Lillebror Fyller 20!


Grattis underbara, älskade bror!
Förstår inte riktigt hur du hunnit bli så stor och gammal, men jag hoppas
iaf att du får en toppendag!

Kycklinggryta

Min kamera luktar kycklinggryta :( Fick smarrig mat på jobbet idag och eftersom det blev massor över så passade vi fröknar på att ta med oss lite mat hem. (Nej, det får man inte, men va fan. Så onödigt och bara slänga massa mat..) Jag la grytan i en vanlig liten låda och tänkte "det här kommer aldrig funka" innan jag la ner lådan i väskan. Och självklart tänkte jag rätt och gjorde fel; jag la ner lådan i min väska trots att jag misstänkte redan innan att det skulle läcka lite. Upptäckte senare under kvällen att min kamera låg i väskan och gissa om den va kletig.. mm, fräääscht! Men nu har jag tvättat den och provfotat, så trots att den luktar lite suspekt så funkar den precis som den ska :) Tur för mej!

Hurra För Maria!

Idag är det dags att gratta underbara Maria som fyller 25 år :) Hoppas du haft en toppenbra födelsedag!!! Vi syns på lördag ;)




Birthdays

Efter jobbet bar det av raka vägen hem till morfar där det vankades smörgåstårta och lite släkthäng. Morfar fyller nämligen 75 år idag och hade lite kalas hemma hos sej :) Det är många födelsedagar nu; imorrn är det fantastiska Maria som blir 25 år och på torsdag är det min älskade bror som fyller 20...! Alltid kul med födelsedagar! Tyvärr kommer jag inte kunna att fira Jesper eftersom vi jobbar om varandra och han bor i Sthlm nu, men på lördag ska vi iaf fira Maria ordentligt ;)

Nu blir det raka vägen till sängen för min del. Klockan ringer 04.45, öppning imorrn med andra ord... sov gott!

Ljus Vs Mörk

Påminnelse till mej själv: Boka klipp + färgning på salong snarast! Jag vill bli brunett igen :) Jag gillar att variera mej lite och det känns gött och tjusigt att va lite ljusare i håret under sommaren, men jag trivs nog ändå bäst i mörkt hår. Tycker att jag passar i fler färger/klädesplagg också när jag är brunett.. Jag gillar det, helt enkelt :)

vs

Blandade Resultat

Hm, dagens matcher resulterade i ganska blandade resultat, skulle man kunna säga. Första matchen förlora vi med 10-14 (det var rättvist för idag var de bättre, men vi kan lika gärna slå dem nästa gång) och andra matchen vann vi med 49-0. 49-0, liksom! Det är sjuka siffror..! Vi gjorde alltså mer än ett mål mer i minuten.. inte alls kul att spela såna matcher heller, de ger ju liksom ingenting.. men men. Så kan det va ibland.

Nu blire sängen, är nöjd med helgen och känner mej snart redo för en ny arbetsvecka. Imorrn är det "stängningsdag" så då blir det planering av tema och verksamheten.. sov gott!

Seriepremiär

Nu ska jag åka å hänga med det här härliga gänget för idag har vi

seriepremiär!! Nervöst, spännande och kuuuul :)


Lite Träning För Magen

Vaknade 07.10 imorse och kände att "nee, jag måste försöka sova lite till". Somnade om och vaknade halv elva istället. HALV ELVA!! Kommer inte ihåg sist jag sov så länge, men gött var det :)

Igår hade vi lite personalfest, vi käkade middag och firade en av kollegorna som har fyllt 30 år. Det var ganska lugnt och så, men det var längesen jag skrattade så mycket alltså... vilket jävla gäng! Snacka om bra träning för magen; den ena hade värre historier att berätta än den andre ;P

Idag har jag däremot inga planer alls. Därför ska jag nu bädda ner mej i sängen igen och läsa lite tror jag. Får väl se vad som händer resten av dagen. Skön lördag på er! ♥

Städryck!

