To Do-List Inför Morgondagen

Nyårsafton imorrn då, och detta ska firas med pompa och ståt! Kricke och Jens har ju hyrt Barbros brygga, så dit ska vi på middag och nyårsfirande. Det kommer bli kuuuuul! :) Känns som att jag har läget under kontroll, men det finns ändå ett par saker kvar som jag måste göra inför imorrn, nämligen:

*Plocka ögonbrynen
*Köpa Ragnar och blanddricka (hur kunde jag glömma honom?!?)
*Försöka få till nåt som ska likna en festfrisyr. Vore så kul att klara av att göra nåt tjusigt på egen hand :p
*Måla naglarna
*Städa lite så man vaknar upp till en hyfsat fräsch lägenhet första dagen på det nya året

Ja, ni hör ju hur slitsamt man har det, det ska pysslas och plockas och fixas.. men nästan bara roliga grejjer :) Nu känner jag mej lite stel efter träningen, men jag hoppas det går över tills imorrn. Vill inte börja nya året med träningsvärk, och hur ska jag kunna lyfta armen och skåla i skumpa om jag har ont? ;p Illa!

2008

Så har det blivit näst sista dagen på året och det är väl dags att summera 2008 på nåt sätt. Här kommer en lista, samma som förra året:


* Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, åkte till Turkiet med Elin och Teta :) Och sov på Campus, haha

* Höll du några av dina nyårslöften? Nej, verkligen inte. Det sket sej redan 1 januari hemma i Katherines soffa. Jag skyller på skottåret! ;p

* Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nix, ingen nära

* Vilka länder besökte du? Var som sagt i Turkiet i somras

* Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Ja, det finns en del saker, allt från stora känslomässiga saker till små "skitsaker". Men egentligen har jag i princip det mesta man kan önska sej!

* Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 20 februari - mamma och pappa gick isär, 8 mars- jag och Mange pussades för första gången, 18 juli - världens bästa Lasse hade sin spelning i Ransäter

* Vad är det bästa som hänt dig år 2008? Att jag blev tillsammans med Mange är ju en minst sagt trevlig händelse ;) Och att jag blev nominerad och utsedd till Årets Ungdomsledare 2008

* Största misstaget? Att jag inte höll mitt nyårslöfte i år. Jag ångrar mig otroligt mycket!

* Har du varit sjuk eller skadat dig? Nix, inte i år heller.

* Bästa köpet? Min tomtelykta som jag spanade på redan förra året kanske och biljetterna till Lasses spelning.

* Vad spenderade du mest pengar på? Svårt, det borde ju sammanlagt bli kläder, även om jag inte handlar så mycket eller så dyrt :p Och så la jag ut lite extra på julklappar än vad jag brukar ha råd att göra.

* Gjorde någonting dig riktigt glad? Absolut. Varje gång jag hör "Genom eld och vatten" med Sarek på krogen blir jag barnsligt glad, t.ex. :) Och att jag fick en superstor vas fylld med drinken Ragnar på min födelsedag var ju himmelskt! ;)

* Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Ska jag vara ärlig så vet jag inte om det är nån speciell låt som jag alltid kommer kunna koppla till just 2008.. I´m yours med Jason Mraz kanske, den gick väl ett X antal gånger på radion denna sommar?

* Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Året har haft många ljusa och roliga stunder, men tyvärr så har jag varit mycket ledsnare överlag i år, helt klart.

* Vad önskar du att du gjort mer? Solat, badat och bott i stugan! Och rest... blev t.ex. inget Sthlm i år :(

* Vad önskar du att du gjort mindre? Gråtit och ätit

* Hur tillbringade du julen? Med släkt, Kalle Anka, paket och massa ätbart. Som vanligt fast väldigt, väldigt annorlunda.

* Blev du kär i år? Jag har ju faktiskt börjat kila stadigt i år! Jag och Mange blev ett par under våren <3

* Favoritprogram på tv? Som vanligt vid såna här frågor har jag aldrig nåt bra svar. Har sett på tv:n mer än vanligt, men favorit-program? Hm... Just det! Gillade ju "Vem kan slå Fredrik och Filip?"

* Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Inte egentligen. Hatar ingen person, mer en situation.

* Största musikaliska upptäckten? Kommer inte på nån.. Chris Brown kanske, eeelleeeer? Haha
 
* Något du önskade dig och fick?
En julgran, en Boda Nova-skål och Sudoku-bok. Bland annat

* Något du önskade dig men inte fick? Att jag skulle bli liten igen och aldrig behöva växa upp

* Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Hade besök av Mange som hälsade på mej :) Och de första timmarna av födelsedagen spenderade jag på krogen med min finaste bästa vänner! Hade nämligen lite kalas dagen innan.. När jag sovit ett par timmar och nyktrat till så kom mamma, pappa, Jesper och min kusin-familj och firade mej här i lägenheten :)

* De bästa nya människorna du träffade?  Räknas Mange? Vi hade ju faktiskt träffats ett par gånger redan förra året, men inte pratat med varann..

* Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Mycket mjukis, ibland känns det som att jag bor i FHK-overallen...

* Vad fick dig att må bra? Mina nära&kära såklart!

* Vilken kändis var du mest sugen på? Jude Law has it all (precis som förra året)

* Vem saknade du? Under sommaren saknade jag Mange när han var hemma och jobbade

* Favorit månad? Kan nog inte svara på det, det brukar va juli men i år har även "vintern" känts väldigt mysig. Och i augusti var jag ju ledig och reste utomlands.. ;)

* Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, ett par grejjer och jag vet precis vad. Men det är saker jag inte kan göra nånting åt och jag får försöka acceptera att det är som det är i stället. Jag får helt enkelt försöka göra 2009 till ett bättre år ;D

En Kvällstur Till Maxi

Det var faktiskt riktigt gött att träna idag; även om vi bara var fyra stycken så blev det en ganska bra träning iaf :) Det kändes och märktes lite att man inte tränat på ett tag.. Efter träningen så stressade jag hem till duschen för sen kom mamma och hämtade upp mej för storhandling Maxi. Eftersom jag inte har nån bil (eller körkort) så får man passa på när skjuts erbjuds ;p Okej, det är ju såklart trevligt att umgås med mamma också förstås :)

På Maxi var det lugnt, kanske pga att vi va där klockan nio en måndagskväll. Skönt, men det var också ganska urplockat. Antar att folk har handlat på sej inför nyårsfirandet.. Synn för då fick jag inte riktigt med mej allt hem som jag ville men underbara Ben & Jerry fanns kvar till mej iaf! Måste ju passa på att köpa hem en sista gång på länge, ska ju försöka att skippa sånt från och med torsdag.. får väl se hur det går. Försöka kan man ju iaf!

  
Jag hittade en liten soffa som man kunde vila sej lite i och sen hittade jag även fin Mirandabjörns-choklad. Visade mamma och hon sa att jag skulle köpa en sån om jag nu ville ha en sån. Så när jag sa att man inte kan köpa såna söta till sej själv för att det är "ge-bort-choklad" så kom hon på den briljanta idén vi skulle köpa en varsin och ge bort till varann. Bra idè, sånt gillar jag! Jättefina är de iaf, tack mamma :)


Nu blir det sängen! Dröm sött alles


Dags För Handboll Igen!

