Fredagsmys!

Fläskfilé, klyftpotatis och bearnaissås, levande ljus och filmmys... en trevlig fredagskväll behöver inte innehålla så mycket mer än så :)

Att Somna Med Gott Samvete

Innan jag gick och la mej igår så betalade jag månadens räkningar och sen passade jag på att söka sommarjobb också. Snacka om att somna med gott samvete ;) Efter lite kämpande och omsomnande ett par gånger så lyckades jag ialla fall sova till klockan nio i morse, gött. Verkar va fint väder ute idag också, passar bra till min och Elins lilla stadsrunda lite senare. Annars händer väl inte så jättemycket idag; senare under dagen blir det fredagsmys med Mange. Hoppas ni får en skön fredag everyone!

Varma Mackor

Ikväll stod dejt med Elin på schemat efter träningen. Vi slog på stort och fixade varma mackor och det slank ner väldigt lätt skulle man kunna säga. Mm, gott! Var superlänge sen jag såg henne (flera dagar faktiskt) men vi bokade in en lunch-dejt imorrn också, så det ska nog inte gå nån nöd på oss. Det är ju fredag imorrn för bövelen, man kanske skulle lyxa till det och ta ett glas vin till lunchen..? Okej, sist vi pratade på att göra det så slutade det i vatten, men det är tanken som räknas eller hur? :)



Denna bild är till Katherine! Den må va lite otydlig (ok, mycket otydlig) men det är faktiskt en polisbil som parkerat utanför vårt lilla hus här på Herrhagen. Den har tillochmed blåljusen på (alltså den där lilla blå pricken som man kan skymta).. Spännande va? Här händer det grejjer minsann! Vi vet ju iförsej inte VAD som hände; hade vi haft den bästa och mest nyfikna polis-spanarn här hade vi säkert sluppit lägga oss ovetande ;(

"Pimp Our Klubbstuga"

Så va man äntligen hemma efter handbollsmötet! Det var ganska givande idag, men det är ändå drygt att komma hem såhär sent.. Ännu drygare blev det av att gå hem i regnet; nu är jag likblek, snorig och jätteblöt. Tjusigt värre..!

På mötet pratade vi som vanligt om cuper och allt som rör FHKs olika lag, men idag tog vår käre ordförande upp ett viktigt projekt som vi antagligen snart ska sätta igång med. "Pimp our klubbstuga" kallade han det.. ;p Det är så jäkla tråkigt occh slitet där vi är nu men det skulle kunna bli så bra om man fixade till det lite. Och då kan man ha lagfester och andra möten där också, asbra ju. Åh va kul det vore att vara med och fixa! :)



Michael Jackson

Nu har jag lämnat in mitt arbete (det var inte så himla svårt och tog inte så lång tid som jag trodde) och även hunnit typ snyta sönder min näsa. Känner mej som Michael Jackson, tänk om min näsa också börjar ramla av snart...?! Nej,så illa är det verkligen inte, men jag fattar inte varför jag går och blir litte förkyld hela tiden.. Töligt.

Aja, nu ska jag iaf fixa till mej lite och sen är det dags att dra iväg till mamma och bror min. Blir nog lite piggare när jag kommer ut å får lite luft också, eftersom jag inte varit ute på hela dagen så känner jag mej sådär lagomt fräsch och likblek ;p

Inlämning Today

Jag har ju tagit en liten paus i pluggandet de senaste dagarna, men eftersom det är dags att lämna in arbetet idag så får pausen vara slut för min del nu! Lika bra att köra igång direkt, kunde ändå inte somna efter att Mange gått till skolan. Om allt går som planerat så hinner jag nog med lite städning också, det skulle behövas... I eftermiddag bär det av till mamma där det vankas mat och ikväll har jag handbollsmöte.


Trevlig lill-lördag på er! ;D

Förlovning!

Svenska tidningar, och säkert andra länders också, brukar ju vara expert på att spekulera och överdriva men nu verkar det ju vara sant och officiellt: Vår lilla kronprinsessa och hennes Daniel har förlovat sej. Kul, kul, grattis till dem! (För jag antar att de också läser min blogg, så det är väl lika bra att säga grattis här ^^)

Jag förstår att det är en stor grej och att journalister kommer vara som tokiga i nån vecka nu men hoppas att de får va ifred lite mer sen igen. Dels verkar varken Vickan (jo, vi är Vickan med varann..) eller Daniel vara alltför glada i att befinna sej i rampljuset, dels så är det ju över ett år kvar innan de ska gifta sej verkar det som.

Nu ska jag äta mellis, sen bär det av till bussen och dagens handboll :)



Kalorier I Tandkräm

"Jag tänkte att det inte kan finnas nåt som smakar så gott utan att innehålla kalorier, så jag vågade inte använda tandkräm"

Ser på 3:an, ett program om size 0 där de pratade med ett par unga tjejer som hade anorexi. Och jaa, precis som jag skrev förut så finns det de som har det värre..

Upp Som En Sol...

