Grattis Mamsen!!



Idag har vi även firat världens bästa mamma! Finare människa
får man leta efter... grattis på 46-årsdagen, mamsen. Hoppas
du är nöjd med din dag ♥


Chokladisar


IMORRN ÄR DET DAGS!!!!!! :)


Silly. Happy

 Jag har mått så bra idag!!!!

Vi hade det lugnt (!!) på jobbet och jag kände äntligen som jag gjorde i våras och innan dess - det är ju såhär det ska va! Det är ju såhär det ska kännas när man jobbar med det jag gör. Jag har hunnit prata med barnen, sett barnen, ägna mej åt dem utan att ha andan i halsen å 4 andra saker att göra samtidigt.

Dessutom har jag struttat runt med ett fånigt flin på läpparna. Jag är så kär!! ♥ Och jag är sååå lyckligt lottad som har så många fina människor omkring mej i min närhet; både släktingar, vänner och pojkvän. Tack för att ni finns, ni får mej att må bra! :)


Årets Önskelista

Slänger passande nog upp årets julklapps-önskelista såhär på 1:a advent. Vet att ni är många ivriga som väntat; så varsågoda:

* Presentkort från "Personlig almanacka"

* Biljetter till Putte i Parken

* Showerscrub från Body shop, jordgubb

* Peeling-handskar

* Ögonbrynspenna från Isadora "Light brown, nr 22"

* Plånbok

* Presentkort på Åhléns

* Puder från Lumene, nr 3, "Artic Glow"

* Låda att ha olika tesorter i 

* Vit smyckes-låda från Boulevard

* Nya raggsockor


Hellton Cup!

Och så var det dags för årets Helton cup!! På pappret ser det riktigt tufft ut, men vi har ju ett guld att försvara och har ju överraskat förr... så håll tummarna för oss i helgen, det behöver vi!!!


Kort från förra året :)


R.P. Upp I Dagen

På sistone har jag upptäckt att jag blir mer och mer likt min käre morfar för varje dag som går!! Min morfar är ju en vän av ordning, han sorterar, märker allt han äger och har, och han köper alltid på sej reserver eftersom det är så "otäckt"(uttalas på bred värmländska för bästa effekt) när saker och ting tar slut.

Häromdan när vi va och handlade så plockade jag på mej tacokryddor "just i fall att", trots att jag nånstans i bakhuvudet visste att jag faktiskt redan hade kryddor hemma, eftersom jag alltid tänker precis så. Ändå vågade jag inte riktigt chansa, så jag slängde ner ett 3-pack i korgen. Det är ju sååå bra att ha, menar jag! När jag sen kom hem och rensade lite i mitt förråd så hittade jag inte mindre än 4 förpackningar med tacokrydda... :P Aja, nu har jag iaf! Och dessutom slipper jag bli stånas utan när jag väl ska använda det, för det är otäckt det ;D


Effektiv Var Ordet

Idag har jag varit fantastiskt effektiv! Slutade nämligen tidigt på jobbet (tack och lov, det är hysteriskt mkt att göra just nu..) och har hunnit med massor sen dess. Först gick jag hem och sov en timme och det var sååå gôtt! Var så länge sen jag hann "power-nappa" så jag hade nästan glömt bort hur lovely det är!

Sen drog jag igång med lite städning inför helgen. Äntligen är det dags att advents-fixa! Och i år har jag slagit på stort och köpt nya julgardiner :) Så nu har jag bland annat nyrensat skafferi, dammsugit&skurat, sorterat viktiga papper och betalat räkningar. Jag (E var också med, förstås) hann tillochmed att åka ut till Maxi och handla inför helgen. Snacka om vuxenpoäng - det är inte bara att man planerar helgen, utan även att man åker dagen innan värsta fredagsrushen.. Rutinerat, skulle jag vilja kalla det! ;P

Nu ska fila lite på Årets Önskelista, och även pyssla lite med hemlisar ;D


Let It Snow!


Gammal bild från när jag och Elin gjorde "Kaj på Svaj" back in the days.
Undrar när vinterns första snö kommer..?!? Jag sätter en peng på 27:e nov, alltså
nu på söndag.. Vad tror ni? :)


Snörvel

Tung i huvudet, värkande rygg, hostig och snorig...det är väl ungefär hur jag känner mej just nu. Men med hjälp av några timmars underbar sömn så ska det nog bli ordning på detta - har nämligen ingen större lust att bli sjuk nu! (När har man det, liksom?) Usch. Nej, nu ska jag krypa ner i sängen, tror minsann "snigeltussarna" ska få följa med mej ner under täcket... sexigt värre, med andra ord!!