Japp, då va de dags att bege sej till handbollshallen och träna lite igen då. Känns som evigheter sen, fast det bara var drygt en vecka sen.. Men men, säger som alla andra gör nu i dessa tider, det kommer va välbehövligt!!

Annars har dagen varit bra. Fixade en sen frukost med Elin och Katherine och sen va vi ner på stan ett par timmar och fixade det sista inför nyår. Vi kommer va sååå snygga! ;D

Nä, dags att gå.. känns ju lite segt att ta sej dit just nu, men det kommer nog kännas väldigt bra efteråt skulle ja tro..!

Smekmånaden

Jag ljög visst förut. Tänkte faktiskt sätta på The Holiday men var visst så trött så jag somnade i soffa innan jag hann göra det. Det måste va personligt rekord tror jag, jag brukar inte kunna hålla mej vaken en hel film, men att somna redan innan den börjar, det är bra gjort ;p

Upptäckte också att Smekmånaden skulle gå ikväll. Den är riktigt kul tycker jag, fast jag sett den flera gånger så skrattar man nästan högt ibland. Kul. Nu tog den slut (den slutade precis som den brukar göra) och det är dags för mej att krypa ner i sängen. I morrn tror jag att det vankas frukost med grannen (skulle du också komma Katherine, eller va gjorde vi upp egentligen?!) och sen hoppashoppashoppas jag verkligen att vi ser filmen om Lars Winnerbäck som jag fick i julklapp av Elin. Jag har längtat sen i tisdags nu!!

Hur Gammal Måste Man Va För Att Få Jobb På Systemet?

Förresten! Häromdan klurade jag och tôsera (var Daniel med på ett hörn också kanske?) på hur gammal man måste va för att få jobba på systemet. Först tänkte jag 20 eftersom man vistas bland de där dryckerna, men sen tänkte jag att det BORDE ju va 18. Man dricker ju inte av varorna bara för att man jobbar där, liksom.. Ingen av de andra visste heller säkert men nu verkar det som jag fått svar på min fråga, tack vare en läsare :) :

Postat av: Jelli

hahahaa, klart att du får "låna" den :p Och jag läste den på din blogg. Man får dock inte jobba på systemet innan man fyllt 20... :/ Jag försöte söka jobb där en gång ^^

2008-12-27 @ 18:17:12
URL: http://jelli.blogg.se/hemsedal

Detta verkar ju stämma! Lite konstigt, men kanske vettigt ändå på nåt sätt. Jag vet inte.. det är ju dumt om man inte kan få hjälp med rekomendationer av nån dryck för att personalen är för ung för att själv prova och använda varorna.. fast å andra sidan, hur ofta frågar man om hjälp? Jag köper ju mest på mej de vanliga hederliga vita vinet; dels för att det är lättdrucket och billigt och dels för att det är skruvkork, haha.

Engelska Filmer

Har haft en lugn och skön dag och nu tänkte jag bädda ner mej i soffan och sätta på The Holiday som ju är hur bra och mysig som helst. När folk frågar vad man har för favoritfilm så kommer jag aldrig på vad jag ska svara, men det är nog faktiskt en av favoriterna när jag tänker efter. Gillar ju verkligen engelska filmer överhuvudtaget: Love Actually, Bridget Jones dagbok, Harry Potter, Notting Hill (den är väl lite engelsk? :P)  Eller så är det bara en slump, bara för att jag gillar engelska skådespelare och själva engelskan.. ge mej filmer med Hugh Grant, Jude Law, Keira Knightley osv osv. Ja, det är helt enkelt engelskan jag vill åt ;D

Stadsrundan blev väldigt bra också. Handlade dock inte vidare värst mycket på rean, men påsar kom jag hem med ;) Fast en tröja hitta jag för 400 istället för 600, den har jag spanat på länge. Resten följde med hem av bara farten, det var så längesen jag köpte kläder så jag behövde inte ens ha dåligt samvete :) Göttans! Nu blire film

Spelkväll!

Självklart följde jag med hem till Katherine efter middagen på Mongolien,och självklart blev hela kvällen jättetrevlig precis som jag trodde. Jag är lite trögstartad ibland bara ;p Först var vi som sagt ut och åt mat; jag lassade på (erhm, nästan iaf) både morötter och broccoli så min tallrik också skulle få fina färger för en gångs skull :) När vi va hemma hos Katherine spelade vi ett par olika spel och jag fick va med och vinna två gånger. Måste ju betyda att jag är rätt grym ändå! Tog tyvärr inga kort, men kul var det. Elin härmade en brottare, Katherine åkte rutschkana och jag spelade upp "Små grodorna" eftersom jag inte fattade att jag skulle vissla fram den. Bland annat :)

Pratade ju också "massor" med Mange under kvällen. Två gånger, och båda gångerna va säkert i tio minuter. Wow. Sådär mycket har vi inte pratat med varann sen han åkte.. inte så lätt att få till det när vi är trötta och upptagna vid olika tidpunkter på dagen och när det överhuvudtaget knappt hörs vad man säger pga den dåliga sändningen därborta.. Men men, igår kändes det ganska bra faktiskt; nu vet jag ju tillochmed hur han mår och vad han gjort i veckan ^^

Nu klurar jag på att ta en sväng ner på stan. Är sugen på att gå i affärer, är ganska sällan jag är det faktiskt, men idag vill jag. Typiskt bara att det är söndag och att de antagligen inte öppnar förrän 12.00. Suck.

En Liten Lista Om Dagen

Dagens humör: Lite låg men inte på ett så allvarligt sätt
Dagens borde: Ta bort det avskavda jul-nagellacket
Dagens frisyr: Utsläppt med ett halvhjärtat försök till lockar
Dagens klädsel: Alldeles för kallt och kort. Strumpbyxor och "klänning".
Dagens parfym: Wild
Dagens vill ha: Kramar och pussar!
Dagens mat: Mongoliskt
Dagens längtan: Efter Mange. 8 månader idag..
Dagens fundering: Har nog inte tänkt så mycket idag.. Gårdagens var om man får jobba på systemet innan man fyllt 20
Dagens beroende: Att få vila lite
Dagens tråkigaste: Att ringa ett samtal till nån som har förmågan att kunna bli en aningens "tjatig"..
Dagens roligaste: Hittills att ta kort i solen :) Men kan nog uppstå ett par roliga tillfällen ikväll också om vi ska spela det spelet vi tänkt oss ;D

Krama Mej

Då har man varit på sin första "fotosession" då. Att fotografen är min kusin och att han mest ville ha kort på omgivningen behöver vi ju inte låtsas om ;p Det gick bättre än förra gången men det var fortfarande lika kallt. Uscha. Man vad gör man inte för konsten ^^