... ner som en pannkaka, eller va säger man? Ja, Elin jag vet att jag är en riktig nörd som svänger mej med de uttryck jag faktiskt gör men du gillar ju mej ändå.. elleeeer? ;D Ialla fall, i slutet av förra veckan så kände jag mej på ett ganska glatt och hoppfullt humör; de nya byxorna passade bra och pluggandet flöt (nästan) på. Erhm, efter en helg med uppehåll från tränandet och massa slarv med maten så kan jag väl inte direkt säga att jag känner mej nöjd.. men men, det känns säkert bättre imorrn. Och det finns ju alltid de som har det värre, min granne ligger ju t.ex. i feber, inte heller så jättekul direkt. Så en krya på dej-puss till henne och gonatt-puss på er andra!


            Så jäkla ful bild på oss egentligen, fast ändå ganska mysig på nåt sätt :) Jaja, som sagt. Puss på er!

J

Tror jag avrundar kvällen med en slags bokstavs-lista som jag tog från Emmas (www.eembla.blogg.se) blogg. Man måste välja ett svar som börjar på samma bokstav som sitt eget namn och man får inte ha samma svar två gånger. Vissa frågor var lite luriga faktiskt att komma på ett svar på:

1. Vad heter du? Josefin
2. Ett ord på fyra bokstäver? Jobb
3. Flicknamn: Julia
4. Pojknamn: Jesper
5. Yrke: Jurist
6. Färg: Julröd
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Jordgubbar (mat och mat... det är ju ätbart iaf)
9. Sak i badrummet: Juicy tube läppglans
10. Plats/stad: Jerusalem
11. Orsak att vara sen: "Jag gick vilse"
12. Något man skriker: Jävlar!
13. Film: Jurassic Park
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Jumper
16. Djur: Jordgeting
17. Gatunamn: Jakthornsgatan
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Joline
20. Aktiviteter med mer än med en deltagare: Juffs ;)

Gonatt på er!

Mini Eller Maxi

Igår eftermiddag va vi på hockey som sagt.  Även om inte mitt sällskap var alltför nöjd med matchen och resultatet så är det ju faktiskt rätt kul att se hockey live :) Efter matchen stressade vi till Mongolian och köpte med oss mat hem som vi slängde i oss innan de andra gästerna dök upp.

Det blev trångt både runt och på bordet; det var chips, godis, popcorn, dipp och grönsaker både högt och lågt :) Göttans! Det enda negativa med detta var att inte allt åts upp och därför låg det kvar i mitt kök och frestade mej imorse när jag gick upp. Men men, kvällen var riktigt trevlig och vi spelade "Mini eller Maxi",  ett spel som var lagomt avancerat för oss. Vi hade jättekul, och alla var väl överens om att det antagligen funkar minst lika bra i onyktert tillstånd ;D



Nu ska jag fortsätta se Bridget Jones på 3:an. Jag har antagligen nämnt det förut, men den blir nästan bara roligare och roligare för varje gång jag ser den. Hon är så underbart pinsam!!!!

Kunde Visst Inte Hålla Mej..

... ifrån handboll en hel helg, utan när Elin och lill-Preisz frågade förut om jag skulle med och se Hellton spela så kunde jag inte motstå erbjudandet. Spännande match, de är duktiga de där brudarna.. Nu ska jag bege mej till Konsum och köpa dricka, sen blir det nog bara häng i soffan resten av kvällen. Söndag kväll, det finns ju massa bra på TV:n att titta på ju :D

Typiskt Mej

Jaha, nu har jag ju bjudit hem lite folk här på mys&spel, och det verkar som att det dyker upp ett par själar. Trevligt! Iförsej slog det mej igår att jag ju faktiskt inte har några spel att erbjuda, men sånt där löser sej alltid på nåt sätt ;p Typiskt mej bara; bjuder jag hit folk på pizza har jag ingen ugn, bjuder jag hit folk spel har jag inga spel.. när ska jag lära mej att tänka efter lite? ;p

Men innan det är dags för spelmys så ska det tvättas klart och sen är det hockey i LLA som gäller. Mickis skulle också dit, och kanske mamma. I så fall får vi nog skjuts, vilken lyx! Annars tar vi bussen, det gick ju faktiskt bra sist det med.. :)



Såhär glad va Mange
sist vi va på hockey,
hoppas de blir likadant
idag... Det verkar ju inte
som att de kommer
gå så bra idag, men
hoppas kan man ju..

Friday!

Nu byter jag plugg framför datorn

mot lite fredagsmys å sånt istället

Trevlig kväll! :)

Update Stockholm

Hm, det visade sej vara så längesen vi va där så jag inte ens hade några kort från en enda av våra resor. Katastrof! Var det därför Jesper tittade frågande på mej när jag påstod att vi brukar åka till Stockholm..? Sist vi var där visade sej nu vara augusti 2007.. aja, brukar och brukar. Allt är ju relativt ;p Och det fanns ju faktiskt en gång i tiden då vi brukade va där, på riktigt!