GLÖGGFESTIVAL 2011

Så var det söndagskväll igen och ännu en bra helg har passerat. Den har bland annat innehållit:

- Trevligt fredagshäng med E´s vänner i fredags,

- Handbollsvinst med tjejerna igår

- 6:e upplagan av GLÖGGFESTIVALEN

- Parhäng med Maria, Viktor och lilla Alice

- Middag hos mamsen




Ungefär här borde 10 kort från den fantastiska gårdagskvällen läggas upp, men nix. Glömde kameran :( Måste bli bättre på det där med kort igen!!


"Hej Polisen, Det Är Jag, Igen"

Gårdagen blev en bättre dag än onsdagen. Iaf tills jag kom hem från jobbet och fann en faktura från "Klarna". Tydligen hade jag beställt online.pizza för 500 kronor. Icke!! Men förstod direkt att jag blev lurad den där gången vi satt hemma hos Elin och jag fick ett samtal från nån som hade "råkat skicka fel" osv.. dags att sluta va så blåögd och tro gott om alla, kanske?

Men men. Några samtal och en polisanmälan senare så verkar det lösa sej... Tänk att det där med polisanmälan börjar bli lite av en vana för min del nu. Har inte haft nåt att göra med polisen på 26 år och nu har jag gjort två polisanmälningar på mindre än 4 månader.. shit pommes frites vilket spännande liv jag lever!!


Nya Tag

Sådär ja. Efter lite sovmorgon och fulle med bland annat Tropicana-juice så känns det bättre. Idag ska bli en bra dag! Ikväll blir det en senare jobb-dag än vanligt; först ska vi stanna kvar och jobba lite extra och sen bjuder jobbet på mat. Gôtt!

Och kanske ännu skönare: imorrn är det  f r e d a g. Hur kan veckorna gå så fort..?!


Stress...

                                                                         Jag vill inte va en grinig fröken.

                                                                         Jag vill inte va en tjatig fröken.

                                                                         Jag vill inte va en arg fröken.

                                                                         Jag vill inte få ont i magen.

                                                                        Jag vill inte få ont i huvudet.

                                                                  Jag vill inte få tårar bakom ögonlocken.
 
                                                                   Jag vill inte va en lättirriterad flickvän.

                                                               Jag vill inte va en kompis som aldrig hör av sej.



Men vissa dagar, alltså. När det är 17 barn redan till frukost, 18 till lunch och 17 kvar till mellis. När man inte ens hinner gå på toaletten förrän efter 7 timmars arbetstid. När man stressar runt som yra hönor och inte hinner hjälpa barnen och prata med dem så som man vill. När man hinner åka hem ett par timmar för att sen vända och åka tillbaka på några timmars handboll. Då känner man sej som en ganska värdelös fröken och flickvän och kompis. Men imorron blir det bättre!!


Den Som Lever Får Se..

En av våra 5-åringar vid maten idag:

- Du, fröken... ibland undrar jag vem jag kommer att bli gift med när jag blir stor..

Jag fnissar lite och frågade:

-Hihi, jaså, gör du?

Han tittar allvarligt på mej och sen suckar han:

- Ja, alltså, jag undrar vem jag ska gifta mej med när jag blir stor. Men det är väl sånt jag inte behöver fundera så mycket på, förstås!

Hm, undrar om föräldrarna till denne unge man ibland tycker att han har lite väl många tankar och funderingar, haha. Tänk, vilka små sötägg man jobbar med! :)


Häljja

E står i köket och lagar mat medan jag sitter i soffan med datorn och en skål "Sourcream dill-chips". Vi har liksom delat upp det så; var och en gör det de är bra på.

Idag har vi varit hos morfar och firat Fars Dag (Firade ju min pappa redan i fredags med en väldigt mysig och smarrig middag på Frost). Innan dess hade jag handboll; mina tjejer slarvade lite men gjorde ändå en ganska bra match och vann stort. Igår var det tjejhäng med några av de bästa; först var vi på "Unna Dig-mässan" på CCC och sen cyklade (!!!) vi hem till Teta där hon bjöd på tacos och efterrätt. Smarrigt värre!

Nu avslutar vi denna braiga helgen med lite levande ljus och lite mys i soffan!


Frost

Ikväll väntar middag på Frost :) Jag och Jesper ska bjuda pappa eftersom det är Fars Dag på söndag och han jobbar då. Jag har aldrig varit där och ätit förut men har hört många som varit väldigt nöjda med maten, så det blir spännande! Kul med lite variation från Alfies känner jag, brukar annars bli att vi hamnar där :p

Trevlig fredag på er, alles!! ♥


Påssjukan?