Idag känner jag mej sådär faktiskt. Uttråkad, rastlös, uppgiven men vill ändå inte hitta på nåt. Sitter och väntar på bussen som ska ta mej hem om nån timme, skulle bara vilja ligga i min säng med gardinerna fördragna ett par timmar. Fast allra helst vill jag kramas men eftersom den jag vill kramas med befinner sej 25 mil bort så blir det ju ganska svårt. Tyvärr så kommer han ju fortsätta befinna sej där en rätt lång tid framöver också, så jag får nog försöka roa mej med annat under tiden. Därför tänkte jag hänga med ut och käka på Mongolien ikväll trots att jag inte är supersugen just nu. Men jag vet ju hur det brukar va; man kommer dit och så är det så gott så man kommer på att det var värt det ;D

Nu ska jag lösa sudoku. Jag är grym, iaf på nivå "mjukstart" :D:D

Julafton I Bilder

Innan jag lägger mej så tänkte jag bara lägga upp ett par bilder från julafton. Alla andra har väl hunnit gjort det vid detta laget men jag har varit lite seg och inte orkat. Men nu, så :)

Som vanligt åt vi massor av god mat och som vanligt blev det massor av paket. Något som inte var som vanligt var ju att det inte kom en tomte. Jag och mamma propsar ju på varje år att det ska komma en tomte (alltså ingen av oss som går ut och köper tidningen) men i år kändes det inte riktigt lika viktigt för min del. eftersom vi ändå inte skulle fira jul på samma sätt som vi gjort  alla andra år... Så vi turades om att dela ut paket lite hur som. Tror vi va sju stycken tomtar som delade ut allt som allt.. Det funkade det också faktiskt :) Och som jag skrivit tidigare så är jag så nöjd med mina klappar, tack familjen, släkten, Mange och mina fina vänner! fick i princip allt jag önskat mej och lite till..!

Nu blir det verkligen sängen. Imorrn ska jag ju på fotosession och då vill man ju va fräääääääääsch ;p Haha. Sussa sött!


"Allt Ska Man Behöva Göra Själv.."

Precis detta muttrade jag högt för mej själv imorse vid sex när jag var upp och drack vatten första gången. När jag gick in i köket då så såg jag att skinkan stod kvar framme på spisen och jag tyckte tydligen att det var jääävligt dålig stil att ingen ställt in den igen när jag tagit mina nattmackor och var klar med skinkan. Men ganska direkt när jag sa meningen högt så hörde jag hur dumt det lät; vem skulle komma och ställa in min skinka efter mej? Jag  bor ju faktiskt själv och det är väl lite det som är grejjen med att bo själv.. att man också får göra allt själv ;p

Huvudvärk!

Jaa, jag tror minsann att baksmällan är ett faktum.. Det är lika bra att jag inser att jag inte är lika pigg och fräsch dagen efter nuförtiden som jag alltid va förut.. Herregud. Nu är det ingen fara längre, men när jag vinglade in på toan klockan sex imorse kändes det som jag fortfarande var full och när Teta sms:ade kvart i nio så hade jag en underbar huvudvärk. Mmm, underbart! Tack och lov så botades det med en tablett och två timmars mer sömn :)

Jag och Teta har pratat om massa goa onyttigheter på msn som jag nog måste gå ut och handla. Så dags att dra på sej lite kläder och lämna soffan. Tänkte ta mej en liten promenad innan affären också, så man får lite luft. Sen blire soffan igen och lite mer rapporter om de senaste dagarna!

Hej på en sväng

(Haha, detta lärde jag mej att säga när jag började umgås med Elin. Så sa man ofta när man gick i familjen Preisz.. Vadå "hej på en sväng?!" Det låter kul tycker jag och varje gång jag säger detta så tänker jag på den gången när jag stod på trappen till deras hus och hörde det första gången.)

Kusinen Och Jag På Foto-Tur

   


Jag och kusin Sebastian bestämde oss för att gå ner till mormors grav i förmiddags och hälsa på henne. Det var jättelängesen jag var där och vi ville dit för att säga God Jul. Sebastian ville också passa på att använda sin "nya" systemkamera som han fått av morfar. Han tog massa fina bilder.. tror vi.. Efter mycket krångel med kameran hörde vi hur filmen gick sönder i kameran och det var bara att slänga den.. skittråkigt! Men jag hade med min kamera så några bilder blev det iaf, tur det. Blev faktiskt riktigt fina bilder :)



Efter att ha lekt modell utan jacka och i bara strumpbyxor och "klackskor", en ganska kall decemberdag, så blev det väldigt väldigt kallt efter ett tag och jag skyndade mej att slänga på jackan igen.


Sen ville jag också leka fotograf! Titta hur fint jag fångar kusin-fin med solljus och allt... eller nåt. Jaja, sånt där har jag ju ingen aning om men han fastnade iaf ;p

Nu ska jag plocka i ordning mina fina julklappar, sen prata lite med mamma och bror, sen blir det mammas soffa. Som vanligt så blir jag alltid alldeles för bortskämd på julafton och jag har haft en jättebra dag trots att den var och kändes lite annorlunda. Dröm sött!

God Jul 2008

Till alla mina nära och kära,
till er jag träffar varje dag och till er som jag sällan ser
 till alla vänner i skolan,
till "mina" handbollslag,
till alla i min omgivning,
och till er som jag kanske inte vet vilka ni är

vill jag önska en riktigt GOD JUL! Hoppas ni alla får en bra dag, precis så som en julafton ska va!


Uppesittarmys


Fördelen med att ha separerade föräldrar är att man får två chokladtomtar kvällen innan julafton ;p Synn bara (eller kanske tur!) att man inte orkar äta upp båda. Nu är det två minuter kvar til julafton och för min del är det dags att sova. Sussa sött!

Dan Före Doppardan

23:e december idag då, och jag har inte gjort nåt annat än att myst och träffat mina fina vänner. Började dagen med att äta "julfrukost" med grannen; vi hann byta paket och klämma i oss skinka, kötbullar, gröt och julgodis innan hon skulle till jobbet. Elin känner mej ju så bra så hon visste precis vad jag ville ha av tomten - jag fick den nya dvd:n med Lasse, en bok och en massagegrej till (bland annat!) håret. Mm mmm mmmm! Perfekt!

  

Även Teta, som kom lite senare, lyckades köpa precis rätt mascara som jag önskat mej. Vi drack julmust och skrattade högt åt Rudolf och de andra i sunes julkalender.. 1991, det var tider det..!

Sen mötte jag upp Katherine som skulle till systemet en sväng. När vi kom fram så var det. Alltså inte bara innuti butiken utan kö för att få komma in på systemet. Haha, kul. Men det gick fort och vi blev ganska snabbt klara.

Nu ska jag ta reda på den sista tvätten, bädda rent i sängen och sen packa ihop mina saker och åka till pappa på uppesittarmys. Ha en mysig kväll ni andra också!

Uttråkad!

Åh, jag är uttråkad som få :( Mickis skulle ju kommit hit ikväll för att mysa och snacka lite skit, men hon fick hoppa in och jobba extra. Alla andra jobbar väl sent idag eller är på hemmaplan långt ifrån mej, och Katherine är ju i Forshaga om jag kommer ihåg saken rätt.. suck. Har alltså inget speciellt att göra; städningen är klar, julskinkan är klar, julgodiset är klart... man kanske skulle gå och lägga sej tidigt? Då blir det ju dopparedagen tidigare, om inte annat ;p Hihi.

Gonatt på er!