Såhär ser (okej, såg) iaf en typisk Stockholms-kväll ut för oss på den gamla goda tiden:



1. Nån av oss blandar till goa lagomt festliga drinkar. OBS: Dessa göres oftast i lite laidback stil, gärna i morgonrock. Drinkarna blir godare då ;p

2. När party-outfiten är på så är det dags att ta de obligatoriska korten på oss själva i diverse olika vinklar och ljus. OBS: Detta är inte nåt som bara förekommer i Stockholm; att ta kort på oss själva är ett måste vid alla festligheter!

3. När vi dansat som galningar hela natten så ramlar hemåt vid 5-snåret för att fortsätta festen med hög musik och massa folk. Eller nej, det gör vi inte alls. Städade som vi är tar vi gärna nattbussen hem vid 2-snåret för att sen avrunda kvällen med en efterfest innehållande ett glas vin och lite glass. OBS: Såhär kan också en typisk förfest se ut.. vin, glass och tjej-snack med lite musik i bakgrunden.. Som sagt, städade var ordet ;p

Ja, vi kanske inte är de vildaste värmlänningarna när vi besöker storstan, men vi lyckas alltid få det otroligt roligt ändå!  Och alltid händer det nånting kul som vi kan spinna vidare på... Det är glassdrinkar på Fridays, det är borttappade affärer, det är shottar från främmande män vid baren som hälls ut "diskret" på golvet (!), det är självmordsbenägna ungdomar på Mondo, det är vilsenhet på Södermalm.. osv. Eller va säger du, Shakira? ;)

Låtsas Får Man, Längtar Till Stockholm Gör Man

Så var det fredag igen då och jag började min dag med en promenad hem ifrån mammas lägenhet. Sov nämligen där inatt, Jesper skulle åka till Stockholm idag och då ville jag ha lite hejdå-mys med honom. Var ett tag sen jag träffade bara honom, så det var på tiden. Jesper mannekängade, vi hjälptes åt att packa och jag lekte töntig syster som låtsades att jag också skulle få följa med till Stockholm. "Åh, va kul vi kommer få! När jag är i Stockholm så brukar vi ju gå dit och dit, man kanske skulle prova det där stället denna gång?" osv. Jag tyckte Jesper kollade på mej ibland med lite idiot-förklarande blick, men vadå.. Det var ju aslängesen jag var i Stockholm nu :( Jag vill ju också åka såklart..! Men vem vet, vi kanske får ihop det nån gång framöver så vi också kommer iväg.. ;D

Numerisk Reversibilitet

Huuuuur kan man leva med sej själv när man skrivit en såhär trög och långdragen avhandling..?! Det handlar om barn i tidig ålder och matematik, och den är hyfsat obegriplig för mej som ändå varken är purung eller helt bakom flötet när det gäller matte... Det är objektpermanens hit och numerisk reversibilitet dit, det är aritmetisk förståelse hit och kardinalprincipen dit. Nej, nu skiter jag i det här ett tag och går till systemet istället..

Snart Helg!

Sådär ja, då har man varit duktig och redan kommit igång med dagens pluggandet då. För mej är det faktiskt "redan" eftersom jag brukar ha en förmåga att skjuta upp saker och ting. Men det går segt, efter en timmes läsande känns det inte som jag kommit nånstans. Hoppas Elin snart kommer upp hit och "räddar" mej; även om jag ska fortsätta plugga så blir det såklart lite trevligare att ha henne här att prata med. Det blir det ju alltid!

En positiv sak med morgonen var iaf att jag upptäckte att mina "nya" jeans (köpte dem i mellandagarna men har inte använt dem än) faktiskt passar. Det vore en lögn att påstå att de är de skönaste jeansen jag haft på mej, men det är  heller inte så långt ifrån som jag trodde det skulle va. Perfekt det, för detta innebär att jag i princip har lite kläder hängandes i garderoben som jag nu kan börja använda igen. Kul :)

En annan positiv sak, som Mange påpekade förut, är ju att om jag gör klart det jag ska idag så är det ju faktiskt helg imorrn och då kan jag med gott samvete göra precis vad jag vill utan att känna att "jag måste" och "jag borde". Denna helg kommer bli skön men konstig, för jag har ingen handboll! Senast det hände var väl nån gång vid jul och innan det i höstas tror jag.. vad ska jag hitta på liksom? Okej, hockey är ju inplanerat på lördag eftermiddag, men sen då..? Jag och Mickis pratade på nån form av spel-mys på lördag kväll, det kanske vore nåt.. nån som är sugen?



Glömsk

Åhh, jag blir så trött på mej själv! Precis innan jag skulle gå och möta upp Elin för att handla lite (behövde mej en liten pluggpaus) så kom jag på att jag måste tvätta. Skyndade mej ner till tvättstugan för att boka en tid inom en snar framtid och fick där syn på att jag redan bokat en tvättid, nämligen onsdagen den 18/2 kl 09-15. Alltså idag. Suck, dubbelsuck och trippelsuck! Aja, bokade ny tid på lördag istället, den måste jag verkligen klara av att komma ihåg :p

Nu ska jag fortsätta vara duktig och plugga i drygt en timme, sen ska jag göra mat. Till Katherines ära (vi saknar dej här hemma vettu!) så har jag köpt fajitas-krydda som hon brukar använda, ska försöka mej på att göra nån slags kyckling-grejjs av det. Wish me luck!