Tänk att saker och ting kan kännas så olika; för ett par veckor sen kändes det ganska tungt med jobbet, men nu känns allt mycket bättre igen. Det enda som stör mej nu är att det ska va så omständigt med papper hit å dit och att det ska va så svårt att få tag på rätt person när man väl behöver det. Vi har gjort en lååång lista på saker som behöver handlas till jobbet; problemet är bara att få tag på kontokort, rekvisitioner, personer som kan skriva under osv osv... för det känns inte som det är rätt läge att lägga ut med egna pengar så länge.. det handlar ju om ganska mkt pengar, och det känns inte helt riskfritt.. Man vet ju aldrig hur länge sånt där kan ta :p

Efter jobbet så åkte jag och mamma till Maxi och handlade, och när jag kom hem fick jag ett litet städryck. Det gäller att passa på när det slår in för det händer inte allt för ofta.. jag passade på att skrubba fläkten, tvätta ur kylskåpet, rengöra ugnen, torka listor + skåpsluckor och en hel del mer därtill. Det va längesen köket var så skinande rent, skulle man kunna säga.. Pluspoäng till mej!

Städrycken hade gärna fått fortsatt även in till de andra rummen också, men tyvärr räckte inte krafterna eller tiden till.. därför bänkar jag mej nu istället i soffan framför "Kungarna av Tylösand". Kvalitets-tv, som sagt..... ^^

"Om De Hittar Till Starten"..

Hahaha, va jag skrattade när jag hörde veckans reklam för "Skånska Hemmafruarna" för första gången igår. Man får se fem stycken leopardklädda blondiner som irrar runt lite vilset och så hör man en speaker säga:

"De skånska hemmafruarna ska ställa upp
i Gåseloppet - om de hittar till starten vill säga".


Den här reklam-snutten är fantastiskt kul av två anledningar tycker jag. Dels för att de verkligen upplevs som en smula tappade och jag kan se dem framför mej när de trippar runt i sina high heels under loppet, men också dels för att jag vet ett par tjejer som faktiskt befunnit sej i just denna situation... :P Det var iförsej inga leopardkläder inblandade då, men de två tjejerna var rejält stressade över att de var anmälda till en orienteringstävling och att de hade lyckats gå vilse redan innan starten..... hahahahaha. Bra jobbat!

Vi slänger in en bild på mej och Elin, för det

tycker jag passar till detta blogginlägg... ;p


"Balle-häng", Vin Och Lite Dans

Marias balle funkade jättebra att hänga på under hela kvällen

Om man bara är två och ändå vill ha kort som visar hur kul vi har får man helt enkelt ta på sej själva!

Kvällen fortsatte sen på BMB där det blev dans och drinkar

Och ja, nånstans efter det här kortet togs så var det dags för oss båda att vingla hemåt...

 

 


Så Va Det Gjort

De allra flesta är rörande överens om att det är både vår skyldighet och

vår rättighet att få gå och rösta, och nu har även jag dragit mitt strå till

stacken. Jag är inte helt säker på att jag valde rätt, men jag vet att jag

hade varit lika tveksam om jag gjort annorlunda..


Parti Eller Block, Det Är Frågan

Efter ett par timmars sökande på tv och internet så har jag nu kommit fram till att det här helt enkelt är skitsvårt!!! För hur gör man när man är ganska säker på vilket parti man vill rösta på, men anser att det ingår i helt fel block? :p Förstår att det låter lite motsägelsefullt (det är det väl också) men det är i alla fall så jag känner.. Så, hur bestämmer man sej egentligen?!

Gjorde för övrigt det där testet på SvD sida också; "Valkompassen". Och jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mej till resultatet. Egentligen är det säkert jättebra men lite överraskande kom faktiskt SD högt i topp för mej och de partier jag tidigare valde emellan kom väldigt lååångt ner. Om jag säger såhär, SD är väl det enda parti som jag hela tiden vetat att jag absolut inte ska rösta på :p

Röd, Grön Eller Blå Eller Vad..?