Huslig Som Få

 
Hur huslig och duktig har inte jag gått och blivit på
 äldre dar?!? Gott blev det och jag kan känna mej
riktigt nöjd :)

Jag Gör Julskinka

Okej, det här känns en aningen nervöst.. i ugnen står nämligen min allra första egen-griljerade julskinka! Förra året gjorde pappa en åt mej så jag skulle ha här hemma i min lya, men idag när jag va på Konsum så låg den där, den lilla skinkan, och ropade på mej. Lika bra att ge det ett försök tänkte jag och slängde genast ner senap, ströbröd och ägg i korgen också. Spännande! Vi får väl se om det går att äta, röran såg lite mysko ut men... jaja. Hur fel kan det gå, julskinka är ju alltid gott :)

Bananer!

Alla som känner mej vet att jag älskar bananer och kan ha det till och i allt möjligt. Men nånting måste ha hänt, för jag kommer på mej själv allt oftare att inte va så sugen på banan som jag brukar va. Förut åt jag flera om dagen; nu kan de nästan bli kvar i fruktskålen så jag får slänga dem för att de hunnit bli bruna. Inte alls likt mej! Undrar om jag har förätit mej på baner, eller om det bara är så en  viss period just nu. Jaja, de märks väl om inte annat.. men om jag nu förätit mej på bananer, varför händer inte det med andra saker också? Typ choklad t.ex., det borde jag ju i såfall ha tröttnat på vid det här laget ;p

Julfirande Med Mange

I morse var det dags för Mange att gå till skolan för sista gången i år och sen åka hem till Åker.. han ska va borta i över två veckor och kommer alltså inte hem hit igen förrän nästa år.. men antagligen så kommer det gå ganska fort, denna period på året så händer det ju en hel del annat kul så det kommer förhoppningsvis inte kännas lika tråkigt som i somras..

Vi hade mys och lite julfirande igår och jag blev superglad för alla paket som han skämde bort mej med. Jag fick ett fotbad bland annat :) Hoppas han blev nöjd också såklart! Vi gjorde också go mat och jag fixade lite julgodis. Blev asnöjd för att jag lyckades så bra med det, trots att det var första gången jag gjorde dem, men så var det ju lite svårt att inte lyckas med det också som Mange påpekade... cornflakes och smält choklad liksom :p

    

Nu ska jag klä på mej och bege mej mot stora staden. Har en sista julklapp som jag måste leta reda på, har inte hittat den än... annars får jag gå på reservplanen ;p Och får inte glömma systemet heller, måste handla på mej till juldan. Och till nyår också, om jag orkar bära på allt ;)


Tekniskt Värre

Hahahah, häftigt! Nu sitter jag och pratar med kusin-fin på msn medan han åker buss. Visst är det häftigt? Bussen har alltså trådlöst nätverk eller va de heter, så man kan va på datorn där.. det tycker jag är jättecoolt och flashigt! Fast det kanske säger en hel del om hur "med" jag är i den tekniska utvecklingen.. :P Jaja, flashigt iaf :)

Julgranen 2008


Och självklart, en bild på mej och granen -08. Kanske inte den rakaste granen i landet, men en av de finaste!

Julpyntat Och Klart!

Så äntligen var det dags att pynta och klä granen. Hur mysigt som helst, och nu har julstämningen verkligen infunnit sej! Nu är det bara snön som fattas, sen kan julen få komma :)

 

 


Julskinka

Mina tjejer gjorde en kanonmatch och var så nöjda med sig själva när vi tog jullov. Så kul att se! De andra laget verkade lite tagna på sängen, förra gången vi mötte dem förlora vi ju med typ 30 mål (vi hade ju ingen målvakt då) och nu låg vi under med två mål under hela matchen.. mohahaha. Synn bara att vi inte orkade gå om och vinna, men som sagt, en kanonmatch gjorde de och det ska de va nöjda med!

Då kan man verkligen säga att jag har jullov från handbollen på riktigt, behöver inte kånka på den där väskan förrän 29/12 nu. Göttans! Som sagt, det har varit en skitkul handbollshöst, men alltid skönt med lite ledigt :)

Nu sitter jag hos pappa och väntar på bussen hem. Det luktar julskinka i hela huset, SYNN att jag råkade hamna här hemma just precis när pappa gjorde årets skinka.. MUMS :D Snart dags att provsmaka tror jag bestämt! Sen blir det hem och julpynta lägenheten, den 20:e idag ju så nu är det minsann dags tycker jag!


Mimosasallad

Ååååh va gôtt de är me mimosasallad! Sådär, nu vet ni att jag tycker det ;p Ha en bra lördag, det tänkte jag ha. Om en kvart drar jag iväg på handboll, sista matchen för i år.. konstigt men ganska skönt också. Skönt med lite ledigt, även om det varit kul nästan hela året kan de va gött me lite uppehåll så orkar man hela vår-säsongen sen. Mina stora godingar samlade på bild. De var ju sååå coola och jag var ju sååå töntig som skulle ha dem på bild, och speciellt när jag bad dem posa.. men de tyckte att det var rätt kul ändå, de vet jag ;)


Lediga Fredagen

Mmm, va gött å va ledig idag! Det tar på kroppen att jobba fyra dagar i rad, sånt slit är ju inte jag van vid ;p Mohaha, närå men göttans är det för jag ska fixa litte grejjer och ha myskväll med Maria. Jag ska också passa på att ägna min lediga dag med min gamle morfar. Känns lite som ett "välgörenhetsprojekt", för det är väl inte så superlockande att åka dit och städa, men va gör man inte.. Förhoppningsvis så får jag igen det när jag är gammal och behöver lite hjälp och sällskap :)

När jag ringde igår och sa vilken tid jag skulle komma (morfar är mycket för planering) så sa han att "ja, men va bra, då kan vi äta också. Du kan ju göra det där goa moset som du är bra på och så kanske vi kan ta den där korven som vi båda gillar så mycket, det blir väl bra?" Jaaa, morfar, jag kan göra pulvermos och värma på den där halvgråa korven som DU gillar, tänkte jag. Det blir bra det!! ^^

Efteråt så ringde mamma:
- Skulle vi inte gå ut och äta imorrn?
- Va, vadå kunde du? Jag trodde inte du kunde..
- Jo, jag fick ihop det.
- Ååh. Tyvärr, jag har en dejt med morfar inbokad redan.. (Pulvermos och grå korv snurrade runt i bakhuvudet på mej)..

Men men, vad vore väl en bal på slottet.. tråkig.. äcklig.. och alldeles alldeles underbar ;P

Årets Julklappar!



Nu är de nästan klara, julklapparna 2008. Måste säga att jag är ganska nöjd faktiskt :)

Att Vakna I Tid Är För Töntar

Ett tips till er som vill känna er mer stressade på morgonen är att ställa klockan på rätt tid men inte bekräfta det, alltså tro att man ställt in rätt tid men inte spara det.. jag lovar, det funkar!!! Jag började alltså morgonen med att försova mej, kände när jag vaknade till att nåt inte stämde.. kollade snabbt klockan och såg då att den va kvart över åtta. Eftersom bussen skulle gå från stan halv nio så räknade min kvicka och klipska hjärna direkt ut att det skulle bli åt helvete svårt att hinna med bussen..