7 Minuters Plugg

Hur tråkig kan en text kännas egentligen? Vi har som uppgift att läsa en avhandling "med pennan i hand", och efter att jag  nu läst i ca 7 minuter så har jag redan tröttnat. Bara att den ligger som pdf-fil på datorn (eller va de heter) gör ju att det blir extra segt att läsa den. Iförsej är det billigare än att behöva köpa allt, så de är ju bra, men ändå. Det tar liksom aldrig slut, man får scrolla upp och läsa om.. suck. Försökte göra det hela lite roligare genom att höra med Maria om vi inte skulle ta och läsa tillsammans men hon skulle tyvärr hem så det gick ju inte. Dubbelsuck. Jag kommer helt enkelt inte undan utan får nog ägna den här dagen till att försöka plöja igenom texten själv. Jag lär ju överleva, men ändå. Det är tråååååkigt :p



Idag ska fina Mickis
 operera sig också,
hoppas det går bra,
 vännen!

Ge Mej Ett Bra Program, Tack!

Jag hatar att va hemma så här mitt på dagen utan att ha nånting speciellt att göra, för det finns verkligen ingenting bra att se på tv:n. Och jaa, det kanske är ett oviktigt I-landsproblem egentligen, men nu är det ändå så här min vardag ser ut och jag kände ändå att jag ville lätta mitt hjärta lite. Trots att jag har ganska många kanaler så är mina alternativ reklam, Ellens talkshow, en debatt från riksdagen och två män som står och pissar.. Inget av alternativen känns direkt upphetsande (Maria, du vet ju att jag stör mej som fan på Ellen) tyvärr.

Men men, får väl se nån film eller lägga mej och sova ett tag eller nåt. Om några timmar ska jag iväg..

Omskärelse

Så var det ny vecka igen då och måndagen är nästan slut. Idag var vi duktiga i gruppen och stannade kvar ända till klockan 15.oo, bra gjort av oss :) Iförsej var inte jag så duktig eftersom jag glömde ta med min dator som jag lovat att göra, men det löste sej (förhoppningsvis... :S) ändå. Imorrn blir det mer skola, då ska vi redovisa våra studiebesök som vi gjorde förra veckan. Resten av veckan, eller iaf en del av den, har jag tänkt ägna åt en skol-text som verkar allt annat än rolig.. Tyvärr ska vi göra en individuell inlämning på den, så det känns inte som nåt jag kan skjuta upp eller "råka glömma bort".. :p

Ser lite på Sex and the city som är på i bakgrunden och de pratar om omskärelse. Charlotte träffar en kille som inte är omskuren och det är värsta hemska grejjen för henne.. vad olika det kan va på olika ställen i världen! Tydligen så är det skitvanligt med omskärelse i USA, det trodde jag faktiskt inte.. bara så ni vet liksom! ^^

Upp Och Ner

Denna dagen började ju ganska bra (förutom att jag gärna hade stannat kvar i sängen med Mange ett par timmar längre). Mina stora tjejer spelade riktigt bra imorse och höll på att dänga Bruks. Kul, äntligen börjar de fatta att de är duktiga både framåt och bakåt :) Och eftersom mina små tjejer vann alla sina 12 matcher igår så var jag jättenöjd på handbollsfronten ända till min egen match var färdigspelad idag.. usch va dåligt de gick, va knappt så vi spelade handboll överhuvudtaget.. Jag var jättedålig och det var väl ingen annan heller som va på topp direkt.. tyvärr råkade vi ju möta serieledarna också, så siffrorna va väl inte så super-roliga att titta på.. suck. Varför blir det sådär, innan vet vi ju precis va vi ska göra men det skiter sej liksom på match.. suck. Aja, nästa gång går det säkert bättre.. förhoppningsvis. Sämre lär det ju inte gå ;p

Det dåliga humöret höll väl i sej hela eftermiddagen och det har inte varit bättre under kvällen heller, av olika anledningar. Jag önskar så att jag kunde trolla och få människor runt omkring mej att må bra. Det förtjänar de att göra!

Nu ska jag sova, imorrn blir nog en bättre dag. Sussa sött



Uppvaktad

Jag skrev förut att jag inte tycker att man måste ge massa dyra presenter bara för att det är Alla Hjärtans Dag och jag står fast vid det. Men det betyder inte att jag inte blir glad när jag väl får nåt. Idag har jag  blivit uppvaktad och fått massa söta saker. Tack!



Puss!

Idag vill jag ge mina nära&kära en extra stor puss eftersom det är Alla Hjärtans Dag (som om nån nu skulle ha missat det). Jag tycker inte att man måste fira det med massa dyra presenter, men att vara lite extra gullig och omtänksam skadar ju inte. Och man kan ju också passa på att berätta för sin omgivning hur mycket de betyder för en, även om det är minst lika viktigt i vardagen..

Nu har jag iaf varit duktig och pluggat i en timme och snart ska jag fixa gröt. Sen bär det av på handboll, har handboll i flera omgångar idag. Tur att det är i Skåre båda gångerna, för då hinner jag med båda lagen :) Efter handbollen ska vi fira min minsta kusin som fyller 20 år (hur stort är inte det?!) och sen blir det ännu mer mys med Mange. Kan nog bli en bra dag!

