STHLM

Måste såklart avlägga en liten rapport från helgens underbara resa till huvudstaden. Det  blev ett par dygn fyllda av fint väder, bra shopping och goda drinkar tillsammans med bästa grannen. Egentligen kan man väl inte begära så mycket mer av livet..!

TORSDAGEN:

Inför den här resan bestämde vi oss för att va coola och beställa tåg-biljetterna till mobilen. Frän grej men självklart krånglade det... Efter många om och men så kom vi ändå med tåget och vi kunde nöjda luta oss tillbaka fulla av förhoppningar inför de kommande dygnen i Stockholm.


Väl framme i Eva-Lis lägenhet (som självklart var superfräsch och fin!) skyndade vi oss att packa upp och ge oss iväg till Konsum och pizzerian på Stora Essingen. Jag hade ju velat ett tag om vad jag skulle köpa men bestämde mej äntligen för att faktiskt köpa pizza, och kände mej ganska nöjd med beslutet ända tills vi kom fram till dörren och upptäckte att det var stängt.. VA?! Hur i helskotta kan de stänga redan klockan 21 när de tilloch med har öppet längre hemma i lilla Forshaga?! Katastrof tyckte vi och fick gå till Konsum igen för att köpa fryspizza. Detta kändes såklart... värdelöst.. ;p

 


FREDAGEN:
09.00 var det dags att gå upp och göra sej i ordning inför en heldag på stan. Med stor frukost och partymusik på högsta volym var vi redo ett par timmar senare. Först åkte vi till Söder där vi gick i massa olika affärer. De flesta var lite för hippa (och dyra) för mej, men Elin hittade ganska mycket som fick följa med hem. Jag såg ett par Acne-skor jag gillade och bara det var ett stort framsteg för mej som inte brukar va så intresserad av märkessaker.. Vet inte vem som var mest nöjd över detta; jag eller Elin, men jag köpte dem inte ialla fall. Vi passade också på att luncha på ett litet ställe med uteservering innan vi åkte in till Drottninggatan där vi fortsatte vår shopping. Här lyckades även jag göra av med lite pengar på t.ex. skor och smink :)

 

Det fick också bli en glass i Kungsträdgården där vi hängde lite med Felix och sen efter 7 timmar på stan så sa vi tack för oss, gick ner till Hötorgshallen och sen åkte hem för att ladda lite inför kvällens kommande bravader.



Vi började kvällen med ett par drinkar ute på Eva-Lis altan, för att sen fortsätta kvällen inomhus, återigen med partymusik på högsta nivå.  Vi dukade fram ost&kex, parmaskinka, soltorkade tomater, inlagda oliver och bröd som vi högg in på innan vi tappade upp ett bad. Kombinationen av levande ljus, goda drinkar och två pratglada tjejer var väldigt bra, men resulterade såklart i att vi blev kvar alldeles för länge i badet. Kvart över tio insåg vi att det verkligen var dags att sätta fart och vi skyndade oss upp för att börja göra oss ordning på riktigt.

 



Vi har ju varit ute på ganska många olika ställen i Stockholm och även denna kväll hade vi lite beslutsångest över vart vi skulle gå. Jag vill inte göra detta allt för utdraget, men det hela slutade i alla fall med att vi först åkte till Söder utan att gå in nånstans, och sen åkte vi in till centrum där vi stod i kö i över en halvtimme utan att kön rörde sej en centimeter.. Då tröttnade vi, gick till Donken, beställde Mc`Nuggets och åkte hem.. Hahaha, behöver jag ens säga att även detta kändes en aningens värdelöst..? :P



LÖRDAGEN:
Vi kände oss inte helt klara med shoppingen så vi bestämde oss för att vi skulle gå på stan lite mer. Men först åkte vi ut till Djurgårn där vi strosade runt lite bland parker och olika stånd. Jättemysigt men väldigt varmt var det! Vi lunchade på ett väldigt mysigt ställe som hette Blå Porten.



Sen åkte vi tillbaka till Drottninggatan där vi gick i de sista affärerna. Eftersom vi fick ett par timmar över och vi var trötta och svettiga så åkte vi tillbaka till lägenheten och duschade innan vi begav oss till T-centralen för att hoppa på vårt tåg hem till Karlstad igen. Där blev det på nåt sätt stressigt (hur lyckas man förvandla tre timmars överflödig tid till bråttom bråttom?!) och vi höll på att inte komma med tåget eftersom vi glömde bort vart vi låst in väskorna. Herregud, hej vilsna!! Men men, det gick bra tillslut och 19.15 satt vi på tåget och däckade nästan direkt av trötthet..

Eftersom Elins jobbarkompisar skulle ha MQ-fest så bestämde vi oss för att hänga på dem när vi kom hem. Snälla mamma erbjöd sig att hämta oss vid tåget så vi kunde köra hem resväskorna istället för att ta med dem ut på krogen, så sen var det bara att gå all in på tåget så att säga. Vi köpte äckligt vin i bistron, drack drinkar blandade i PET-flaskor (Campus-varning) och kände oss som 14 år igen när vi satt där och smög (vi var antagligen väldigt diskreta..) bland barnfamiljerna. Men kul hade vi, och när vi klev av tåget vid 22.15 så var det bara att skynda sej att byta om och springa på förfest. Det blev en riktigt kul kväll på BMB här i stan, och tur var väl det med tanke på fredagens lilla besvikelse.. ;D




Kommentarer
Postat av: Katherine

Det är tur att man alltid kan lita på karlstads uteliv=)

2009-06-02 @ 10:07:02
URL: http://knattiz.blogg.se/
Postat av: mummy

Läckra pinglor på vift i huvudstaden. Vad trevligt ni ser ut att ha haft det.

2009-06-02 @ 22:02:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0