Som små räddare i nöden ställde mamma och Mange upp så att jag kunde få skjuts till jobbet och fem minuter innan jag började så befann jag mej på rätt plats :) Perfekt. Tack och bock!


Julgransbelysning

Efter lite kämpande med att få granen på rätt plats och ljusen jämnt fördelade så står nu granen hyfsat rak i sin lilla hörna. Tyvärr upptäckte jag en litet problem, nämligen att ljus-jävlarna inte lyser! Ååååh, typiskt! Så nu ska jag bara jaga rätt på ny julgransbelysning, sen kan jag va nöjd. Förhoppningsvis hinner jag göra detta imorrn innan jobbet, känner inte att det är något jag vill vänta med till sista sekund direkt. Måste. Ha. Ljus.

hej svejs.

Jag Har Fått Hem Min Gran

Min snälla pappa har "lånat" (eller vad va det du kallade det, Mange?!) en gran till mej så när jag kom hem idag från jobbet så stod den här och väntade på mej. Den ser jättefin ut!! Äkta gran ska det va, om man tål och orkar såklart. Jag trivs iaf bäst med äkta gran; det luktar så speciellt och det är verkligen mysigt! Fast det blir lite mer pyssel än med en i plast förstås. Bilden gör den inte riktigt rättvis, men den kommer bli sååå tjusig när den är pyntad och klar! Fast det får jag vänta med ett par dagar, för det är lite för tidigt för att pynta granen än ;)


Det Gäller Att Tänka Taktiskt

Nu verkar bloggen funka som den ska igen. Är ju lite konstigt egentligen att man blir upprörd över nåt sånt, men det är tråkigt när det krånglar! Skönt att sova längre idag iaf, även om jag vaknade ganska mycket tidigare än vad klockan var inställd på.

Ser också att i princip all snö är borta nu, det är grönt utanför fönstret.. sååå tråkigt! Jag håller alla tummar jag har för att det ska komma mer snö snart, för jag vill verkligen ha en vit jul i år. Antar att jag inte är ensam om att önska mej de.

På tal om önskningar, nu har min mamma kommit igång med sin önskelista också. Från att inte ha önskat sej nåt så har hon nu slagit rekord i lång lista tror jag. Haha, hon har upptäckt hur man ska göra för att få så mycket som möjligt tror jag! Först önskar man sej nån enstaka grej, och sen när folk köpt det så utökar man listan så att folk "tvingas" att köpa mer. Assmart, funkar varje år! Fråga mej, jag vet ;p


Ibland är vi rätt lika, ändå

Love Stories

                                                                             "If you jump, I´ll jump, remmeber?"

Synn att inte bloggen fungerar som den ska (mina inlägg visas ju inte) för då hade jag bloggat om att två av de finaste kärlekshistorierna visas idag på olika kanaler klockan 21.00. Vilka kärlekssagor! Så vackert.. men men, så är det film också..









"Come Josephine, my flying mascine.
And up she goes and up she goes..."


Fröken Trötter

Gissa om Karlstad sov i morse när jag gick till jobbet klockan 05.00.. såg knappt en levande människa (ingen död heller för den delen tack och lov!) och en enda bil åkte förbi under tiden ja va ut å gick. Men men, själv kände jag mej ganska pigg faktiskt och som vanligt så är det en mysig känsla att komma först till jobbet, tända små lampor här&var och duka fram lite kex. Däremot är jag desto tröttare nu efter jobbet, så trött så jag råkade somna här hemma hos pappa en halvis. Men nu är jag vaken igen, snart dags att ge sig av till träningarna.

Imorgon blir det mer jobb, men då får jag iaf sovmorgon eftersom jag inte börjar förrän 12.00. Skönt OCH bra, för jag måste nog ta en runda på stan innan så jag får de sista klapparna inhandlade. Vet ju vad jag ska köpa men måste ju ta mej ner och göra det också. Ifall det blir jobb torsdag och fredag också, så är det ju bra att ha det gjort så man kan tacka ja utan att känna sej stressad över sånt. För nästa vecka vill jag inte gå och leta julklappar, man lär ju inte direkt vara ensam i affärerna då..


Öppning Imorrn...

Fick jobb även imorgon och då har jag till och med "äran" att öppna. Och ska man va på plats där 06.15 så innebär det att man får ta bussen 05.25 härifrån stan. Och ska man ta bussen 05.25 ifrån stan innebär det att man måste gå och lägga sej tidigt. Med andra ord NU. Så sussa gott!


Tomten Kom Tidigt I År

Att va tränare har såklart både sina positiva och negativa sidor. I år har det i princip bara varit positivt måste jag säga, och när man knappt får plats på två bussäten för att man har en stor säck med presenter med sig hem så känner man sej ganska nöjd faktiskt ;D Jag måste ha varit riktigt snäll för tomten kom till träningen idag med flera paket.. Tack tomten! :)


För övrigt så spelade mina små tjejer avslutningsmatch mot föräldrarna idag, som vi brukar göra inför juluppehållet. Efter en rafflande och spännande match med många skratt så "råkade" matchen ta slut när det stod 4-4. Tjejerna var mycket nöjda men vissa av dem tyckte att det var vääääldigt misstänksamt att jag blåste av matchen preciiiiiiiiiis när de vuxna kom fria och kontrade i slutsekunderna... De är smarta, de små liven! ;p




 

Inställt Jobb Blev Jobb

För några veckor sen ringde mitt "favorit-dagis" och bokade mej för jobb hela den här veckan. Tackar tackar tänkte jag, och kände mej väldigt nöjd ända tills de ringde förra veckan och var tvugna att ställa in det.. Inte lika kul när man är inställd på en veckas pengar. Men men, de är ju sånt man får räkna med om man är timvikarie. Men i morse ringde de från ett annat ställe så det blir jobb för mej ändå, iaf idag. Perfekt :)


Tack För Lånet :)

Tack för lånet av bilen idag mamma! Nu står den nytankad och klar, redo att hämtas. Hade självklart gärna parkerat den på rätt ställe åt dej om jag bara kunnat.. suck.. jag veeeeeeeeet. En vacker dag ska jag också ta körkort!

Dagen I Bilder


 

Mysig Luciadag!

Efter en lång sovmorron (som innehöll ett tappert försök att se på tv:ns luciafirande i 1.5 minut) och en go frukost så tog vi oss ut på en promenad runt Lambergssjön. Hur mysigt som helst med solen i ögonen och snö vart man än såg. Underbart! Inte ens jag, som brukar va lite av den gnälliga sorten, hittade nånting att klaga på, så jag tror att Mange va ganska nöjd över mej :) Jag gillar snö när den är vit, ren, redan på backen och inte blöt!