Puss!

Fredag Den 13...

... behöver inte alltid bara vara otursdrabbad :) Jag har självklart haft en del "otur" idag (Elin undrade hur jag alltid lyckas :p) men det har även varit en väldigt mysig dag. I början av veckan så planerade jag och Mickis att vi skulle dra med våra herrar och åka ut till Skutberget och grilla om det var sol&fint. Nu blev det inte riktigt så eftersom Mickis och Mattias inte kunde, men eftersom vi var inställda på att ge oss ut och inte alls hade nån lust att stanna inne när det var så fint väder ute så tog jag och Mange en egen liten tur till Mariebergsskogen. När vi kom hem ett par timmar senare så kröp vi ner under täcket och drack varm oboy. Hög mysfaktor!


Turen började med att Mange lurade ner mej för den jobbiga backen som vi gick i på nyår - igen! Men denna gång vägrade jag ramla, så asnöjd kom jag på att jag kunde sätta mej på rumpan och åka ner. Perfekt :)


Efter att ha genat över isen så kom vi fram till Mariebergsskogen där vi klappade djur och såg massa olika fåglar till Manges stora glädje. Jag åkte runt med en pingvin också, hur söta som helst!


När det var dags att gå hem var det nästan så att jag inte orkade gå längre. Men efter att få ha kastat lite snö på Mange och sen gjort en tjusig snöängel så samlade jag ihop krafterna och trampade på, utan att gnälla nästan nånting. Bra gjort av mej!

Nu håller jag och Mange på och försöker göra fiskgratäng här, antar att grannen ramlar in alldeles snart efter sitt jobb också. Trevlig fredagskväll på er!

Till Katherine!

Åh, goding, va kul att du skrev! Det måste ju betyda att ni landat ordentligt och att ni har det bra. Tänker inte ens fråga om det är varmt och gôtt för det utgår jag ifrån att det är :) Ha det så underbart därborta tills vi hörs nästa gång! Puss å kram på dej tjejen <3



Dags Att Åka Till Morfar

Efter en stor gröttallrik, ett glas juice och två mackor sitter jag nu här och är väldigt mätt efter frukosten. Men det gäller att ladda upp, för idag ska jag åka till morfar och hjälpa honom med städningen. Inte helt jättekul men inte helt jättetråkigt heller. Lika bra att göra nåt när man ändå är ledig, va ju här hemma nästan hela dagen igår och hade tråkigt. Iförsej fick jag ju en del gjort, men det blir tråkigt i längden att inte göra nåt speciellt...

Får ta med träningsväskan till morfar också för jag lär inte hinna hem hit emellan utan måste nog gå direkt till träningen. Har inte så ont i halsen idag utan hostar mest så nu kan jag nog träna utan problem :)

Hoppas alla får en skön torsdag!

Duktiga Dagen

Nu har jag:

* Rensat och tvättat skåpen i badrummet

* Rensat garderoben
 
Hade lite svårt att få ihop det, men efter många om och
 men kom jag fram till en hyfsat bra lösning, där en dvd-låda
är inblandad. Jag är nog lite likt min morfar ändå ;p

* Städat och sorterat i hyllan

* Gjort alldeles egna panerade schnitzlar
 
Det var lite kladdigt men kul! Tack Elin för att du lärde mej
hur man gör, snart är jag nog lika bra som du. Fast
du har ju det i generna förstås, så det kan bli svårt...


GlassGlassGlass

Min hals vill ha glass. Och avdankad cola. Men jag har faktiskt både halstabletter och te hemma så det går egentligen ingen nöd på mej. Känner mej inte så illamående idag som igår heller, är mest seg och trött bara. Har varit duktig och städat lite här hemma, eller rensat är nog ett bättre ord. Bra att äntligen få det gjort, har tänkt länge på att jag borde göra det. Tänkte också va ännu mer duktig och ge mej på garderoben, men först ska jag banka kött. Elin har ju lärt mej hur man dubbelpanerar, så nu jävlar ska det göras egna schnitzlar :D

Hängig

Halsen gör ont och ögonlocken bränner. Känner mej inte alls pigg idag, men jag tror dock inte jag har feber. Brukar inte få det så de är nog lugnt :) Hoppas det går över till imorrn, har ingen lust alls att bli sjuk på riktigt.. fast vem har det för övrigt? :p

Var ju och klippte mej idag också, blev "tråkigt" men fräscht. Kunde inte bestämma mej om luggen så den fick bli som den var.. får tänka lite mer på saken! Klippt iaf bara topparna så det syns knappt att jag klippt mej, fast jag tog typ en decimeter.. aja, känns gôtt iaf; man kan dra fingrarna igenom det utan att fastna!

Nu ska jag sminka av mej och gå till sängs. Imorrn som sagt så kommer jag nog va piggare igen :D

Lugg?

