag med gott samvete fixa fruktsallad och tända lite ljus, och sen bara hänga framför tv:n och se alla otroligt djupa program som visas där.


Imorgon blir det till att plugga, åka in till stan och luncha med elin och sen vidare till uni och göra grupparbete. Jag lever ett sånt fantastiskt spännande liv, som ni hör! Kanske borde sluta skriva nu så ni inte blir alltför avundsjuka på mitt roliga liv. Jepps, så får de bli. Sov gott!




Där är hon ju, tjejen
med det roliga livet.
Ni ser ju själva hur
kul hon har!


Vidrigt Var Ordet

Oh my God säger ja bara! Tror ni inte idioten (alltså jag, i detta fall) gick till matsalen idag och köpte värsta goda köttgrytan me bacon i.. mm tyckte jag och satte tänderna i köttet som självklart inte va nåt gott kött utan nån jävla levergryta. Fy faaaan säger ja bara! Förlåt, jag vet att det finns människor som gillar lever, och good for you, jag är glad för eran skull, men personligen tyckte jag att det var bland det vidrigaste jag smakat. De va bara att slänga skiten och vackert ställa sig i kön igen å köpa ny mat. Personalen måste trott att jag var hungrigast ever, men det sket jag i kände jag. Bläää!

Annars är läget bra bra bra. Mina handbollstjejer tränar på flitigt och vi har snart seriepremiär. Jag tycker att det hela tiden går framåt och i mitt huvud har vi redan vunnit serien ungefär. Kommer ju bli så besviken den dagen när jag upptäcker att alla andra lag också kan spela handboll.. men va fasen, då har jag iaf trott på oss till en början :D

Sov hos konstapeln inatt, alltid lika gemytligt. Fixade tacos och såg på Topmodel, Ensam mamma söker och lite andra otroligt givande program på tvn. M som kom förbi en sväng klagade men va fasen. Ingen tvingade honom att stanna kvar, och det upplyste jag honom om också. Men minsann, vem var det som valde att stanna kvar? mm precis ;D för övrigt så va de lite otippat ändå att vi fick besök, men jaa.. va ska man säga. De blev ju lite småtrevligt iaf. När vi blev själva så fortsätte vi vår mogna kväll (vi har en tendens att vara så jävla omogna... tillochmed vi själva känner att de går lite överstyr ibland...) Men mestadels av tiden, så anser nog både jag och elin att vi är jävligt roliga helt enkelt. Två töntar är bättre än en tycker vi, och töntar på tillsammans!

                                                         
                                                                                                                             
                                                                                                                     Italy 05. Såhär roliga är vi, typ
                                                                                                                                                      



Nu blire till att runda av här. Det är ju en dag i morgon också, som ni alla vet. Hejhopp!

Bio

Inledde dagen med krattning och tvätt. Är jag inte en ängel till dotter, så säg. Sen har det väl mest varit lugnt, tog en sväng till IKEA med mamma, och sen var det bio som gällde. Såg den nya svenska filmen, Järnet änglar. Okej tyckte jag. Ett litet extra plus fick den såklart eftersom Alexander Skarsgård var med på ett hörn. Jäklar vad man har dreglat över honom genom åren ;p

På dagens kill-front ser det lite olika ut. Har avböjt en fika, undvikit att svara på bio-förslag och lovat en gammal goding att snart dyka upp i hans stad. Haha, fortsätter jag såhär, så verkar ja ju nästan poppis ;D

Nu är de snart läggdags för mej, imorrn blir de date med konstapeln. Elin + Jossan + tacos = sant, ska ni veta!!!
Men innan jag avslutar så måste jag ju självklart bjuda på ett kort på moi och min nya frisyr. Förstår att ni knappt kunnat bärga er av nyfikenhet ^^ Så, håll i hatten! (okej, jag är otroligt mossig i mitt språk, jag veeet)



Gonatt gonatt!