Ikväll var kvällen (ok, jag har tänkt det ett X antal gånger nu, men ändå) som jag skulle sätta mej in i politiken lite mer och bestämma vad jag tycker, men så blev såklart inte fallet. Det är ju faktiskt dags att rösta nu på söndag och i år har jag lovat mej själv att inte bara gå efter trevlig frisyr/mysig dialekt osv.. men att de ska va så svårt liksom! Det är ju inte så liksom att nån av dem säger "jo vi har en del bra grejjer, men det här å det här å det här är faktiskt skit så du kan välja bort oss egentligen" Aja, jag hinner väl bestämma mej! Har ju ett par dagar på mej ;p

Istället för att ägna fredagskvällen åt politik så gick jag direkt till mamma efter jobbet. Jesper var hemma en sväng så jag ville ju självklart träffa honom (och att mamma bjöd på mat gjorde ju inte saken sämre..) och krama lite på honom. Han har fått jobb i Sthlm och jag är sååååå glad för honom!!!!!! Bara att hålla tummarna för att det är ett bra jobb och att han kommer trivas med det han ska göra :)

Nu ska jag fixa lite här hemma, sen blire väl sängen... Bra å lägga sej i tid idag tänker jag, för imorrn blire nog fest! :D

Nybakat!

Fick ett sms av Elin när jag jobbade där hon bjöd ner mej på nybakade brownies. Med tanke på hur jag slarvat på sistone så var inte jag sen att tacka nej, så vid åtta-tiden gled jag ner till grannen för lite onsdags-häng. Vi åt såklart inte bara nybakat utan ägnade även kvällen åt att se på tv:n. Vi fick till en skön blandning mellan "Utfrågningen" (vuxenpoäng) och "Kungar av Tylösand" (lite mindre vuxenpoäng), haha. Bra kombo! Kändes lite som "vi ser väl på Kungar av Tylösand va? Det får ju inte bli för seriöst ändå..."

Så. Efter kvällen kan jag konstatera att Elins brownies var jävligt goda, att veta vad man ska rösta på är jävligt svårt och att de som medverkar i "Kungar av Tylösand" är jävligt.. aaa, va säger man... extrema :p

Jag bakade ju till föräldramötet i måndags och sparde lite

sockerkaka längst ner på ugnsbotten. Valde dock av nån anledning

att inte ta med detta ner till Elin ikväll....


Till Mig

Efter en 15 timmars lååång dag av både jobb, städ hos morfar och föräldramöte så kom jag äntligen hem och möts av en apotekspåse som hängde på min ytterdörr. Blev såklart väldigt nyfiken och skyndade mej in för att kolla va påsen innehöll. Däri låg ett litet paket och i paketet fanns denna lilla sötnos:

Tack Maria!!! ♥

Jag har ju varit lite uppochner i humöret de sista dagarna, funderat och oroat mej mycket för både det ena och andra, och därför ansåg tydligen Maria att jag var värd denna. Hon känner mej ju väl och kände nog på sej att jag behövde lite extra uppmuntran just nu.. Snacka om att jag blev både glad och överraskad; jag blev alldeles tårögd och alldeles varm i hjärtat!

 


Föräldramöte

Imorgon är det dags för föräldramöte på jobbet. Det blir första gången som jag är med och ansvarar för ett föräldramöte "på riktigt" (har ju haft med handbollen förut, men inte inom yrket) och det känns både nervöst, spännande, kul och läskigt på samma gång. Wish me luck!

Debut!!!

Alldeles nyss så gjorde jag (äntligen) något som jag undvikit att göra sen 21:e december förra året. Jag har varit skraj och nervös inför detta och tänkt att "det här klarar jag aldrig". Men så idag, nästan 9 månader senare så tog jag det stora beslutet att bortse från rädslan och ta tag i saken. Och jag fixade det! Med enbart liiiiite (nåja) guidning via telefon så fixade jag det utan nästan några problem alls. Snacka om att jag nu känner mej nöjd med mej själv och kan luta mej tillbaka i soffan med gott samvete resten av kvällen!