Sen gick vi hem och drack varm oboy med grädde; det får man när man varit ute i snön och blivit kall ;p Hann med flera avsnitt av Sunes jul (antagligen världens bästa adventskalender) och sen kom jag på den briljanta ideén att göra marsipan-godis. Har ingen aning om hur man egentligen gör, och jag är ju verkligen inte bra på att göra fina och roliga figurer men tillslut fick vi ihop en plåt iaf. Hoppas de är ätbara för de va fan inte helt enkelt ;p

 

Nu kommer snart mina vänner! Ha en mysig lucia-kväll :)


Idol-Final

Nu har jag varit duktig och pysslat, städat + dammsugit hela fredagseftermiddagen så det får minsann räcka nu. Att vara en sån duktig tjej belönas nämligen med en paus i städandet och lite IDOL-final-mys hos Elins jobbarkompis Elin :) Trevlig fredagskväll på er!


Morgondagens Lucia-Mys

I morgon klockan 19.30 slås dörrarna upp till årets luciamys här på Herrhagen. Det kommer att bjudas på glögg, julmust, pepparkakor, lussebullar och förhoppningsvis kola (beroende på om jag lyckas göra några eller inte).

Kvällen kommer inbjuda till långa & många diskussioner, och eventuellt film/tv/spelmys (om Katherine kan tänka sej att ta med nåt)

Klädseln är valfri, men som alltid är de lägsta kraven hela & (någorlunda) rena

Välkomna!

Bildbevis

Sådär ja, då var det skottat och klart. Jag är inte baaara bortskämd och lat, utan jag hjälper ju faktiskt till ibland också :)

 

Färskpressad juice Och Snöskottning

När jag klev upp i morse hade pappa pressat apelsiner, så juicen stod och väntade på mej till frukosten. Sa jag att ja va bortskämd? Nu ska jag gå ut och skotta lite snö innan det är dags att åka hem. Det är faktiskt inte så hemskt tråkigt att skotta snö, och blir det jobbigt får man väl se det som lite träning för armarna ;p

Jag Kommer Inte Heeeeeeeeeem Ikväll

Det blev senare än vad jag trodde här, nämligen så sent så att bussarna slutade gå. Sover här och tar en tidig buss in till stan imorrn istället. Får se va de blir då, det lutar åt en sväng på stan med Maria och kanske burgare med Mange. Göttans.

Här hos pappa bjöds det på tacos, vilken bortskämd skitunge jag är. (Alla försöker ju tjata om "alla fördelar" med separerade föräldrar, och detta kanske är en av dem? ;p) Först hem till mamma och snika lunch och sen står maten klar på bordet hos pappa när man kommer hem från träningen. Men det behövdes, jävvvvvlar va tungt det var idag att köra fys! Vet inte va de var, kanske att jag åt tidigt hos mamma så jag inte hade så mycket krafter kvar. Men bra är det, Jan-Ove kör hårt med oss och det är så välbehövligt :)

Nu ska jag fortsätta umgås me pappsen, sen ska jag gå in och pussa lite på min bror som är den bästa 18-åringen i hela världen!


  Två av de viktigaste i mitt liv

Julstämning

Hade en supermysig känsla på stan idag. Det snöade, det var vitt på gatorna, julmusik ur högtalarna och jag fick tag på nästan allt jag ville ha. Snacka om att komma in i julstämning :) Hade ju grundat stadsrundan med massa go mat hos mamsen också, gjorde ju inte saken sämre. Och hon bjöd på pannacotta till efterätt, vilken mamma! ;D

Nu ska jag slå in julklappar och sen bär det av till handbollshallen. Blir nog sen hem idag, vi ska ju ha lite julmys-fika med stora laget. Mumsigt och kul att göra nåt tillsammans utanför planen också!


 
Köpte mysig och lite julig tablettask igår också. Oj va goda, de slank ner fort som attan! Det var väl dessa du köpte en gång, Maria? Jag kände igen dem och jag har för mej att vi gillade dem skarpt redan då ;)

Snö Snö Snö!

Kolan blev sådär. Bättre än igår iaf, tack och lov. Nu har jag skickat in mitt skolarbete (och tillochmed fixat en trollsvans!) så nu har jag verkligen jullov på riktigt, vad jag vet.. om det inte dyker upp nåt mer eller nåt som ska ändras eller så förstås.

Nu ska jag klä på mej och sen bege mej ut i snön. Inte för att jag ska va ute och leka i den, men ska möta upp mamma för att vi ska luncha. Gott gott gott. Ska bli skönt att äntligen komma ut också, det ser ju så fint ut utanför fönstret när det är alldeles vitt :)

Stenhård Kola

Idag var det min tur att få stanna kvar i sängen lite längre, medan Mange fick ställa klockan och gå upp. Vi är väldigt olika på den fronten; det går inte riktigt lika snabbt för honom och det var litte mer gnäll men iväg kom han iaf och jag blev ensam kvar i sängen.

Skönt att inte behöva stressa upp, men jag kunde ändå inte somna om. Var hungrig och låg bara och tänkte på den där dumma kolan som jag bestämde mej för att göra sent igår kväll. Har ju fått ett supergott recept av Elin som jag gjort ett par gånger, men nu när jag tänkte ge bort kolan till mamma så blev den självklart misslyckad och stenhård. Hur gick det till, undrar jag? Det står att den ska koka 45-60 minuter men efter 10 minuter var den stenhård.. Efter att ha lyckats med den två gånger så inbillade jag mej att jag kunde det här med kök & bak, men icke! Lika bra att gå upp och göra ett försök till :)

Sverige - Makedonien

                                                                   Sverige - Makedonien = inte bra för hjärtat!

Nu är iaf matchen över och Sverige vann, trots att bland annat domarna gjorde allt för att hemlandet skulle vinna.. Jag har märkt att jag kan bli lite hetsig när det är sådär jobbigt spännande, men ibland är det inte lätt att hålla igen. Det ser ju så enkelt ut ifrån soffan vissa gånger ;p Även om jag nånstans inom mej inser att jag inte skulle ha gjort det så mycket bättre själv.. Men hur somhelst, nu vann vi som sagt och mitt hjärta har äntligen börjat lugna ner sej och komma ner i sin vanliga takt igen. Skönt.

Min Gamla Spargris

Hehe, kul. När jag plockade över alla mynten (lägger ju undan dem och sätter in ett par gånger om året) till min gamla spargris som jag hittade på pappas vind för ett par veckor sen så orkade inte locket hålla emot alla pengar utan det rasade ut. Rik tjej eller väldigt dålig spargris? ;p


Inte bara gammal, utan
även ganska fulsöt...