Åhhh, beslutsångest! Har ju bokat in klippning imorrn men kan inte bestämma mej för hur jag vill ha det.. ska jag klippa lugg eller inte? Jag tycker ju det är skitsnyggt med en vanlig rak lugg men det är ju så skönt att ha det som jag har nu; lång lugg som man bara kan sätta upp hur lätt som helst.. aa, vi får se vad det blir. Får sova på saken helt enkelt :)

Damm Damm Damm

Hur fint var det inte imorse när det var dags att gå till skolan? Och hur fint fortsatte det inte att vara sen under dan? När jag kom hem från skolan ville jag nästan fortsätta stanna kvar utomhus, fast det var väldigt kallt förstås.. Det enda negativa med att solen sken i så fint var att jag såg allt damm extra tydligt när jag kom innanför dörren.. okej att jag inte dammar varje dag, men vad är det med damm och tv-bänkar?! Shit va dammigt de blir fort! Bara så ni vet ;p Nej men faktiskt, just tv-bänken blir verkligen skitdammig på nån dag bara och det är jävligt drygt kan jag tycka. Att springa runt och damma hela tiden är ju inte direkt det roligaste jag vet.. Aja får väl ta ett varv nu med trasan innan det är dags att gå till bussen.

Ikväll går jag direkt hem till Katherine efter träningen, hon åker ju till Thailand imorrn så vi ska hänga hos henne en sväng ikväll och säga hejdå. Vet inte hur vi ska klara oss här hemma utan henne, det kommer ju onekligen bli tomt och lite tystare ;D

Big Boobs


"Mormödrar och farmödrar har väldigt stora behåar. De är så stora att jag får in hela rumpan och två knän i den ena gropen. I den andra får min bror plats."


Detta har tydligen Katja, 7 år sagt. Herregud, jag som tycker att jag har hyfsat stora bröst redan nu. Tänk om man går och blir mormor/farmor nån gång i framtiden.. hjälp :p

Vin Ur Plastglas, Såklart!

Hjälp, vad trött jag är! Känner mej helt sleten, fast det var ännu värre förut. Det tar på krafterna att spela match ;p som sagt, man börjar väl bli lite till åren...;p Första halvlek var faktiskt ganska bra men andra vet jag inte vad jag ska säga om.. kanske lika bra att inte säga nåt..! Vi glänser till ibland men vi räcker liksom inte till i 60 minuter. Suck. Men om man ska se det positiva så gör vi mycket mer mål/match nuförtiden och vi har också börjat röra oss mer och hittar varandra bättre. Tur att det hänt nåt iaf!

Även idag hade jag lite egen publik..  Jag passade på att pracka på Mange kameran, kul att ha lite bilder även från "min egen" handboll :)



Klassfesten igår blev lyckad.  Det brukar bli bra drag på oss faktiskt! Kul :) Det lektes en hel del lekar och jag drack vin ur plastglas. Lyxigt värre med andra ord! Sen ville några ut men klockan var så mycket så för mej kändes det lika bra att gå direkt hem till Mange. Skulle ju ändå sova på KRP så det kändes lite onödigt att åka in till stan för en timme liksom. Kvällen var trevlig ändå :)



Nu har jag ganska nyss kommit hem från min, Tetas, Elins och Katherines tjejmys. Det blev både middag och efterrätt, hej va gott det var! :D Nu ska jag bädda i mina ny-rena sängkläder och sen får vi se om jag hinner somna till innan mitt fyllo till pojkvän ramlar in. Sussa sött!

Klassferre Nästa!



Nu är det dags för klassfest. Jag kör på lite turkost tema :) Skön fredagskväll på er!



"Oj, Vilka Svåra Ögonbryn Du Har..!"

Japp, det va väl ungefär vad hon som gjorde plockningen sa efter att ha gett sej på mina kära bryn i ett par minuter. Hon gjorde precis samma konstaterande som jag gjort efter alla dessa gånger man kämpat med att få dem någorlunda jämna; de är långa, lockiga och glesa. Men efter att ha plockat, klippt och "trollat" lite som hon sa så tyckte jag faktiskt att hon fick till dem ganska bra. De är jämnare nu än vad de någonsin varit iaf, plus att nu börjar de och slutar där de ska. Hon tyckte också att jag skulle lägga i färg för att få dem att verka liiite jämnare och tätare än vad det gick att få dem. Måste säga att jag blev ganska nöjd, även om det känns väldigt mörkt just nu. Jag vänjer mej nog, det är ju precis samma färg som på håret så det passar ju rätt bra egentligen :)

Svårt att visa resultatet på ett bra sätt, men här är lite bilder iaf. Gör dem små så får ni klicka upp större om ni vill, jag tycker själv att det är lite "äckligt" med närbilder på just ansikte och hud. Behöver jag säga vilka bilder som är före och vilka som är efter? ;p

 
 

Positiva Fredagen

Då var man vaken och klar att gå till skolan för tredje dagen i rad då. Känns helt okej, blir nog en ganska bra föreläsning. Det snöar också men jag tänker inte ens bli irriterad på det, det här ska bli en positiv fredag. Det är fint och kan ju faktiskt vara riktigt mysigt :)

Idag har jag ju bokat tid för ögonbrynsplockning klockan 14.00 också, ä n t l i g e n! Har kännt mej som ett stort vandrande ögonbryn de sista veckorna, har ju inte plockat dem sen nyårsafton... nu hoppas jag bara att det blir så bra som jag förväntat mej för jag har sett fram emot att få använda den här julklappen jättelänge. Aja, det märks helt enkelt!