Vad jag pratar om? Jag har TANKAT SJÄLV för första gången ;P

Tvättstuga Blev Mys Hos Mamma Som Blev Guldapan

Nix, precis som jag trodde så blev det ingen utgång igår, men det gjorde inte så mycket. Jag åkte hem till mamma där jag blev bjuden på smarrig middag och lite drinkar. Min vita månad är ju över nu och sånt måste man ju fira ;p Efter ett par timmars mys hemma hos mamsen så begav jag mej mot torget för att möta upp Annica. vi bestämde oss för att gå till Guldapan och ta ett glas vin eftersom ingen av oss hade varit där förut. När vi väl satt där så blev vi lite sugna på att fortsätta in på Röda rummet (Guldapan hör ju dit) men eftersom det kosta 160 kr så struntade vi i det. En trevlig kväll hade vi iaf, även om det inte blev nån dans :)

Vi fråga om man kunde få lite snacks, typ jordnötter och så fick vi

oliver, jordgubbar och lite chips istället. Inte riktigt vad vi tänkt oss,

men väldigt tjusigt var det ju iaf :)


Sthlm Blev Utgång Som Blev Tvättstuga

Har börjat dagen med promenix och havregrynsgröt. Bra start på dagen med andra ord! Har varit som en bergochdal-bana i humöret den här veckan, men idag blir det nog bättre. Hade lite planer på en kort spontantrip till huvudstaden, men fick tyvärr ingen plats i bilen så det blev inget med det. Blev då lite sugen på utgång (bra med fest för att pigga upp humöret lite) men det är nog ingen som kan idag, tyvärr. Fick chansen att boka in tvättstuga istället under dagen, alltid något :p Aja. Om inte det blir fest senare ikväll så blir det att åka till mamma och käka lite, och det är ju inte fy skam det heller!! :)

Had ju varit riiiktigt nice asså, å träffa brorsan å se hur han bor,

men de får bli en annan gång.. dessutom kommer han ju hem snart

och hälsar på, så jag överlever nog :)


Beroendeframkallande

Jag är verkligen en såndär person som har väldigt lätt att bli beroende av saker. Är det inte socker så är det Facebook och andra liknande internet-flugor, eller värdelösa program alá Paradise Hotel / Kungar av Tylösand osv osv. Efter att ha återupptäckt "Kungen" (ni vet en av de där patienserna som hör till datorn) så har jag nu suttit med flera omgångar av dessa beroendeframkallande spel, och nu är det dags för mej att säga godnatt. Imorrn är det freeeedag, ja tack!!

Kluven

Idag har varit en såndär dag som var ganska bra ända fram till en halvis innan jag slutade då det vände och helt plötsligt blev ganska dåligt. Jag känner mej lite kluven; jag saknar min gamla arbetsplats men känner ändå att jag trivs vid min nya och har även känt att det börjar flyta på rätt bra liksom. Det är mkt som inte är fixat än och jag fattar inte riktigt hur vi nånsin ska hinna komma ikapp och fixa allt, men det känns ändå som att man hunnit skapa goda relationer till både kollegor, barn och föräldrar och man har börjat komma in i det. Det funkar liksom.

Men. Men så är det vissa saker, både små och stora grejjer som bara känns sådär jobbigt. Blääääääää. Jag är ju känd för att vara fantastiskt duktig på att grubbla och analysera saker både en å två gånger för mycket, men ändå. Bläääääääääääääääääääääääääää.

Aja, direkt efter jobbet gick jag och mamma en promenix och jag hann ösa ur mej en hel del. Skönt, då klarar jag nog att va på topp imorrn igen :)



Jag idag

Jag imorgon

(förhoppningsvis :P)


Lite Sällskap

Jag är antagligen inte ensam om att sitta bänkad framför 5:ans nya program "Lite Sällskap" med Filip och Fredrik. Jag är heller antagligen inte ensam om att typ skämmas halvt ihjäl medan jag tittar på det. Jag varvar lite mellan att skratta ihjäl mej, stöna/kvida högt, blunda och tycka att allt egentligen är väldigt tragiskt. Ja herregud... va säger man. Inga kommentarer kanske passar bäst :P

Så Kan Det Bli

Idag stod tvättstugan och storstädning på schemat.. Man kan säga som så att dagen inte riiiktigt blev helt som jag planerat, men det blev en ganska bra söndag ändå. Nu äre gonatt gonatt som gäller! ♥

Shopping!

Att lönen äntligen kom in på kontot igår kombinerat med solsken utanför fönstret gjorde mej på väldigt bra humör idag och jag begav mej ner till stan för en liten shoppingrunda. Det var jättelängesen jag var på stan och det är ju faktiskt dags att fylla på garderoben med lite kläder inför hösten :) Ett par timmar senare och ett par tusenlappar fattigare kom jag sen hem, nöjd och glad över över min shoppingrunda!