Flitig Som Få

Frukosten slank ner och nu är jag nyduschad och redo för stan. Ska bara fixa det sista med tvätten och sen bär det av. Har nästan alla julklappar klara nu, så jag tänkte faktiskt kika lite åt mej också nere på stan idag. Det får man väl..? ;D

Men under tiden som jag väntar på tvätten ska jag plugga lite. Oj, va jag är duktig!! Ännu bättre att göra det när man oficiellt har jullov, man känner sej liksom ännu flitigare då ;p


Mysfrukost Med Grannen

De två första tvättmaskinerna är i full gång och jag håller på att duka fram nånting åt "hotellfrukost-hållet" åt mej och Elin. Mysfrukost med grannen väntar alltså :) Haha, drömde inatt att alla i huset var tvugna att flytta ut för de skulle göra om och grejjer. Men då köpte jag huset till mej och Elin så vi kunde fortsätta bo här. Jag gillar nämligen att ha henne som granne! Om inte annat så håller hon alltid koll sina grannar, och det känns ju himlans tryggt ;P


Proppmätt

Idag kommer jag att lägga mej alldeles proppmätt. Stack ju ner till Elin en sväng förut där det bjöds på varma mackor, och det var ju väldigt lockande även om jag tänkte innan att jag inte behövde äta nån. Elin och Marielle blev impade över att jag valde tonfiskröran med RÖDLÖK i. Japps, ni läste rätt! Den va faktiskt ganska god, även om jag "råkade" peta undan några rödlöks-bitar. Sen slank det ner ett par hemmagjorda kolor också, och självklart en kaka som jag bakat igår. Mmm, kvällsmat är gott ;p

Imorrn tar jag sovmorron. Bokade även iin lite tvättid och kanske hinner/orkar mej ner på stan en sväng. Dags att leta julklappar igen! :) Sen på kvällen är det handbollsmatch på tv:n; Sverige-Makedonien. Måste ses!! Dröm sött alles. Tschüs!


Såhär glad blir man av
lite jullov!

Jullov!

Idag fick jag jullov, tackar tackar! Okej, nu kanske jag överdrev lite eftersom vi har en del att göra ändå, men vi har inga lärarledda lektioner förrän 9 januari, alltså om en hel månad.. Göttans! ;D


"Cool" Kille. Eeeelleeeeeer?

Råkade höra ett samtal på bussen idag mellan två killar i 16-17årsåldern som stod och pratade om helgens bravader:

Kille 1: Nä, fan. I fredags sa du. Då va ja full...
Kille 2: Men klockan fyra mena jag.
Kille 1: Ja men fan. Jag va full då. Jag va full klockan två. Börja på min andre 75:a klockan tre. Fy fan va full jag var!
Kille 2: Aha...
Kille 1: Titta här då, här har jag så jävla ont. Det var där de sparka mej. De sparka och slog mej som fan. Men de slog inte i ansiktet konstigt nog.
Kille 2: Nee, de va ju bra..
Kille 1: Ja. Fan vettu, jag blev så jävla arg. När de slutade slå mej så fick jag världens fylleryck. Jag va skitarg. Började slå alla runt mej med en stol och grejjer!
Kille 2: Aha...
Kille 1: Men sen kom pappa och hämtade mej. Fan. Alltså, för att jag slogs. Inte för att ja va full de får ja va. Men fan, han är verkligen så jävla dum i huvudet vettu. Jag får väl fan slåss om jag vill, de ska väl han skita i.
Kille 2: Mm, jo..

Och så gick de av. De pratade högt och tydligt med varann och jag och hon mittemot bara tittade på varann. Är det här coolt så man vill stå och skryta om det på bussen? Att man är full klockan två? Eller att man blivit nedslagen?! Inte coolt nånstans i mina ögon (och jag hoppas inte jag tyckte det ens en sekund när jag var i den åldern heller) men en sak kan man ju hålla med grabben om såklart.. Hans pappa är ju verkligen dum i huvudet, det är klart att killen ska få slåss, herreguuud!! ^^ Som sagt, tragiskt var ordet... :S


Målarstund

Jag, som kan va bland de sämsta i världen på att rita, sitter nu här och försöker få ihop lite snygga bilder till vår redovisning som vi ska ha i början av januari. Studiegrupperna ska ju ha ett varsitt tema som vi ska jobba med, och då är det ju alltid kul att kunna ha med eget pyssel som man fixat med. Men men, det blir nog bra tillslut. Kul att försöka iaf, jag är ju inte den som vanligtvis sätter mej ner och målar om jag säger så ;p


Julshopping I London

Innan jag går till skolan så tittar jag alltid på The Voice på femman och idag pratade de om London och julshoppingen där. Tydligen så har de också drabbats hårt av finanskrisen och eftersom folket handlar mycket mindre än vad de brukar så har de redan börjat rea ut allt.. Vilken dröm!! Jag som längtat efter London på sistone, jag vill också dit och julshoppa! Fast sen berättade de också att för att göra nånting åt shoppingkrisen så hade staden beslutat att stänga av biltrafiken på Oxford street och Regent street så man skulle kunna shoppa ifred.. Detta stämmer nog inte, för precis så gjorde de när jag och mamma var där för två år sen också. "Christmas Shoppers Day" kallas det ju, misstänker att det är en av deras årliga happenings.. Iaf, hur mycket folk som helst var det! Trångt och svettigt men ganska underbart ändå. Ååååh, vill dit igen! Mamma, är inte du också sugen? ;D


Glöggkalaset

I flera veckor har vi planerat och väntat på att det årliga glöggkalaset ska gå av stapeln och igår var det äntligen dags. Hemma hos Katherine fanns det bland annat massa knäck, kola, clementiner och juleskum. Och självklart, GLÖGG i olika smaker och styrkor. Kvällen var riktigt rolig; det lektes olika lekar (jag och Kryckan var grymma!) och jag försökte mej på starkglögg. Är ju inte upp över öronen i glögg överhuvudtaget, men jag lyckades kämpa mej igenom flera olika "årskullar" av glögg under kvällens gång med hjälp av diverse mutor & hot.

   

Sen bar det av till BMB där det dansades hela tiden tills de va dags att gå hem. Vissa har en förmåga att inte fatta när det är dags att gå hem, men ett säkert tecken på detta är när man ser sin pojkvän somna ståendes. När man ser honom stå och vagga sej till sömns i takt med "Buffalo Soldier", då vet man verkligen att det är dags att gå hem. Sagt och gjort; efter en sväng till Day and Night så promenerade vi hemåt i lugn takt och slocknade ganska direkt. Tack för det, för knappt fyra timmar senare så ringde klockan och det var dags för ytterligare en söndag fylld med handboll för min del.. Men men, som jag skrev tidigare så har det varit en riktigt rolig handbollsdag och det har absolut varit värt det! :)

Hoppas ni också haft en bra helg. Sussa sött



Katherine hade pyntat granen redan.. grrrr!!!!

Första Seriepoängen För Stora Tjejerna :)

Äntligen äntligen äntligen tog mina tjejer sina första väldigt välförtjänta poäng i serien idag. Vi vann ju ett par matcher även under Hellton Cup förförra helgen, men det är alltid extra gött att vinna i serien såklart, när det är "på riktigt". Åhh va glada de var och vad glad jag blev också!! De borde ju ha vunnit redan förra helgen, men de räckte inte riktigt till då. Idag spelade de hur bra som helst. Vilka tjejer! Och vilken tränare, en solklar coach-seger skulle jag vilja säga.. Haha, nej då verkligen inte. De var så duktiga!