Dags För Lite Stretching?

Åter igen en ganska jobbig torsdags-träning med mycket spring. Kände faktiskt när jag gick upp för trappan hem från Elin nyss att jag var lite halvstel i benen.. är det dags att återuppta stretchingen tro? Börjar jag bli lite till åren? Konstigt egentligen, det blir att man slarvar så med att stretscha efter träningen, hade jag varit på ett spinning-pass eller nåt sånt så känns det ju mer självklart liksom.

Men jag kanske inte ska klaga på stelheten osv, för jag har det rätt bra ändå. När jag kom hem från träningen var det bara att slänga sej i duschen, sen skynda ner till grannen där hon väntade med supergod smoothie. Mums! Nu ska jag iaf lägga mej och sova tror jag bestämt, har ju föreläsning imorrn. Ja, ni läste rätt, skola imorrn med.. 3 dagar i rad! Hoppas ni höll i er hårt när ni läste det så ni inte ramlade av stolen ;p

Imorrn väntar klassfest också; får väl se om det blir lika livat som sist..!



Puss gonatt nu, alles!

"Fröken Lek" Är Mitt Mellannamn ^^

Så var man hemma igen efter en dag fylld med massa olika lekar, de flesta var alldeles nya för mej. Jag överlevde dagen och de flesta var riktigt bra och roliga :) Imorrn blir det nästan lika många till som ska lekas! Nu kurrar min mage, men det har börjat lukta mat så nu är det förhoppningsvis inte så lång tid kvar tills den är klar, gott. Blir klyftpotatis och kött, mums! Har också hunnit städa och plocka lite i köket och diska (trots att jag har diskmaskin så väntade ett helt berg på mej när jag kom hem) så jag känner mej nästan lite huslig faktiskt.

Nu ska det dukas!



Hemma och skitnöjd över
att jag klarade av ALLA lekar.
Och ja, det ÄR snart dags att
plocka mina ögonbryn...
fredag it is ;D

Lekdagar!

Idag och imorron har vi lekdagar i skolan. Det innebär att varje studiegrupp ansvarar för att hålla i en lek som vi ska lära de andra grupperna sen, så vi får en stor "lekbank". Ni som känner mej vet att jag alltid hatat att leka lekar och att jag alltid varit alldeles för feg för att va med på sånt, eftersom det är pinsamt att göra bort sej och att va sämst... Så ibland kan man undra vad jag gett mej in på egentligen.. herregud! Men jag har utvecklats och måste säga att jag blivit tuffare på den fronten; ibland kan det ju tillochmed va kul att leka :)

Det dumma med att börja klockan 13.00 är att det blir så fel med lunch. Vi ska ses 12.30 i gruppen och det innebär att jag måste gå hemifrån vid 12.00. När ska man äta? Det känns ju jättetidigt att laga mat vid elva, men jag skulle aldrig klara att gå till skolan och komma hem vid halv sex utan att ha ätit nånting under dagen. Nää, tidig lunch får det bli! Jag är ju iförsej alltid hungrig så jag får nog i mej lite mat skulle jag tro.

När Mörkret Faller

När den svenska filmen "När mörkret faller" kom så gick jag och mamma på den på bio och jag tyckte att den var jättebra. Sen dess har jag velat sett den igen och imorse fick jag Mange till att hjälpa med att fixa den. Så nu sitter jag här, lika arg och uppspelt som jag blev när jag såg den sist! För er som inte vet vilken film det är så får man följa tre personer; en kvinna som misshandlas av sin man, en ung tjej som hetsas att ta sitt liv av sin egen familj och en krogägare som hotas att inte vittna i en rättegång..

Jag blir så förbannad, så rädd och så arg när jag tänker på att det finns människor som faktiskt är så här. Det här är bara en film, men hur många såna här situationer utspelas runtomkring i världen varje dag? Jag ska inte säga att jag vill dö, men jag blir tokig bara jag tänker på att jag lever i en värld där folk kan va så elaka och omänskliga mot varandra... fy faan! Och vad gör man åt saken liksom? Vad kan man göra? Åååh, tokig var ordet!

Nu måste jag nog lugna ner mej, inte bra för hjärat att bli så här upprörd ;p

IKEA

Denna tisdag innebar en trip till IKEA för mej, Mange, Maria och Viktor. Jag va i behov av nya galgar och eftersom det kändes så superviktigt så var vi såklart tvugna att åka ut dit, fast jag skulle på tidig träning och vi insåg att det skulle bli lite stressigt. När vi väl kommit fram till IKEA strosa vi lugnt runt där inne; det var sängprovning hit och gosedjurs-mys dit. Maria hann till ochmed testa spänsten lite grann. Trevligt var det, men bråttom fick vi! Vi insåg att det bara var en halvtimme tills ja va tvungen att va hemma, så vi betalade och stressade in på Maxi där jag skulle köpa de sista delarna till mina nya lysrör. Hann hem precis i tid, så jag hann packa och byta om inför träningen. Perfekt! :D


   

Och nu har jag duschat och sett Top Model, nu ska jag nog krypa ner i soffan och se film. Börjar inte förrän klockan ett i skolan imorrn, gött. Hoppas ni andra också har en mysig kväll!