Förutom den söta mössan och dessa två par skor så fick även fyra blusar/tröjor, ett par tajts, nagelbandskräm, strumpor, kryddor och en träningsjacka följa med hem till Herrhagen. När jag kom hem så fixade jag lite lunch och satte mej UTE I SOLEN och åt. Det var hur skönt som helst och man kunde tillochmed sitta i bara linne en liten stund. Passade på att njuta ordentligt, det kan ju ha varit sista gången man kunde göra detta i år. Men det känns inte så jobbigt att hösten är här ändå, snarare tvärtom. Jag är redo :)


Det Där Med Att Ha En Vit Månad..

Att ha "en vit månad" har både sina fördelar och nackdelar måste jag säga.

---På plussidan finns bland annat:---

* Man spar lite pengar

* Man lever lite nyttigare (då tänker jag inte bara på att själva alkoholen är onyttig, utan det är ju även lätt hänt att det slinker ner lite natta-mat och bakis-mat dagen efter..)

* Kroppen och levern mår en smula bättre rent allmänt

---På minussidan finns bland annat:---

* Det känns förjäkla tråkigt! (Jag som annars inte direkt är den värsta törstläppen i stan inser plötsligt att jag knappt kommer på nånting roligt att göra som inte innefattar iaf ett glas vin)

* Man har inga bra "toa-soppåsar" hemma längre! Systempåsarna passar ju perfekt till att använda som soppåse inne i badrummet, och om man inte går till systemet och handlar så fylls heller inte påslagret på regelbundet..




Det är lite konstigt egentligen. Jag festar gärna till det ibland och erkänner utan krusiduller att jag då har roligare med alkohol än utan, men jag anser mej som sagt inte va nån större konsument av alkohol ändå. Det finns helt klart de som är värre än mej, skulle man kunna säga! Men ändå så visar det sej att det här med "en vit månad" är mycket svårare än vad jag trodde att det skulle vara. "Ett glas vin kan väl inte skada? Speciellt inte om det är vitt, då kan det ju inte ens räknas, höhö höhö höhö" och "Jaja, men ett par drinkar funkar väl ikväll, det är ju faktiskt helg och jag ska ju inte ut och dricka mer sen liksom" är tankar som faktiskt dykt upp under senaste veckorna. Dessutom var det jäkligt osmart att börja min vita månad direkt efter 50-årskalaset, vet inte hur mkt överbliven alkohol vi fick med oss hem efter kvällen.. känns ju inte helt rätt att stå och hälla ut i princip fulla BIB-ar ;)

Men men, ikväll ska jag hänga med till Nöjes och se Oskar Linnros och Mange Schmidt som uppträder där. Med andra ord är det hög tid för mej att hoppa i duschen nu.. Får väl se hur det blir med den vita månaden under kvällen ;p


Mjaaa, en drink skadar ju aldrig, eller hur var det nu igen..? :P


Same, Same.. Eller Inte

Jag, som de flesta andra, använder T9 när jag skriver sms och även om det är väldigt smidigt, så är det lätt hänt att det inte riktigt blir det man tänkt sej :p

Idag skulle jag skriva ordet "omtyckt" och på nån konstig vänster så kom ordet "motbjudande" upp som förslag. Hahaha, det blir ganska stor skillnad på innebörden i ett sms om man skriver "Du ska veta att du är motbjudande!" istället för att skriva "du ska veta att du är omtyckt!" :P

Val

Idag har jag och Elin pratat en hel del om val. Varför vet vissa precis vad de vill och varför tvekar andra om minsta lilla? Hur vet man vilket val som är rätt att göra? Själv sitter jag just nu och velar mellan två olika alternativ.. Jag har ganska nyss duschat och därför är håret fortfarande blött. Men problemet är att jag avskyr att lägga mej med blött hår, och jag orkar inte gå och blåsa det... Men hur svårt kan det va egentligen?!? Det är väl bara att bestämma sej; antingen torkar jag håret eller inte..? :P Aja, jag ska klura lite på saken så får vi se hur det blir ;P Sussa sött på er!

RSS 2.0