Hade ju även match imorse med "mitt" lag där jag spelar och det gick väl sådär måste jag säga. Bruks vann ju stort, men det var vi väl lite inställda på också redan innan eftersom de kom med sitt div 2-lag.. Spelmässigt såg det ganska bra ut, men de sprang ju ifrån oss ett X antal gånger. Jag vet att jag inte är nån sprinter direkt, men lite till ska jag nog klara av... fan, får börja ladda med Noblesse som Ehlin i laget gör.. låter som en väldigt trevlig taktik tycker jag ;p Annars gick det ganska bra för mej, om inte annat så var det jävligt kul att spela idag tyckte jag! :)

Panik Över Skolarbetet

Efter en torsdag som avslutades på ett inte alltför muntert sätt, så jag vaknade jag till en fredag som blev mycket bättre. I skolan hade vi en liten redovisning som gick helt okej, och sen bar det av mot stan för att träffa pappa. Det va längesen det var bara vi som sågs, så vi gick och fikade och sen tog vi en liten sväng på stan. Det var riktigt mysigt :)

På kvällen kom Mange som hade varit duktig och gjort tenta. Sånt måste ju firas (eller hur, Teta? ;D) så vi slog på stort och dukade fram ost och kex. Gott!
 


Kvällen var ganska mysig ända tills klockan var tio över nio och jag kom på att jag hade glömt en liten detalj.. MITT SKOL-ARBETE SOM SKA VA INNE IMORRN! Snacka om paniiiiik! :S Jag hade ju lyckats skjuta rätt bra på detta och hade ju knappt börjat skriva uppsatsen, men tre timmar senare var arbetet i princip klart. Ska bara kolla igenom det snabbt nu så ska jag lämna in det sen, för jag hinner ju ändå inte skriva mer eftersom jag har handboll snart igen och hela dan imorrn. Men men, det duger nog till att lämna in iaf ;p

Nu klurar jag på om jag ska beställa pizza eller nåt sånt gott. Hela förmiddagen gick åt till mina småtjejer som har spelat fyra jättebra matcher och snart är det dags att bege sej ner till nästa samling där mitt stora gäng står och väntar. Fullt upp, men nästan alltid är det värt det! OCh ikväll väntar glöggkalas hos Katherine, kuuuuuuuuuul! :D

Önödiga Drömmar

God morgon på er! Dock inte så jättegod morgon för mej, efter en natt med onödiga mardrömmar om personer som egentligen inte gjort nåt dumt... Men jag vet inte vad jag ska göra åt saken, för det jag drömmer om stämmer ju ofta in på hur jag känner på riktigt.. 2008 fick jag sex "nya syskon", och det var väl ungefär det värsta jag kunde tänka mej :( Men nästa år blir nog bättre, då har jag mognat och  kommer förhoppningsvis klara av att se det positiva med allt..

Nu ska jag äta frukost, om några timmar blir det lite plugg hos Maria. Alltid bra att boka in plugg med en kompis, då vet man att det blir gjort ;p

Julklappar!

Vilken trevlig runda det blev, jag kom hem med massa påsar! Fick tag på en hel del julklappar, men några saker var faktiskt till mej också ;p Så nu ska det slås in julklappar, sen ska jag passa på att mysa lite med Mange som är på väg hit. Var faktiskt ett tag sen man sågs så jag har några kramar att ta igen :)


Fressten; mamma ringde ju igår och var besviken på mej. Hon tyckte att min önskelista var alldeles för tråkig och kort så nu har jag gjort den lite längre iaf. Vet inte om den är så mycket roligare men varsågod mamma (och Jeper):

* Lovisa vinkaraff
* Tårtspade (finns tydligen inte i Ranka, jag har frågat)
* Sport-BH Champion eller Stay in Place M eller L
* Presentkort på nån trevlig affär (IKEA, Boulevard, H&M, MQ, Esprit osv)
* Någon form av "halsbandshängare"
* Skedar Dragon från IKEA
* Sängkläder från IKEA eller Jysk
* Bodyscrub från Bodyshop, gärna den som luktar jordgubb
* Rosa, mysig, stickad tröja från Esprit i strlk M, hänger till vänster efter kassan

Ja, du som känner mej vet ju att den brukar växa sej ännu längre men detta kanske räcker så länge, höhö ;p


Skägget I Brevlådan

Årets julkalender, "Skägget i brevlådan" var väl nngen höjdare direkt. Den är lite kul på sina ställen, men julig.. nee, inte ett dugg! Nu ska jag ta mej en tur på stan, alternativet är att stanna hemma och sätta igång med arbetet som ska vara inne till helgen. Och då vet ju alla vilket alternativ som lockar mest; julklapps-inköpande eller plugga? Hmmm, svårt val ;p

Men men, om jag rövar mej iväg nu så hinner jag ju faktiskt med båda sakerna, så det så! Ha en skön dag så länge, so long!

Första Klappen



Första julklappen är inslagen, julkorten är skrivna och igår gjorde jag ju kola. Jag börjar faktiskt komma i julstämning, även om jag inte sett fram emot denna jul som alla andra år, och trots att jag inte skaffat mej nån julkalender.. Nu ska jag bara se de avsnitt av julkalendern som jag missat, måste ju ge den en chans. Förra årets julkalender var faktiskt den bästa på länge, annars håller jag med Maria.. Sunes jul är hysteriskt kul varje år! Sååå underbart bra! :D

Clone A Willy

Åh, ÄNTLIGEN har jag hittat en julklapp till Mange.. som jag har letat, och så finns den på Teknikmagasinet av alla ställen... och inte var den dyr heller, den fanns i flera olika varianter och som mest kostade den 300 spänn... Jag pratar såklart om "Clone A Willy" som finns på deras hemsida. Precis som det låter så avgjuter man killens könsorgan och sen är det upp till var och en hur de vill använda själva gipsfiguren. Fast de varnar för att chokladvarianten INTE är lämplig för sexuella upplevelser.. tur att de sa det, för det hade jag nog aldrig räknat ut själv... ;p


Tillbaka Till Skolan

Så har man återvänt till skolan igen då. Känns alltid lite konstigt när man inte varit där på länge; som nu när man har varit på praktik i flera veckor. Kul att se alla igen men samtidigt så är det väldigt kul att faktiskt va ute och "jobba" också, det känns som man börjar bli mer och mer säker på området nu. Inte så konstigt kanske, det vore väl illa om det inte kändes så :p I alla fall hade vi en helt okej vfu-uppföljningslektion idag och sen satt vi med studiegruppen lite efteråt. Vi ska ju snart ha en stor temaredovisning och jag tror att vårt tema kan bli ganska bra :)

Nu ska jag käka lite korvstroganoff och sen bege mej iväg på tidig träning. Verkar som att kvällen avslutas i Elins soffa ikväll :)

Kolabak!

Är redan hemma och duschad från träningen, perfekt för då hinner jag ner till Elin och göra lite kola! :) Tycker alltid att det är ett jäkla meck att få till lagom koktid, de blir liksom antingen för löst eller för hårt.. men idag känner jag på mej att det bara kommer bli.. sååå bra ;D

1 År

Idag är det exakt ett år sen jag flyttade in i lilla lyan och hade jag inte haft mina träningar idag så hade jag självklart bjudit in er på ettårs-kalas :) Men va tiden går fort (klyschigt, I know).. det känns inte alls som ett år sen jag sprang runt och hade hysteri över smörknivar, att hitta det rätta vitrinskåpet och omatchande bestick. Men det var det uppenbarligen och jag måste säga att jag trivs här väldigt bra!








För knappt ett år sen, när
allt började bli klart. Liiite
mindre saker, liiite mindre
stökigt än vad det är nu ;D

RSS 2.0