Casanova

Efter turen till mormors grav så var det dags att träffa Mange, på riktigt denna gång. Han har ju varit sjuk hela helgen, men nu hade han samlat tillräckligt med krafter för att orka hänga med mej ett tag :D Efter träningen blev det blev nachos och lite mys, vi såg "Casanova" som gick på 9:an. Hade inte sett den förut men den va ganska bra. Tänk att bli känd för att ligga runt och att folk såg dej som nåt positivt.. aja, inte riktigt alla men.. flickorna verkade dras till honom iaf ;p

Nu är det nog snart dags att dra sej mot sängen, verkar som det blir en ledig dag även imorron men man vet ju aldrig...Tänk OM de ringer från jobb, då gäller det ju att va pigg och fräsch ^^


Min "Casanova" och jag. Förhoppningsvis ligger han inte runt lika mycket som den riktiga gjorde på sin tid


Grattis Lilla Mormor

Idag skulle min underbara mormor ha fyllt 70 år om hon hade varit frisk och fått leva lite längre på den här jorden.. Nu blev det ju inte så tyvärr och ibland kan man undra hur det hade varit om mormor fortfarande funnits kvar. Hon var min "bästa vän" och jag har önskat så många gånger att hon hade fått vara med när jag och mina kusiner växte upp. Jag vet att hon hade varit stolt över oss alla :)


Jag följde med mamma till kyrkogården där vi mötte upp både moster och morfar. Det var superkallt men vi orkade stanna och säga grattis i några minuter iaf. Som jag och Katherine pratade om förut, många tycker nog att kyrkogårdar är jobbiga och ledsamma, men jag tycker också att det ofta känns  väldigt fint och rofyllt att vara där..

Nu ska jag fixa lunch!

Kvinnomisshandel

Blandade känslor om handbollen. Vi förlora, det är ju alltid tråkigt, även om vi är vana vid det här laget.. men vi gjorde en mycket bättre match mot dem än sist och andra halvlek vann de bara med ett mål, asbra! Det var faktiskt riktigt roligt att spela idag mot dem, de var inte så otrevliga som de brukar :p  Kul att jag hade lite "egen" publik också, mamma, Elin och Teta pallrade sej till hallen för att hejja på. Tack :)

Har varit nere hos Elin och kikat på Beck-filmen också. Jag tycker den är jättebra. Alla Beck-filmer är bra men den här handlar om kvinnomisshandel och man blir verkligen arg... Fy fan! Vet inte vad som skulle va värst; den fysisk smärta vid slag&sparkar eller den psykiska smärtan av att bli förnedrad, dumförklarad och nertryckt dag ut och dag in.. fy fan igen! Hoppas man aldrig aldrig hamnar in en sån sits att man känner nån som blir utsatt för nåt sånt.. usch vad hjälplös man skulle känna sej :S

Men nu är det dags att sova! Har skola onsdag, torsdag och fredag denna vecka, så vi får väl se om det blir en ledig dag imorrn eller om de ringer från nåt jobb. Det märks..! Sussa sött

Dags För Match Igen

Om ett par timmar är det dags att spela match igen, jag är rädd för att det inte kommer bli jämnt som förra helgen, men men.. vi möter Kristinehamn, och att de är duktiga, starka och snabba kan jag ta, men att de spelar så fult och är så otrevliga tycker jag är otroligt omoget och tråkigt; i damlag/juniorlag känns det som att man kanske borde ha släppt det där... Och vi är tydligen dåligt med folk också, usch va tråkigt.. aja, matchen måste ju spelas!

Dagen blev riktigt bra igår ändå. Mickis kom och hämtade mej och sen begeav vi oss till CAM Arena för att kolla på innebandy, precis som Katherine och Elin gör ibland på söndagarna :) Nu var det inte riktigt division 2 och inte riktigt lika mycket folk som det brukar vara då, men vi fick se en väldigt spännande match där tyvärr mammas lag förlorade med ett mål. Synn, för mammas lag var jättemycket bättre och hade världens spel ( tror jag iaf, jag kan ju inget om innebandy). Kul att se var det iaf! :)


Efter matchen va vi ute på Bergvik en sväng, sen begav vi oss hemåt. Jag kände mej lite uttråkad så jag bestämde mej för att göra nåt som jag inte gjort hemma sen i åttan typ. Jag färgade håret! Eller nu ljög jag, jag köpte hårfärg och sen färgade Mickis håret på mej :) Spontant gjort va? Det blev ganska bra tror jag, det känns väldigt mörkt men det vänjer jag mej snart vid. Gött med lite mer liv och glans, nu ska jag bara klippa mej så är håret "som nytt". Var hur längesen som helst jag klippte mej så det  vore verkligen på tiden..

   

RSS 2.0