                               


Värsta Kocken

Lugn men dyr dag idag. Var hos frisören, 1200 kosta de, och då fick ja ändå 10% på de riktiga priset.. Shit, va dyrt säger ja bara! Vet inte ens om jag blev speciellt nöjd, men men, man vänjer sig väl.. hoppas jag. Åkte iaf hem efter klippningen och gjorde potatisgratäng med kött till la familia. Blir nästan lite impad av mig själv, ja menar, ja är inte direkt känd för att vara nån höjdare i köket, men vänta bara. Det tar sej! ;p

Klassfesten igår var kul, precis som jag trott. Det var bra drag hos Per; vi hann med att köra två olika tävlingar, snacka lite skit me alla, och jag lyckades även dra iväg ett skumt sms. Haha, självklart skickade jag ju till helt fel person, men va fasen. Jag står ju för det jag skrev, ja menar, det ÄR "så gott när man kan sitta på en toalett alldeles själv och sjunga lite på beatles". Haha, alltid lika pinsamt att skicka fel.. Men det kunde ha blivit ännu mer värre! 

 Sen ramlade vi iväg till Arena för att dansa lite. Va väl ingen höjdare först, men sen blev det bättre, både på folk-och musik-fronten. En lyckad kväll me roligt folk som sen slutade med kebabrulle (den där gröten kommer när jag flyttat, jag lovar ;p) och övernattning på KRP. I matkön hann jag även med att skälla lite på en idiot som trodde han ägde världen. Man kallar inte tjejer för slynor hit å dit!!! Jag blir så trött på sånt där, visst jag svär väl också i onödan å sånt ibland, men vadå, varför använder man vissa ord bara sådär? Helt utan anledning, oftast till personer eller i situationer det inte alls passar in överhuvudtaget? Som den gången på gymnasiet när en i min klass började skälla ut datorn för att den inte funkade. "Din mamma är fan en hora!" skrek hon. TILL EN DATOR, liksom. Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga, men vet iaf att datorn inte funkade ett dugg bättre efter det. Okej, nu låter jag som värsta tråkiga kärringen, men så tycker ja iaf. Strunt samma, kvällen var riktigt kul och nu är de bara att se fram emot nästa klassfest! Har ju bestämt att vi ska ha klassfest första torsdagen i varje månad, men jaja, vi får väl se hur de blir me den saken ;p

Dagens buss-händelse innebar att buss-chaffisen slängde av en tjej. Vet inte helt hur det gick till, men avslängd blev hon iaf, och chaffisen var sur och arg som ett bi. Haha, skräll att jag är med om både det ena och andra på bussar. Jag tycker det är nåt skumt nästan varje gång man åker buss, vi ska inte ens gå in på hur givande det kan va att åka nattbuss till Forshaga på lördags-nätterna ;D

Ikväll har LÄSK kändisfest, och det lät som de skulle kunna bli en skitkul kväll! Haha, jag vill också gå på maskerad nån gång å ha nåt roligt utklädnings-tema. Vore ju hur kul som helst ju! Måste fasen fixa en sån nån gång, förra gången vi fixade stor fest blev det ju hur lyckat som helst, så varför inte göra om det? ;D



nu ska jag kolla lite på vem som åker ut ur IDOL, sen blir de nog till att lägga sej. Imorrn lutar det åt lite IKEA och bio på kvällen. Mys! Sov så gott


                                                          
                                    Maria & jag                          Per, såklart!                           Tina & jag


Om Precis En Månad...

... så är det dags! Lars W spelar här i Karlstad, så nu har nedräkningen börjat på allvar! Och en månad senare, 5 dec, är det dags igen... Hej Örebro, här kommer Ohlson/Preisz! Eller rättare sagt, hej Lasse. Vi är här nu. Haha..