I början av hösten kände jag att jag faktiskt började få nog av min trånga, överbelamrade lilla etta. Så vad har jag gjort åt saken? Jo, tydligen så har jag mer eller mindre skaffat mej en "inneboende" som visat sej vara en baglady i klass med mej själv..


Men OK, det är inte bara ännu trängre och stökigare,
 det är rätt mysigt också ♥


Utvecklingssamtal

Idag hade jag utvecklingssamtal. Nowdays är det ju oftast jag som håller i samtalet inför barnens föräldrar, men idag var det min tur att stå i centrum. Det var egentligen mest ett "lära-känna-samtal" med chefen, men det kändes bra iaf :)

Imorrn har jag sovis, och det innebär att jag "får" unna mej att va uppe ända till elva-tiden!! Ska dammsuga och skura lite tänkte jag, och sen ska jag slänga mej i sängen och läsa lite. Hann även med en mysig fika tillsammans med Elin förut. Händer ju inte alltför ofta nuförtiden, men vi får se det som att det blir desto trevligare när det väl blir av. Någon form av "upplevelse-julklapp" ligger med andra ord rätt bra till även i år, eller vad säger du? ;P


Se Där, Ja

Man ska aldrig ha för bråttom med att ta tag i saker och ting, det är det jag alltid har sagt!!! Igår damp det nämligen ner ett brev från Polismyndigheten där det stod att jag kan komma och hämta ut 1 st. plånbok, 1 st. VISA-kort och 1 st. körkort. Se där ja, vilken tur att jag inte riktigt tagit tag i den där fixa-nytt-körkort-biten än ;P


Bilder Från Gran Canaria























Några favorit-bilder från Gran Canaria-veckan. Lovely!


Parigt Värre

 


Nu bär det av till Muraregatan för kvällsmys med lilla familjen Berglund/Paulsson.
Denna gång är det vår tur att stå för middagen, så därför tar vi fläskfilén
under ena armen och pannacottan under andra och ger oss iväg :)


Hemma!

Och så var man hemma igen då. Och tänk att det går så fort att komma in i vardagen igen.. allt är sej liksom så likt här hemma :P Jag och mamma har haft en otroligt underbar vecka tillsammans, men på nåt sätt är det alltid lika skönt att komma hem igen och träffa nära&kära och vara tillbaka till "sitt". Iaf i ett par veckor, sen skulle det väl inte göra nåt att åka iväg en vecka till, kanske... ;D

KORT RAPPORT OM VECKAN:

Dag 1:
Framme sent. Panik när mammas väska försvann, panik när vi fick reda på att vi skulle bli flyttade till ett annat hotell. Väl framme inne på rummet kunde vi slappna av - det hotellet visade sej va mkt finare än det vi bokat och vi hoppade genast i morgonrockarna som låg och väntade på oss.

Dag 2: Pool-häng (sällan man trivs så bra i poolområdet som vi gjort under dessa dagar!), middag i det lilla (med betoning på LILLA) centrumet och sen balle-mys i morgonrockarna.

Dag 3: Häng vid underbara stranden vid Amadores. Middag vid stranden och sen hem för lite "spa" och balle-mys i morgonrockarna.

Dag 4: Läs under dag 3.

Dag 5: Vi bestämde oss för att göra en utflykt och tog bussen till Maspalomas för att uppleva den fantastiska öken-stranden (eller va fasen de kallas) som vi hört talas om. Väl framme visade det sej att det inte alls var så fantastiskt. 6 km av gråsvart sand och jaa.... nudiststrand var det visst! Sand och snoppar överallt, med andra ord.. På kvällen bar det av till mysiga Guantanamo som vi läst om där vi mumsade i oss en smarrig middag.

Dag 6: Pool-häng och vattengympa! Sen gick vi in till Puerto Rico och besökte "shoppingcentret"... bara krimskram, ungefär som väntat. Återvände till hotellet vid 22-tiden, något av ett rekord för oss under denna vecka.

Dag 7: Åter igen valde vi att hänga vid Amadores. Underbara, älskade Amadores. Och det bästa av allt - i år var vi där INNAN de fått upp den bedrövliga julgranen... tack och lov för det!!

ÄNNU KORTARE RAPPORT OM VECKAN:

Sol. Bad. Mys. Morgonrock. Bacardi breezer. Vin. Böcker. Godis. Serranoskinka. Saknad. Solfaktor 20. Amadores. Spa. Raggsockor.


RSS 2.0