                                                                                       

Sov över hemma hos "oss" igår igen (börjar bli en trevlig tisdags-tradition). Och tänka sig, jag somnade inte i soffan kl nio utan vi höll nämligen på att skruva å fixa hela kvällen. Gissa om det blev bra! Allt gick som smort, förutom ett par små detaljer hit och dit, men vem märker det? Skulle faktiskt vilja gå så långt att kalla både mej och elin otroligt händiga. Vilket vinnar-team vi är! Dreamteam, inget snack om saken! Innan vi satte igång att skruva så var vi självklart och inhandlade sakerna på IKEA, och där passade vi på att klämma i oss underbara köttbullar för 16 spänn och ta en hel del mogna kort. Det var väl ingen som trodde nåt annat om oss när elin gjorde sin stora IKEA-debut ;p Jag drog vagnen och skötte mig så bra så jag tillochmed fick ett eget täcke inhandlat! Det ni, det kallar jag löne-förmåner. Okej, 29 spänn kosta det (och jag har lovat att dela med mej om nån annan skulle råka behöva det nångång) men va fasen, det funkade utmärkt. Jag sov som en gris inatt.

Det klev på en mycket bestämd och irriterande dam idag på bussen jag åkte med hem från stan. This could be fun! tänkte jag, och tjuvlyssnade så mkt jag kunde. Typ såhär lät resan:

- Kan mina barn åka med mej på mitt kort? För vi har inga kontanter på oss?
- Ja, absolut, bara du har ett värde-kort! svara chaffisen
- Ja, nej alltså jag har ett VISA-kort såklart. Och där har jag massa pengar, men de finns ju ingen jävla bankomat här i närheten så du får ta de på kortet!
- Okej, fast tyvärr tar vi inte VISA-kort på bussen. Jag är ledsen men du måste ha en bussbiljett.
- Men va fan. Okej, då får vi göra såhär. De får åka med ändå, sa kvinnan och började gå mot sätena.
- Men så kan du inte göra. Du måste ha biljett för att få åka med på bussen säger jag ju. Vad gör du annars om de kommer en kontrollant?
- Det kommer ingen jävla kontrollant!! Jag åker här varje dag och mina barn ska minsann få åka med!

Tillslut fick busschaffisen iväg henne till resecentret, och skulle precis åka när de kom springnas. Tydligen hade de lyckats fixa det på nåt vänster och de kunde åka med.

- Jävla moderatsamhälle det här! sa dottern, ca 12. Visst mamma, visst är det moderater här i den här stan?
- Ja du har så rätt. Jag tror ABSOLUT att det är moderater som styr här. Va fan är det för nåt samhälle? Såg ni att pensionärer hade billigare biljett också? Det är ju inte klokt! Sånt jävla egoist-samhälle, det är vad det är! Jag ger mej fan på att man får betala barnvagns-avgift om man ska åka med barnvagn. Herreguuuuud! I sthlm åker man minsann gratis med barnvagn, det är precis så det ska va!

Och så fortsatte hon sitta å svära å berätta för sina barn om hur dåligt Karlstad var, och att detta var ju det värsta hon varit med om. Hon gnällde också på att bussarna i Karlstad alltid va försenade, och visade för barnen att vi låg tre minuter efter tidtabellen även idag. Men haha, tänkte jag. Det var ju henne och hennes barn vi fick stå å vänta på, eftersom de va de som krångla när vi skulle åka. Och sen när vi närmade oss där de skulle av så sa hon till barnen. "Hit med telefonen, jag behöver ringa!" Inget av barnen hade pengar på sin mobil, men däremot sa sonen "jag har hundringen i plånboken, för jag har inte fyllt på mobilen än". Jaha, då HADE de ju pengar ute! Vilka jävla idioter vettu, jag blir så trött :p Snacka om att vara egoister och försöka snylta!


Idag blir en lugn dag annars. Ska iväg å handla och göra lite mat tänkte jag, sen är de handboll som gäller. Imorrn är det redovisning i skolan, vår grupp blev hyfsat nöjda med den figur vi gjorde igår. Ska bli kul å se allas arbeten, för vi har nog gjort väldigt olika.. Kanske borde läsa på lite ikväll om det jag ska säga.. :p

Imorrn fressten, är det "klassfest" igen! Haha, bestämde att vi skulle ha de den första torsdagen i varje månad. Haha, får väl se hur de blir med det.. ;D fast de är ju inte bara klassisar som är välkomna, utan massa andra studenter också. Plus lite extra VIP-folk ;) Ha de gött!

RSS 2.0